I jos nesto, da ne otvaram jos jednu temu... Kada krecem sa autom, a gas mu bude na 1500rpm, iako normalno pustam kvacilo, motor kao da se gusi, opadnu mu malo obrtaji, a nekad se desi da se izgasi prilikom kretanja i zacuje se neki cudan zvuk, kao da "stucne"... A ako dam malo jaci gas i dosta sporije pustam kvacilo, onda auto krece normalno. Kada menjam brzinu iz manje u vecu i malo brze pustim kvacilo (ne bas brzo) auto cesto zatrza, ali posle toga ide skroz normalno, sta to moze da bude?
Skripanje pri okretanju volana do kraja
- AlfistaBRE
- Garaža: 2006. Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 110KW
Zdravo. Kada okrenem volan skroz levo ili skroz desno cuje se zvuk... pa... mozda mogu da ga uporedim sa kaisem koji proklizava, tako nekako skripi i nervira me... To se ne desava uvek, nego samo kada okrenem volan do kraja. Da li neko zna zasto se to desava?
I jos nesto, da ne otvaram jos jednu temu... Kada krecem sa autom, a gas mu bude na 1500rpm, iako normalno pustam kvacilo, motor kao da se gusi, opadnu mu malo obrtaji, a nekad se desi da se izgasi prilikom kretanja i zacuje se neki cudan zvuk, kao da "stucne"... A ako dam malo jaci gas i dosta sporije pustam kvacilo, onda auto krece normalno. Kada menjam brzinu iz manje u vecu i malo brze pustim kvacilo (ne bas brzo) auto cesto zatrza, ali posle toga ide skroz normalno, sta to moze da bude?

- OMP
- Garaža: GP TJet
Re: Skripanje pri okretanju volana do kraja
to skripanje pri motanju punog volana je servo pumpa, proveri event. nivo ulja i dal nije labav kajis ali svakako nije pametno motati volan do kraja jer se tako opterecuje servo pumpa i vremenom strada kao i kod cestog motanja volana u mestu.
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- AlfistaBRE
- Garaža: 2006. Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 110KW
Aha, evo sad sam proverio nivo ulja, ima skoro max. A da li znas sta je problem u drugom delu teksta? 
- OMP
- Garaža: GP TJet
proveri i kajis, za ovo drugo ne znam
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- vuxi
- Garaža: AR 164 TS 2.0 89god - 109kw
izbegavaj da ga napinješ tako do krajnjih granica...
letva će ti brzo stradati
letva će ti brzo stradati
lep neki auto ova alfa
- peja57
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.4 IE
Moj sapatniče, imam i ja taj problem...mislim da je istrošenost motora, ili bar nekog od cilindara u pitanju. Da li mu je ravnomeran rad na leru, kad se zagreje? Da li ponekad "pukne" u izduvu, ili možda negde iz motora? Probaj sa čišćenjem dizni...i zamenom filtera goriva i pretresom usisne grane na "falš" vazduh.