Lupkanje pozadi
- Borko89
- Garaža: Nemam
Imam neko cundo lupkanje u kabini levo pozadi. Juce uzmem spustim tu polovinu sedista ,i lupkanja nema
- Borko89
- vladag
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 5v 2004, Fiat Punto 1.3 Mjt 3v 2004, Ex. Fiat Stilo 1.9 MJT, 2006, Ex. Citroen Picasso 2.0 HDI, 2003, Ex. Mitsubishi Galant 1.8 i.t.d.
Kolege, molim za savet.
Lupa mi na zadnjoj osovini na rupama. Auto odlično drži pravac i ne jede gume pozadi a ni napred. Ustanovio sam da ima lufta u zadnjim šoljama amortizera (podigao auto i rukama probao da gurnem točak na gore). Luft je baš dobar, oko 10 mm.
Zanima me kakva su vaša iskustva sa zadnjim šoljama. Gledao sam na netu neke tutorijale o zameni amortizera nazad i sada kontam, da je moguće da je neka od navrtki (ona koja steže šolju ili ona koja steže poklopac, kojim se amortizer učvršćuje na šasiju) otpustila. Ne mogu da verujem da je moguće da guma u šolji toliko propadne da ima relativno laki hod na gore. Da li je neko od vas kolega do sada imao neka iskustva sa zamenom šolja na zadnjim amortizerima?
Lupa mi na zadnjoj osovini na rupama. Auto odlično drži pravac i ne jede gume pozadi a ni napred. Ustanovio sam da ima lufta u zadnjim šoljama amortizera (podigao auto i rukama probao da gurnem točak na gore). Luft je baš dobar, oko 10 mm.
Zanima me kakva su vaša iskustva sa zadnjim šoljama. Gledao sam na netu neke tutorijale o zameni amortizera nazad i sada kontam, da je moguće da je neka od navrtki (ona koja steže šolju ili ona koja steže poklopac, kojim se amortizer učvršćuje na šasiju) otpustila. Ne mogu da verujem da je moguće da guma u šolji toliko propadne da ima relativno laki hod na gore. Da li je neko od vas kolega do sada imao neka iskustva sa zamenom šolja na zadnjim amortizerima?
- stef147
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Ford focus 1.8tdci - Lokacija: Bujanovac
Proveri silen blokove na zadnjim glavcinama. Obicno to lupa, narocito na sitnim neravninam i po makadamu.
- vladag
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 5v 2004, Fiat Punto 1.3 Mjt 3v 2004, Ex. Fiat Stilo 1.9 MJT, 2006, Ex. Citroen Picasso 2.0 HDI, 2003, Ex. Mitsubishi Galant 1.8 i.t.d.
Što se tiče silena i čaura sve je u najboljem redu, t.j. nema nikakvog zazora. Problem je definitivno šolja amortizera.
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- Borko89
- Gruna86
- Garaža: Alfa Romeo 147
Gumice balans stangleBorko89 napisao:Izgleda da nije ona bravica, cuje se kao neka plastika
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Za solju zadnjeg amortizera moze da se desi da je guma ok ali ima jedna konusna caura u samoj solji i ona hoce da se pojede i tu napravi prostor za lupanje.Bar je tako bilo kod mene,guma kao nova ali caura se toliko smanjila ili pojela da se primecuje razlika golim okom u odnosu na novu.

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”