Servisi za Alfa Romeo u Srbiji

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
motorhead
Drug Član
Drug Član
Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8
Pridružio se: Pet Maj 03, 2013 9:22 pm

Re: Veliki servis

Sre Maj 25, 2016 1:24 pm

Kazu korektan,sponzor je.....
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Re: Servisi za Alfa Romeo u Srbiji

Sre Maj 25, 2016 4:16 pm

Max i ostali slobodno pisite svoja iskustva, ovo i jeste tema za to!!

Ja sam odrzavao auto kod Deshe, vise to ne cinim ali imam samo reci hvale za njega!
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 25, 2016 4:32 pm

U potpunosti se slažem sa Goxy-jem. Svako bira gde će da održava svoj auto..i kako će ga održavati. Majstori nemaju isti odnos prema svakome..što je i normalno,jer nas ima svakakvih. Čega sam se sve samo nagledao i naslušao u servisima..i načitao na forumu..to je neverovatno.
Zato neću nikoga da kudim..a za Dešu ću potvrditi da ima najozbiljniji pregled pri kupovini kola,što svim (pre)prodavcima sigurno ne odgovara ;) . Ko se iole razume u Alfe,znaće šta je bitno,a šta nije..sa spiska koji Deša napravi..
Za Branu,takodje,imam reči hvale.
I on je,kao i Deša,veliki alfista..a to je itekako bitno.
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 am

Čet Maj 26, 2016 7:13 am

Desetogodišnja saradnja sa servisom AMAG, sa majstor Vladom i desetine alfi koje sam odvezao kod njih, govore o mojem izboru servisa.

Uvek spreman i za ad hoc prijem u slučaju nužde, nemaju veliki radni prostor, tako da nekada deluju haotično. Pedeset godina rada, itekako ide u prilog AMAG-u.

Svako ima svog majstora, nisu ni svi ljudi isti, kako rekoše Goxy i Zepelin...naravno i finansijska situacija pride, definišu optimalni izbor servisa.

U svakom slučaju bilo ko, u bilo kom servisu, može da zamoli, samo da mu se "prikrpi" auto, a posle da priča kako je auto održavan redovno u tom servisu, a vozilo raspad. Posle majstori budu loši, a vlasnik "prevaren". Nažalost i to je česta pojava.
problematika
rookie
Garaža: Alfa Romeo 159 JTG 1.9
Pridružio se: Sub Maj 28, 2016 3:30 pm

Sub Maj 28, 2016 3:44 pm

Поздрав свима
Данас док сам возио у околини Београда кола (156 1.9 ЈТД) сам изашао Антропологије са етнологијом струје када дам контакт, али онда не почиње уопште.
притиском почиње, али иначе није направила никакав варница.
Размишљање је алтернатор.
Можете ли ми препоручити услугу која ради у недељу .или ако не у недељу, онда је у понедељак
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Sub Maj 28, 2016 4:13 pm

Да ли можеш да будеш мало јаснији ??

Атропологија, етнологија, ... починње - непочиње :blink: :scratch: :blink:
Korisnikov avatar
Dule
Garaža: Prazna
Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 11:59 pm

Sub Maj 28, 2016 4:17 pm

Ovo je cini mi se radio gugl prevodilac hahaha :scratch:
Korisnikov avatar
Mar_Kes85
Drug Član
Drug Član
Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 5:23 pm

Sub Maj 28, 2016 4:20 pm

Google translate 100%

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Sub Maj 28, 2016 4:25 pm

mora da jr neko od ove dvojice koji se stalno motaju po forumu Google [Bot], Yahoo [Bot] :D
Korisnikov avatar
Purke
Garaža: AR 147 1.9 JTD R.I.P.
AR 156 1.8 16V
Pridružio se: Pon Feb 08, 2010 6:24 pm

Sub Maj 28, 2016 9:00 pm

Jel zna neko zasto je kod Deše obavezna stavka na malom servisu TS motora i PK kaiš?
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Ned Maj 29, 2016 12:26 am

Na malom servisu PK kaiš ??

:scratch: :scratch: :scratch:
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Ned Maj 29, 2016 9:39 am

A da pitas Dešu pa nam javis!
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
Korisnikov avatar
Mar_Kes85
Drug Član
Drug Član
in progress 155 3.2 GTA

Ned Maj 29, 2016 12:38 pm

Momenat kad budes pitao deshu to pitanje i kad te on pogleda ....... Neprocenjvo :-)

Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Ned Maj 29, 2016 12:44 pm

Jednom sam Deši rekao da mi je u autu nije Selenia Racing nego Sintyum Racer i da kao ja eksperimentišem. I Deša me pogleda i kaže: Eh, Srbi, Srbi... :D
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Djo83
Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 4:38 pm

Ned Maj 29, 2016 12:55 pm

Pa taj komentar mu je bio glup :) iako za neke stvari moze da se kaze da su "srpska posla" to sa uljem svakako nije bilo :)
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Ned Maj 29, 2016 12:57 pm

