Alfa Romeo 156 senzor brzine
- koki959
- Garaža: Alfa Romeo 2.0 TS
Imam sporadican problem, u voznji iz cista mira padne kazaljka kilometar sata, ne pokazuje vise brzinu i upali se lampica za ABS i kocnicu. nema pravila, proradi opet i tako .... Na dijagnostici je nadjeno senzor brzine...e sad..gde je to..ocito kod ABS jer zajedno manifestuju neku muku..ali gde se to tacno nalazi..alfa je 156 2.0 ts...2001. godiste
- ivcha90
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 TS
Ja sam imao slican problem i ne bih da te odmah ubedacim ali pocela je da ti otkazuje abs centrala, polovna je resenje, cena je od 30-40e. Moze i da se sredi stara ali tesko ko ce da se nahvata da je prelemi, bar ja u mojoj okolini nisam naso nikog.
- koki959
Pa ne raduje me ako je tako..mislio sam da je mozda neki kontakt, prljavstina..sta vec moze tako povremeno da radi-ne radi..
- ivcha90
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 TS
Ne kazem da nije moguce da je kontakt
, i mi smo mislili jer kad pritisnem kocnicu pojaca se greska za kocnicu i abs zasvetli, mislio majstor da je kontakt ili neka masa
nedelju dana sam bio bez auta i na kraju lepo kupio centralu i resio problem.

- koki959
Kod mene recimo izvezem auto iz garaze odem do posla posle par dana ili dan ne vozenja, nebitno, nije upaljeno nista. Dodjem posle 3 sata i pokrenem auto sve lampice gore, abs, kocnica i brzinomer ne radi..i nema vise vracanja na staro, gori stalno....nocna mora za majstore znam vec...

- Zvrle
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Jedan od ABS senzora a cini mi se prednji levi je zaduzen i za ocitavanje brzine, tako da je moguce da je on u kvaru, ne mora da znaci da je centrala ABS u pitanju. Probaj raskaci ga i poprskaj kontakte WD-om. Mozda je i sam senzor zaprljan, zamascen pa ne ocitava lepo. Dijagnostika ce naj bolje pokazati sta je problem.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- koki959
Dijagnostika ne moze da ocita ABS ...na 3-4 laptopa pokusano i ne ide..samo na jednom kad se ode na 2002 godiste, iako je alfa 2001 uspe , ali mislim da je preko opste dijagnostike..i kaze da je senzor brzine...
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”