Pozdrav,
Treba da menjam protokomer na AR 156 JTD i ne bih da placam majstora jer je prosto, vidim da se tu nalazi sraf sa nekom specijalnog glavom, vidim da mi treba nastavak s rupom u sredini, i ja imam kockasti i zvezdasti s rupom u sredini probao sam al nece.. ne vidim tacno kakvog je oblika sraf, jel moze neko da mi kaze ili jos bolje da postavi sliku kako izgleda pa da nadjem takav nastavak.
Hvala
Saraf od protokomera
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
To je torex ali ima tu rupu kao sto kazes. Ja sam uspeo da ga skinem klestima, a posle ako neces da se zezas mozes da ga zamenis normalnim srafom

- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pa i meni se cinilo da je Torex i pokusavao sam i T15 mi mali a T20 mi velik :/
A imam od T3 do T40 dimenzije, i nece majku mu ...
I jel moram da skidam celo kuciste s creva da bi izvukao protokomer ili mogu samo protokomer da izvucem kako sada stoji ?
A imam od T3 do T40 dimenzije, i nece majku mu ...
I jel moram da skidam celo kuciste s creva da bi izvukao protokomer ili mogu samo protokomer da izvucem kako sada stoji ?
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- Brzi
- Garaža: Alfa 156 sw 2005 1.9 jtd 16v m-jet
Taj sraf uopste nije Torex i dzabe pokusavati sa njim to je specijalni sraf lici na torex ali nije jel ima 5 strana a torex ima 6.Sa klestima je muka ziva posebno ako nikad nije skidan
Ja sam proslog leta obisao ceo BG u potrazi za necim cime bi odvrnuo taj sraf i nasao sam komplet bitova za protokomer ako ne uspes mogu ti poslati pm sa linkom radnje da ne reklamiram sad ovde pa ih zovi da ti posalju cena je mislim koliko se secam oko 600-700 din vise se ni ne secam koliko sam platio.
Ja sam proslog leta obisao ceo BG u potrazi za necim cime bi odvrnuo taj sraf i nasao sam komplet bitova za protokomer ako ne uspes mogu ti poslati pm sa linkom radnje da ne reklamiram sad ovde pa ih zovi da ti posalju cena je mislim koliko se secam oko 600-700 din vise se ni ne secam koliko sam platio.
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Ja sam ga skinuo nastavklom iz kineskog kompleta za hard diskove i sličnu elektroniku, košta 200-300 dinara.
Iskoristio sam običan ravni nastavak koji ima prorez po sredini, bez problema.
Mislio sam da ako ne nađem nešto slično napravim prorez po sredini nekog običnog koji mi nije potreban ali mi bilo lakše da pazarim taj set...
Iskoristio sam običan ravni nastavak koji ima prorez po sredini, bez problema.
Mislio sam da ako ne nađem nešto slično napravim prorez po sredini nekog običnog koji mi nije potreban ali mi bilo lakše da pazarim taj set...
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
ja uspeo da šrafcigerom odlomim onu "kiću" u sredini i nakon toga odvrnem sa običnim torexom. Stavio sam sada obične šrafove.
- pejo
- Garaža: ALFA 156
najbolje je slomiti tu kiću u sredini i odvrnuti ravnim šravcigerom,ili odvijačem,koji je taman toliki da može da udje u rupu,ja sam skidao kleštima nekim posle stavio obične krstake,ili ravan šaraf kako god.
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
moj mob 069/1468-109 viber
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”