Da li zna neko sta moze biti?
Hvala unapred

Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
Sta bi onda mogao da bude problem?na dijagnostici nista drugo ne izbacuje sem agr-a.BobanR napisao:EGR ventil se ne menja, ne čisti, ne reparira...jednostavno EGR se gasi. Na taj način produžavaš vek svog motora. Ukoliko ti majstor predlaže zamenu ili čišćenje EGR-a, promeni majstora
Kasno sam video da sam mogao da iskljucim egr pa sam narucio drugi(polovan).stavio sam ga i upalio je.ali jos imam problem(ne non stop) da radi neujednaceno motor i kaze mi ovaj majstor da su dizne u pitanju.jedna ne radi,tako da cu da idem da ih ispitam kod bosiste,da vidim koja ne radi i da resim to.BobanR napisao:Stvarno mislim da je tema EGR-a prežvakana 100x. O DPF-u i varijabilnom usisu može i da se razgovara, ali EGR stvarno ne služi ničemu korisnom.
EGR je verovatno problem, ali nemoj da bacaš novac i kupuješ drugi ili čistiš taj. EGR se blankira i isključi softverski.
Takođe, koji je kod greške?
BobanR napisao:Na koji način tvoj majstor dijagnostikuje probleme? Osluškivanjem motora?
EGR treba ugasiti u svakom slučaju, pošto zaista ničemu ne služi, osim da ti skrati životni vek motora
Bez katalizatora, zatovorenim EGR-om sam prolazio eko-test bez ikakvog problema, radi se o 2.4 JTD motoru.Musashi napisao:Tipično, još jedan dokaz koliki smo mi seljaci. Svi na sve strane urlaju ugasi EGR, DPF itd!!!
Svako može sam da proceni šta će da radi, ali trebalo bi malo da se razmisli i emisiji izduvnih gasova, o životnoj sredini.
Zamislite da kod nas uvedu kao obaveznu neki pristojan tehnički pregled koji postoji na zapadu već decenijama, gde se među ostalom meri i emisija izduvnih gasova? Svi vi koji to urlate, prvi biste popadali taj test tek tako.
Pozdrav svima
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”