Što bio bio glup, šalio se, a i bio u pravu jer se posle ispostavilo da je stvarno Racing bio bolji u mom slučaju.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Ned Maj 29, 2016 6:35 pm

Često sam kod njega u servisu. Ponekada (kao juče) svratim onako..da ih pozdravim..odnesem 'ladnu Coke.
Svako iskustvo koje sam tamo imao je neprocenjivo :)
Svako dobije tretman koji zaslužuje.
Kakav PK uz mali servis?!?! :gasp:
Ja se ne sećam kada mi ga je menjao :coolguy:
Korisnikov avatar
Mar_Kes85
Drug Član
Drug Član
in progress 155 3.2 GTA

Ned Maj 29, 2016 7:01 pm

Hoces da kazes da drugi trebaju nositi majstorima pice da bi imali bolju uslugu za koju inace placaju?! Da me ne shvatis pogresno, i ja sam to nekada davno radio u drugom servisu, imao prijateljski odnos, i to traje dok ne dodje do prvog problema. A onda shvatis neke stvari i pocnes da ocekujes i trazis kvalitetnu uslugu za ono sto placas bez prijateljskog caskanja i sl. Pod tim mislim i na pristojan stav od strane servisera.

Korisnikov avatar
Mar_Kes85
Drug Član
Drug Član
in progress 155 3.2 GTA

Ned Maj 29, 2016 7:01 pm

Inace bih dodao da ni meni nikada desha nije menjao pk kais na malom servisu.

Korisnikov avatar
BobanR
Garaža: Brera 2.4
Pridružio se: Čet Jul 31, 2014 8:34 pm

Ned Maj 29, 2016 7:09 pm

Nema to veze sa podmićivanjem, već je više odnos prema čoveku. Osim toga, u dešinoj radionici možeš dosta toga da naučiš kroz razgovor sa drugim kolegama koji su tu svratili, bilo na servis, bilo da nešto pitaju.
Apsolutno se slažem da treba da očekuješ jednaku uslugu za svoj novac, nosio hladnu Coca~Colu ili ne, ali neko ima neposredniji, a neko profesionalniji odnos sa ljudima sa kojima sarađuje.
Ja lično svratim do Deše kad dolazim do BG-a, da se javim i vidim "šta ima" :D
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Pon Maj 30, 2016 8:13 am

Ja mislim da je tim majstorima preko glave sve. Ja nikad ne idem kod majstora samo da im se javim jer pravim guzvu i usporavam ih u poslu. Ja mislim da je njima draze da ih castite neki dinar vise iz postovanja prema njihovom znanju i predanosti poslu nego bleja u radionici i skretanje paznje.
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 30, 2016 8:20 am

Kao sto rece Boban,to je moj odnos prema servisu i ljudima u njima. Ne zadrzavam se..ne pravim im guzvu..i nikako ne mislim da je to podmicivanje...nije potrebno. Ja sam prezadovoljan vec 9 god :) ..i odnosom i trudom i razgovorima nevezanim za Alfe.
Korisnikov avatar
byMaX
Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 9:31 pm

Pon Maj 30, 2016 4:54 pm

moth3 napisao:Napisi sta je bilo. Forum i jeste za diskusiju.

@Kole78

Pisem jer sam imao iskustva sa covekom. Odakle ti to da ga organski ne podnosim ? Isto je kao kad bih ja rekao da svi koji ga hvale su potajno zaljubljeni u njega i voze alfe samo da bi imali razlog da se vide sa njim.

Elem, mislim da je jedan od glavnih faktora njegov karakter. Tj nadmenost i pasivno agresivni pristup u razgovoru. Nekima to smeta kao npr. meni, a kod nekih izaziva postovanje i u neku ruku strah od njega pa je i to razlog zasto je toliko hvaljen. Nisam rekao da je los majstor, odlican je kakvih ima, ali nije najbolji. Ima dosta boljih majstora od mesije pa nisu hvaljeni toliko.

@djpatt

Ako spisak radova sa logoom i brojem telefona u zaglavlju smatras racunom, to moze svako da ti izda.
Bravo, pasivna agresija. Toga se nisam setio a tacno je 100% istina. Ako mi neko od moderatora ili starih clanova kaze da napisem iskustvo, napisacu ga. Nije mi namera da lose pricam o nekome, ali mislim da bi se posle mene javilo jos dosta ljudi koji bi napisali nesto slicno. Neki od clanova koji su imali losa iskustva su i pisali o njima, a neki ne dolaze ovde vise (npr. Markoni, koji je pre mene imao ta losa iskustva).
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
byMaX
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016

Pon Maj 30, 2016 5:04 pm

G0XY napisao:Mene lično popusti,jeftin pristup kod majstora i zamena samo onoga što je nužno uopšte ne zanimaju.
Zanima me da platim punu cenu ali da dobijem sledeće:

