Da li je moguće pojačati zvuk fabričkog alarma na Alfi 147 (zvuk aktiviranog alarma, na maksimalnih oko 220db koliko čini mi se u manualu piše)?
Da li je ikako moguće aktivirati sirenu da se uključuje kada se fabrički alarm aktivira?
jačina zvuka alarma na 147 - sirena?
- Boban
- Garaža: Alfa 147 1.9 jtd 16V
- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
220dB je za zatvor.
Ljudsko uho može da podnese do 140 decibela, a sve preko toga postaje fizički bolno. Policijska sirena je na 130dB
Ljudsko uho može da podnese do 140 decibela, a sve preko toga postaje fizički bolno. Policijska sirena je na 130dB
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- Boban
Ok ne znam, u manualu piše da je fabričko setovanje 110db (a mislim da mi fabrički setovan, a čuje se tiho), a max 220db
Želim samo da mi se alarm glasno čuje i/ili uključuje sirena kada je alarm aktiviran
Želim samo da mi se alarm glasno čuje i/ili uključuje sirena kada je alarm aktiviran
- BobanR
Mislim da nisi lepo pročitao...
170dB proizvodi dinamit koji se koristi za indukovanje lavina, a Saturn raketa, kod lansirne rampe proizvodi 194dB.
Ni predstavu nemam kako bi fabrički alarm mogao da proizvede 220dB, ali čak i ako može, nemoj molim te
170dB proizvodi dinamit koji se koristi za indukovanje lavina, a Saturn raketa, kod lansirne rampe proizvodi 194dB.
Ni predstavu nemam kako bi fabrički alarm mogao da proizvede 220dB, ali čak i ako može, nemoj molim te

- Boban
Evo piše 255dbA, fabrički 110dBA
Kako god, samo hoću da se čuje normalnom jačinom, neću nikog da povredim
Kako god, samo hoću da se čuje normalnom jačinom, neću nikog da povredim

- BobanR
Ne znam za dbA da li se i kako razlikuje od db što se tiče snagei. Ono šta je sigurno je da od 150db kreće trajno oštećenje sluha

- Boban
Molim administratora da obriše topic, nema potrebe više da stoji
- BobanR
Poenta foruma i jeste da neko može uz pomoć tuđeg iskustva da reši problem, a ne da da se tema briša onog trenutka kada inicijatoru više nije potrebna.