Trapovi na našim Alfama
- Borko89
- Garaža: Nemam
- Rik
- Saradnik Uprave

- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Deša koristi trifunovićeve, provereno
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- bacela-alfa156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts SW
Pozdrav drugari,razmisljam ovih dana o sredjivanju zadnjeg trapa na 156-ici SW.
Naime kada zadnje tockove podignem i drmam rukama levo-desno oni se pomeraju nekih par mm kao da imaju lufta.Pretpostavljam da treba da zamenim poprecne spone(pomerajuci spone video sam da samo po jedna sa svake strane ima malkice lufta).
E sada,dok sam to pregledao naisao sam i na "ozbiljan" luft na obe uzduzne spone na zadnjim tockovima u ovom delu ovde:

taj sraf oko kojeg ima neka guma ili sta je vec ima lufta oko 2cm,tj seta levo-desno kad sponu pomeram rukom i cuje se zvuk lupkanja metala o metal ting-tang,mada se u voznji ne cuje nista.
Moje pitanje je da li pored ovih poprecnih spona treba da menjam i ove uzduzne,ili postoji da se kupi samo taj silen kroz koji prolazi sraf koji drzi uzduznu sponu zakacenu za tocak,jer vidim da se prodaje samo spona bez tog gumenog dela,

,tako da ne vidim kakva je svrha zamene uzduzne spone ukoliko cu je zakaciti za taj sraf sa gumom okolo koji ima lufta.
Naime kada zadnje tockove podignem i drmam rukama levo-desno oni se pomeraju nekih par mm kao da imaju lufta.Pretpostavljam da treba da zamenim poprecne spone(pomerajuci spone video sam da samo po jedna sa svake strane ima malkice lufta).
E sada,dok sam to pregledao naisao sam i na "ozbiljan" luft na obe uzduzne spone na zadnjim tockovima u ovom delu ovde:

taj sraf oko kojeg ima neka guma ili sta je vec ima lufta oko 2cm,tj seta levo-desno kad sponu pomeram rukom i cuje se zvuk lupkanja metala o metal ting-tang,mada se u voznji ne cuje nista.
Moje pitanje je da li pored ovih poprecnih spona treba da menjam i ove uzduzne,ili postoji da se kupi samo taj silen kroz koji prolazi sraf koji drzi uzduznu sponu zakacenu za tocak,jer vidim da se prodaje samo spona bez tog gumenog dela,

,tako da ne vidim kakva je svrha zamene uzduzne spone ukoliko cu je zakaciti za taj sraf sa gumom okolo koji ima lufta.
- machella
- Garaža: 156 3.0 V6
159 SW 2.4 Q-Tronic - Lokacija: Požarevac
Obavezno, to ti i lupa, imas kompletan deo, fabricka ima ulivenu gumu i biksnu unutra kroz koju prolazi sraf. Reparirane su po 1500 dindzi ako se dobro secam, nove od 3000 pa na gore
Re: Trapovi na našim Alfama
bacela-alfa156 napisao:Pozdrav drugari,razmisljam ovih dana o sredjivanju zadnjeg trapa na 156-ici SW.
Obavezno, to ti i lupa, imas kompletan deo, fabricka ima ulivenu gumu i biksnu unutra kroz koju prolazi sraf. Reparirane su po 1500 dindzi ako se dobro secam, nove od 3000 pa na gore
- Bojan90
Ako je ovo sto je zaokruzeno, tu imas silent u gavcini. On je mali, nema sanse da ima 2cm lufta
Akron je 215-20 dinara u Gazeli, a Ruvil oko 500. Proveri i silent ove spone, koji je zakacen za karoseriju.
- bacela-alfa156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts SW
Ima najmanje 2 cm lufta tu gde je zaokruzeno,al ne kao da se taj silen/guma pojela vec kao da sraf nije zategnut do kraja pa je ostalo mesta da seta levo-desno,i to na oba zadnja tocka.
A meni se u voznji ne cuje nikakvo lupanje ili neki zvuk sa zadnjeg trapa.
Re: Trapovi na našim Alfama
Bojan90 napisao:Ako je ovo sto je zaokruzeno, tu imas silent u gavcini. On je mali, nema sanse da ima 2cm luftaAkron je 215-20 dinara u Gazeli, a Ruvil oko 500. Proveri i silent ove spone, koji je zakacen za karoseriju.
Ima najmanje 2 cm lufta tu gde je zaokruzeno,al ne kao da se taj silen/guma pojela vec kao da sraf nije zategnut do kraja pa je ostalo mesta da seta levo-desno,i to na oba zadnja tocka.
A meni se u voznji ne cuje nikakvo lupanje ili neki zvuk sa zadnjeg trapa.
- Bojan90
Sad sam gledao kod mene, kakvo je stanje, uglavnom, taj silent u glavcini je pokidan, pa mrda jedno pola cm, nema vise gde, jer sraf drzi.
Zadnja uzduzna spona od Trifunovica je izdrzala godinu i po i nekih 15-20 hiljada km, silent dosta radi, mada ga ne cujem da lupa. S druge strane je ok.
Zadnji levi stabilizator s te strane lupa, prvo cu njega da zamenim, da vidim da li se cuje spona.
Sto se tice zamene stabilizatora, ima li nekih zackoljica, ili dignes auto na dizalicu, skines stari, stavis novi, stegnes, spustis auto i to je to?
Posto nikad nije menjan od kad je auto kod mene, ima 5 god., a ko zna koliko dugo nije pre mene, naprskao sam ga wurthovim odvijac sprejem, pa nek odstoji koji dan, taman dok nabavim stabilizator, za slucaj da su zapekli srafovi.
Zadnja uzduzna spona od Trifunovica je izdrzala godinu i po i nekih 15-20 hiljada km, silent dosta radi, mada ga ne cujem da lupa. S druge strane je ok.
Zadnji levi stabilizator s te strane lupa, prvo cu njega da zamenim, da vidim da li se cuje spona.
Sto se tice zamene stabilizatora, ima li nekih zackoljica, ili dignes auto na dizalicu, skines stari, stavis novi, stegnes, spustis auto i to je to?
Posto nikad nije menjan od kad je auto kod mene, ima 5 god., a ko zna koliko dugo nije pre mene, naprskao sam ga wurthovim odvijac sprejem, pa nek odstoji koji dan, taman dok nabavim stabilizator, za slucaj da su zapekli srafovi.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Taj deo sto si okruzio crvenim se menja...silen blok na glavcini i kosta od 300-500 din.Ne lupa prilikom voznje ali zadnji kraj malo bezi jer ima tu lufta.

- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pitanje da li je neko montirao nove solje i krsteve pouosovina koji se mogu kupiti kod nas,konkretno u rikambiu u Zemunu?
Posle predjenih 35000 otisla leva koju sam menjao u paru sa desnom kod Dekija u SD.
Ponovo pocinju vibracije i lupanje kad se smota malo udesno...nervira me opasno ali sta je tu je...mnogo se vozi i necu vise polovne da stavljam.
Posle predjenih 35000 otisla leva koju sam menjao u paru sa desnom kod Dekija u SD.
Ponovo pocinju vibracije i lupanje kad se smota malo udesno...nervira me opasno ali sta je tu je...mnogo se vozi i necu vise polovne da stavljam.

- Bojan90
Iz mog iskustva, lupa prilicno, guma izmedju unutrasnjeg i spoljasnjeg dela je pukla, pa udara metal o metal. U Gazeli, oko 220 dinara, Akron, Ruvil, oko 500.
- maxy
- Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd - Lokacija: BG
sad kada je malo postalo toplije alfa je postala nesto udobnija, malo bolje upija neravnine. zna li neko razlog?
- Rik
- Saradnik Uprave

- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
- maxy
- Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd - Lokacija: BG
Pretvorile se u žvaku 
moram i to da dodam na listu za sledeći servis
moram i to da dodam na listu za sledeći servis
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
kolege, problem je sledeci: kad motam pun volan i skrenem sa laganim gasom pri ispravljanju volana se cuje kao neko puckanje (onako kao da je neki konop zategnut pa krece da puca - na to me najvise podseca), nije strasno i nije cak ni svaki put a drugih simptoma nema...
na trapu je sve ispravno, nema lufta nigde, jedino su stabilizatori balans stangle malo "omeknuli" ali kaze majstor da nije strasno, znam od ranije da ima lufta u cauri letve ali neko specijalno lupanje od toga nikad nisam imao osim onog klasicno kad auto stoji u mestu pa se naglo cima volan levo-desno...
to pucanje pri ispravljanu volana je krenulo kada sam pre nekih mesec dana pri punom levom desnim tockom udario u ivicnjak od tipa 10cm, niti sam isao brzo niti je udar bio nesto strasan ali eto bio je pun volan, iako to izbegavam da se desi nekad je moralo
ima li neko slicno iskustvo - solje amorta, zglob ili puca iz letve unutra? u principu nije lako odgonetnuti sta puca posto kazem trap je pregledan i sve je utegnuto, ali me to nervira pa bih da resim...
na trapu je sve ispravno, nema lufta nigde, jedino su stabilizatori balans stangle malo "omeknuli" ali kaze majstor da nije strasno, znam od ranije da ima lufta u cauri letve ali neko specijalno lupanje od toga nikad nisam imao osim onog klasicno kad auto stoji u mestu pa se naglo cima volan levo-desno...
to pucanje pri ispravljanu volana je krenulo kada sam pre nekih mesec dana pri punom levom desnim tockom udario u ivicnjak od tipa 10cm, niti sam isao brzo niti je udar bio nesto strasan ali eto bio je pun volan, iako to izbegavam da se desi nekad je moralo
ima li neko slicno iskustvo - solje amorta, zglob ili puca iz letve unutra? u principu nije lako odgonetnuti sta puca posto kazem trap je pregledan i sve je utegnuto, ali me to nervira pa bih da resim...
- Are
- Garaža: Alfa Romeo 156 jts
Gornja viljuška. Odvojila se guma (silent) od metala i škripa. Nije neispravna viljuška, nema lufta ali dosadna škripa do zla boga. Uskoro ćeš morati menjati gornju viljušku.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Imam jedno pitanje za forumase sa Alfom 147 i 156, da li neko zna ili moze da mi ucini uslugu i izmeri koliko je sirok rukavac ili usice na zadnjim amortizerima? Ovo je u pitanju:

I da proveri jel M10 ili M12 sraf na spoju rukavca i amortizera. Unapred zahvalan

I da proveri jel M10 ili M12 sraf na spoju rukavca i amortizera. Unapred zahvalan
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- Dika
- Garaža: Alfa Romeo GT
Koja je razlika izmedju Tejovica i Trifunovica?? Jel imaju oboje u BG neku radnju?
- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Obojica su iz Kragujevca, ne znam za radnje po BG-u. Znam da Deša u BG-u ugrađuje Trifunovićeve viljuške.
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Kod Plavog mosta Tejovic ima radnju.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Dika
- Garaža: Alfa Romeo GT
Hvala Bobane ...a znam da Tejevic ima radnju tu negde ali sad,mislio sam da je to jedan isti ali vidim da ima i Trifunovic, pa me sad zanima jel neko imao iskustva, oko kvaliteta i toga, ili su isti