-Što brže dijagnostikovanje i otklanjanje postojećeg problema (moje vreme je ovde najdragocenije)
-Domaćinski odnos prema mom autu,odnosno da pogleda i druge najbitnije sklopove,a ne da mi odmah uzme pare, da mi nogu u dupe,kako bi primio sledeći auto i da ga boli dupe što ću da imam uskoro problema
-Pre nego što odradi to drugo što je našao,nazove me telefonom i objasni o čemu se radi,kaže cenu,a posle mi i lično obrazloži razlog zamene
-Ugradi kvalitetan deo za koji on garantuje,a ne da posle izvesnog vremena gubim vreme na reklamaciju
-Ostavi čist auto,bez da mi usere patosnice,volan i ostavi smrad od duvana
-Ne steže mi sigurnosne šrafove pneumatskim pištoljem i ne hvata se masnim prstima za auto i posebno felne
-Ne ostavlja mi čekić na krovu i haubi,ne obara mi točkove na zemlju,ne vraća mi musav poklopac motora
-Da mi se on ili pomoćnici,ne vrzmaju u masnim radnim odelima,neopranim danima oko kola ili nedaj bože sednu u njih
-Ne uvozi mi auto u masnu,prljavu i prašnjavu garažu,u kojoj se alat pere jednom mesečno
-Kada radi veliki servis,da mi gratis očisti usisnu granu,egr ventil i odradi razne dijagnostike
-Kada izađem sa servisa da znam i da su mi šarke podmazane,a maglenke i farovi podešeni
-Da me iznenadi i otkloni mi gratis neku sitnicu za koju nisam ni znao (npr promeni neke žabice,vezice itd..)
-Da mi ne vrati auto,a da ga nije isprobao i da garantuje da neće biti nekog popravnog
-Sve zamenjene delove mi pokaže nakon zamene,a ja dobro znam koji su bili delovi na mom autu
-Da je vozio i vozi samo Alfe,a ne iza ćoška da je parkiran Fiat Doblo ili Opel
-Da mu ne piše obaveštenje u servisu "Radimo samo Alfine dizel motore",a kada ga pitaš za selespeed menjač da me gleda belo
-I još jedan bitan razlog,a to je da mi je blizu,a ne da do njega ide autobus ili šinobus na svakih 45min

Što se mene tiče,moje iskustvo sa Dešom je ovakvo,a ispravnost i stanje mog auta je odraz mog servisera i odraz mene kao vlasnika,kome ću da dozvolim da stavi ruke na njega.
Svako ima pravo na svoje mišljenje i svako ima pravo da izabere onoga,ko najviše odgovara njegovim potrebama i shvatanjem održavanja.
Rasprava zašto ovaj majstor,a ne onaj je totalno glupa.
To sto si napisao je pristrasno, izvini, ali moram to da ti kazem. To je kao kad prave tendere za nabavku u drzavnim firmama pa stave Thunderbolt port jer ih ima samo Mac i zele da im Apcom proda iMac-ove, a ostale ponude su za show only. Sve sto si nabrojao bi ti pruzio recimo i Servis Goran sa altine, apsolutno sve, osim sto covek servisira i Fiate i ne znam da li vozi Alfu. Te stvari su potpuno nebitne. Pored toga, tamo imas i fiskalni racun za sve sto placas, mozes da platis karticom, preko racuna i da dobijes gotovinski. Osim toga, ne ide se sinobusom tamo, ima parking ispred, a ne gusto spakovanu ulicu, niko te nece uciniti da se osecas jezivo ako si svratio 15 min ranije ili kasnije od najavljenog vremena, usled postojanja ili odsustva guzve.
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
byMaX
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016

Pon Maj 30, 2016 5:10 pm

ZEPELINBG napisao:U potpunosti se slažem sa Goxy-jem. Svako bira gde će da održava svoj auto..i kako će ga održavati. Majstori nemaju isti odnos prema svakome..što je i normalno,jer nas ima svakakvih. Čega sam se sve samo nagledao i naslušao u servisima..i načitao na forumu..to je neverovatno.
Zato neću nikoga da kudim..a za Dešu ću potvrditi da ima najozbiljniji pregled pri kupovini kola,što svim (pre)prodavcima sigurno ne odgovara ;) . Ko se iole razume u Alfe,znaće šta je bitno,a šta nije..sa spiska koji Deša napravi..
Za Branu,takodje,imam reči hvale.
I on je,kao i Deša,veliki alfista..a to je itekako bitno.
Ja sam musterija kakva se samo pozeleti moze. Niti visim po servisu, niti zapitkujem, jer imam (zelim da imam) poverenje u majstora. I bilo je sve super dok se nisu desile budalastine koje mi vredjaju inteligenciju i dok to poverenje nije zloupotrebljeno. A ja sam jedan od onih koji ostavljaju vise para i donose flasu soka i cokoladu. Tako da, siguran sam da nije do mene. A i da jeste, ti pruzas uslugu, ne moram ja tebi da se prilagodjavam, jer ti dajem pare da zavrsis posao posteno - to da li me volis ili ne ili mislis da sam cigan ili peder ti apsolutno ne daje za pravo da me prevaris... sto je po meni gotovo jednako kradji...
Turismo Internacionale

Povratak na “Area Servizio”