JTS - izduvna grana

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
DejanCA
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 159 2.4 JTD - TI 651 GRIGIO STROMBOLI MET.
Alfa Romeo GT 2.0 JTS - Rosso 130 B/B
Pridružio se: Pon Okt 05, 2015 6:42 pm

JTS - izduvna grana

Ned Apr 24, 2016 2:12 pm

Pozdrav drugari.
Bejah juce do Bate, da pogleda izduv. Informacija koju ja imam je, da pletenica nije sasvim dobro zavarena. Dok je izduv hladan, malo pirka, pa sve manje, dok se ne zagreje. U kabini se , na semaforu, oseti izduv kroz prozor. I u mestu, spolja, malko mirise tu negde oko vrata.
Elem, Bata mi rece, da on sumnja da negde pirka i sa gornje strane, na izduvnoj grani. On mi savetuje, da je mehanicar skine, pa da je prevari.
Ima li neko iskustva, koliko je to komplikovana rabota? Treba li mi Alfa specijalista za istu?
Drugari, hvala unapred na savetima :drink
Korisnikov avatar
Marko NS
Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 7:31 am

Re: JTS - izduvna grana

Ned Apr 24, 2016 2:27 pm

Onomad sam imao iste simptome, na 2.0 jts, uzrok je bio katalizator- jedna komora je skroz pregorela, dok je druga bila ispravna.. zamenom istog je i rešen problem.
Ne kažem da je isti uzrok kod tebe, ali predlažem da prvo tačno ustanoviš uzrok pa ga tek onda pa rešavaš :)
Living for the open roads.
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Ned Apr 24, 2016 2:50 pm

Meni se desava da se kao cuje da pusta pri paljenju ali samo prvih desetak sekundi. Posle je u redu. Nisam sasvim siguran pa cu na kanal da proverim.
Za skidanje znam da mora da se odradi brusenje nalezuce povrsine na glavu jer se od toplote deformise i ne pomazu dihtunzi.
Slika
Korisnikov avatar
DejanCA
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 24, 2016 3:09 pm

Marko NS napisao:Onomad sam imao iste simptome, na 2.0 jts, uzrok je bio katalizator- jedna komora je skroz pregorela, dok je druga bila ispravna.. zamenom istog je i rešen problem.
Ne kažem da je isti uzrok kod tebe, ali predlažem da prvo tačno ustanoviš uzrok pa ga tek onda pa rešavaš :)
Imas li koga da preporucis u NSu, za rabotu dijagnostifikovanja problema sa izduvom, ili je to trivijalan posao za iole skolovanog mehanicara? Bata mi rece, da on tipuje na granu.
:wave:
Korisnikov avatar
DejanCA
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 24, 2016 10:05 pm

@Marko NS Izgleda da ne mogu da ti pustim PM. Jel ti puno sanduce?
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Ned Apr 24, 2016 10:28 pm

Ako ti je poruka u outboxu znaci da je primalac nije otvorio, ne brini, nestace cim je otvori ;)
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!

Povratak na “Area Servizio”