http://carconfigurator.alfaromeo.com/it ... fault.aspx
A evo Brosure u slikama.

Bolju rezoluciju nisam mogao da iskopam.
156-ica iz najboljeg ugla izgleda ruznije od giulie iz najgoreg. Pricate gluposti. Isto kao ljudi kad pocnu da pricaju budalastine kako su filmovi imali bolje efekte pre 30 godina. Ne, nisu. Imali su mozda više duše, bolju priču i bili prvi u nečemu. Ali stari auto nije imao bolji dizajn, kao što nije imao ni bolji motor. U ovoj hiperprodukciji sve liči jedno na drugo i teško je biti poseban. Ali ako uporedimo 156 i giuliu... Pa, nema poredjenja. Kao sto nije bilo ni sa 156 i 159.edin napisao:Zadrt ili ne, na fotkama mi je neopisivo ruzna...
Mozda promenim misljenje kasnije, kao sto se promenio i misljenje o giulietti...
Mislim probajte da nadjete ugao u kome 156 de-silva sa 15" felnama i ratkapnama izgleda ruzno...
Slažem se sa svim što si rekao. Ja se razmisljam o tome da li uopste dati 35.000 na bilo kakav auto. Tj. na auto iz ovog segmenta. Dao bih 35.000 na Tesla Model 3. Ali mi se ne daje ni na BMW F30 (uzeo bih polovan za 19-20.000). Potpuno mi je besmisleno da se toliko para da na automobil, ali možda ću drugačije razmišljati kad budem zaradjivao vise).Danilo napisao:@byMax: Hehe, možda, možda, ali ja sam stvarno želeo da se oduševim i da planiram kupovinu iste, ali nekako ne trčim... Da, kada i ako budem kupovao novi auto, ući će u uži izbor ako i dalje ostanem na D segmentu, ali izgledom mi ne donosi prevagu u odnosu na npr. BMW 3/4 ili Mercedes C/CLA (svi izgledaju dobro, imaju zadnji pogon, širok izbor motora i dobri su automobili), pa mu ostaje jedino to što je Alfa i nije nemačke proizvodnje kao prednost.
Da sam se oduševio, verovatno bih već bio u redu za kupovinu zajedno sa tobom.
Sa druge strane, izgled jeste stvar ukusa i navike, ali za 159 i 156/147/GT nisam morao ništa da se navikavam. Mito mi izgleda odlično (kao veći brat Fiat 500), Đulijeta sranje (ne pomaže ni navika), 8C je san-snova, a 4C mi je šta-god. Konačno, meni je 159-ka lepša i od Brere, i zaista mi je žao što tada nije napravljen klasičniji kupe (kao što je GT).
Ne osporavam nikome da im se nesto ne svidja, ali ljudi su takvi - bas kao sto si rekao u prvom pasusu. I to me nervira. "Jao ja ti nikad ne bih isao na Bahame i u Dominikanu pored Grcke". Isao bi, bratić, nego ne možeš. I ja nikad nisam bio tako neiskren i imao te fore kad nisam imao para. Nije sramota nemati. Lepo sam rekao svakome ko ima - lepo je, svaka cast, voleo bih i ja da to sebi priustim. Nisam se folirao kako ja to nikad ne bih, sve i da imam. Srpska posla. No dobro, nije to tema. Ja sam samo hteo da kazem da prenagljujete sa stavom da vam se ne svidja a niste je ni videli, a kamoli provozali...BobanR napisao:Racionalizacija, kao mehanizam odbrane je jedna odlična stvar. Kiselo goržđe, kao oblik racionalizacije se javlja kada sebi želimo da opravdamo nemogućnost imanja nečega što želimo.byMaX napisao:Aman prestanite sa pričanjem napamet i kiselim grožđem. Odlična je, jako dobro izgleda i predomislićete se kad je budete videli, a ovi zadrti kad je budu imali. Pa nek je to i za 15 godina. Koga briga...
Ja spadam u ove zadrte koji pljuje ovaj model od samog starta. Da se razumemo, svakodnevno se pojavljuju automobili o kojima nemam neko mišljenje, ili su mi jednostavno odvratni, ali Giuliju pljujem posebno, baš iz razloga što sam planirao da je kupim, doduše kupe verziju...i to QV. Prilično sam čitao o tehnologijama ugrađenim u istu i to mnogo pre premijere i bio sam čvrsto rešen da kupim jednu u 8C boji. Doduše, očekivao sam nešto nižu cenu, pošto se govorilo o 60-65k za QV, ali kad je bal...
Šta je to što bi trebalo da čekamо mi kojima ovo liči na nesrećno ukrštanje Mazde i BMW-a? Slažem se da se ljudsko oko na sve navikne, ali zar stvarno treba da parkiram auto pored Fiat Multiple da bi mi se malo više svideo?
Ja ne osporavam tvoju želju da kupiš ovaj auto, i drago mi je da ima ljudi kojima se sviđa, ali nemoj ni ti da osporavaš naše pravo da nam se ne sviđa, bez obzira na mogućnost kupovine iste... sad ili za 15 godina.
Znam da se o ukusima inače ne raspravlja, ali ga Makso brate lupi za sve pare (19-20 ili tih 35 hiljada, ako ništa drugo)byMaX napisao:156-ica iz najboljeg ugla izgleda ruznije od giulie iz najgoreg. Pricate gluposti. Isto kao ljudi kad pocnu da pricaju budalastine kako su filmovi imali bolje efekte pre 30 godina. Ne, nisu. Imali su mozda više duše, bolju priču i bili prvi u nečemu. Ali stari auto nije imao bolji dizajn, kao što nije imao ni bolji motor. U ovoj hiperprodukciji sve liči jedno na drugo i teško je biti poseban. Ali ako uporedimo 156 i giuliu... Pa, nema poredjenja. Kao sto nije bilo ni sa 156 i 159.edin napisao:Zadrt ili ne, na fotkama mi je neopisivo ruzna...
Mozda promenim misljenje kasnije, kao sto se promenio i misljenje o giulietti...
Mislim probajte da nadjete ugao u kome 156 de-silva sa 15" felnama i ratkapnama izgleda ruzno...
Izgleda da jesu.sawa napisao:Jel su ono ratkapne na prvoj slici?
Sent from my LG G4