nakon ovih obilnih kisa do vozaceve patosnice dospela je voda.
Zna li neko u cemu je problem???
Naime primetio sam da se voda zadrzava negde u stubu i predpostavljam da nakon punjenja istog preliva kroz rupu sa slike i ulazi u unutrasnjost automobila. (slike su sa stranog sajta)
Evo sta treba da radis viewtopic.php?f=70&t=59836 . Voda ti ulazi kroz vrata, između zastitnog pleha i same strukture vrata, postavljena je sunđerasta diht traka koja vremenom ispuca i stvara probleme u obliku proruštanja vode u unutrašnjosti automobila. Kupi najkvalitetniju i najširu traku koju nađeš i zamjeni je na sva vrata.
Vrata 99%, ima jos jedna mogucnost, da voda ulazi oko usisa za vazduh od klime, ali da bi na taj nacin usla voda, auto mora da je parkirano pod kosinom, i da kisa bas gusto pada ^^.
danas sam krenuo u avanturu i nakon rasklapanja primetio sam u vratima vlagu i na dnu lima propalu dihtung traku.
Naravno sve sam ocistio i zamenio ali pri sklapanju svega podizac na vozacevoj strani je pobrkao loncice...
ranije na komandu podizanja isao je do kraja bez stajanja isto tako i spustanje, dok sad spustanje radi kako treba a podizanje secka tj. moram vise puta da pritiskam taster da bi se prozor zatvorio. I komanda na kljucu je pobrkana kada se svi prozori spustaju vozacev se zatvara i obrnuto kada se svi zatvaraju vozacev se otvara.
Hm čudno, kao da se polaritet na motoru promjenio, a znam da se kabal ne moze staviti kontra jer je priključak tako napravljen (ili si ti ipak uspio ^^), ne bih mogao ništa da savjetujem osim da opet skineš i staviš konektor (provjeri kabal koji ide iz računara vrata na elektromotor, možda je on pogrešno priključen).
Sve je vraceno na svoje mesto, isto onako kako je i bilo pre skidanja...e sad mozda je pobrkao jer nisam skinuo klemu sa akumulatora. ali sad imam novu zanimaciju, usled mojih pokusaja memorisanja prozora, podizanja i spustanja istog nesto je puklo i pocelo da zuji a prozor je stao skoro na pola. Sve sam ponovo skinuo i imao sta da vidim, sajla je na donjem delu pukla (vidno je korodirao mehanizam sa federom) i uvukla se u onaj mehanizam gde je se i iskrivila i naso sam parce bele plastike. Zna li neko gde mogu srediti sve ovo oko podizaca?
Trenutno u telefonu imam brojeve samo majstora iz CG što rade reparaciju, namotavanje. Jedanput sam slao u Beograd majstoru koji je to odlično napravio s tim da se moram sjetiti kako sam ga memorisao ^^. Probaj ove nasao sam ih preko GoooGla 064/1455 361 Servis Jovanovic.
resen je problem podizaca u servisu Jovanovic po preporuci kolege bojan. Hvala!
Sto se prodora vode tice, zamenjena je diht traka na svim vratima (lim) i odradjena je izolacija sa termosilent-om 10mm. Naravno u planu je i izolacija gepeka. Namontirane su letnje gume i sa osmehom vozimo dalje...