upaljač ne radi
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Pozdrav društvo!
Dakle u upaljač mi je crko! Pretpostavljam da je vezano za neki osigurač jer sam koristio onaj glupi transmiter i on mi se raspao u upaljaču. Vjerovatno je napravio kratak spoj i desilo se to što se desilo. Ima li ko ideju. Ako znate gdje je osigurač te zajebancije recite. Savijao sam se među osigurače i koliko sam vidio nigdje ne mogu skontati upaljč, nema slike upaljača.
Hvala!
Dakle u upaljač mi je crko! Pretpostavljam da je vezano za neki osigurač jer sam koristio onaj glupi transmiter i on mi se raspao u upaljaču. Vjerovatno je napravio kratak spoj i desilo se to što se desilo. Ima li ko ideju. Ako znate gdje je osigurač te zajebancije recite. Savijao sam se među osigurače i koliko sam vidio nigdje ne mogu skontati upaljč, nema slike upaljača.
Hvala!
- Mihailo89
- Garaža: ALFA 156 1.9 JTD
O kojoj alfi je rijec nisi nam napisao.Ako je 156 ispod volana se nalazi plastika koju skines i onda pratis po slikama nacrtan ti je upaljac
- icemilos
A reci mi koji je od ovih pošto je očigledno da se prateći po slikama može skontati!!!
Samo ne vidim gdje je upaljač.
Hvala
Re: upaljač ne radi
Mihailo89 napisao:O kojoj alfi je rijec nisi nam napisao.Ako je 156 ispod volana se nalazi plastika koju skines i onda pratis po slikama nacrtan ti je upaljac
Radi se o mojoj alfi!!!
A reci mi koji je od ovih pošto je očigledno da se prateći po slikama može skontati!!!
Samo ne vidim gdje je upaljač.
Hvala

- Mihailo89
- Garaža: ALFA 156 1.9 JTD
Mislio sam dal se radi o 156 ili 147 ili nekoj drugoj al nema veze vidim sa slike da nije kaokod mene na 156.Neki od ovih SERVICE sto ti pise je sigurno.E sada izvlaci jedan po jedan i vidjet ces koji je otisao,nemoj davati kontakt da ti se ne bi upalila lampica airbaga kada izvuces osigurac,mozda bi ti najpametnije bilo i klemu odpojiti prije nego sto pocnes izvlaciti.Pregoreni osigurac se jasno vidi ona nit u sredini nije spojena vec je prekinuta.Sa strana ovi osiguraci sto ti uspravno stoje su ti rezervni.
- icemilos
- icemilos
Bilo bi lijepo kada bi još neko ubacio sliku svojih osigurača, pošto mi sumnjivo da 10A imam na upaljaču, mislio sam da ću naći jači. Dajte još koju sliku vaših osigurača, valjda ima neko ko ima pravilno poredane osigurače.icemilos napisao:Osigurač SERVICE 7 je rješenje!!!
- Relja
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750 - Lokacija: Kragujevac
10A ide za upaljac, izvadi taj osigurac i pogledaj dal je OK ako nije zameni i resio si problem
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Cim ukljucim nesto u upaljac, istog trenutka crkne osigurac. Upaljac je u kvaru?
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
Kod mene na 147 je fabricki 20A osigurac, tako da mislim da je do amperaze problem...
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- Bojan90
Kod mene je od 15A, 5 godina radio bez problema, verovatno ima negde neki kratak spoj. Sta god da ukljucim, gps, upaljac, itd. pregori odmah.
- DaliborLazarevic
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 JTD 2004
Na upaljacu imate stranu onaj zljeb gde je minus strana i kada nesto prikljucujete gledajte da udje tacno na taj zljeb i osigurac nece pregoreti.
Kada gurnete bilo kako tj ono samo ubacim bilo kako i to je to tako mozete eventualno 2-3 puta i osigurac crkava.Obratite paznju samo kada stavljate i videcete kako ima lepo falc da kazem tacno da se ubaci i onda cete videti da osigurac nece pregoreti.
U slucaju da pregori onda vam masa na tom upaljacu nije dobra.
Kada gurnete bilo kako tj ono samo ubacim bilo kako i to je to tako mozete eventualno 2-3 puta i osigurac crkava.Obratite paznju samo kada stavljate i videcete kako ima lepo falc da kazem tacno da se ubaci i onda cete videti da osigurac nece pregoreti.
U slucaju da pregori onda vam masa na tom upaljacu nije dobra.

- Bojan90
Bas sam vodio racuna kako ubacujem i opet pregori. Uprosceno, sta bi znacilo "masa nije dobra"?
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Pa ko jos gleda kako ubacuje punjac u rupu za punjac?
Gurnem ga kako mi dodje pod ruku i do sada ni na jednom autu nije mi izgoreo osigurac.
Bolje ti proveri da ti se negde ne kratko spaja kada se nesto ubaci unutra.

Gurnem ga kako mi dodje pod ruku i do sada ni na jednom autu nije mi izgoreo osigurac.
Bolje ti proveri da ti se negde ne kratko spaja kada se nesto ubaci unutra.
- DaliborLazarevic
Do upaljaca dolazi dve zice jedna je struja jedna je masa,i masa nije dobra treba se ocisti i resices problem.

- Bojan90
Na upaljacu ima tri konektora, tj do njega dolaze tri zice, gledao sam, cackao, prskao kontakt sprej na sve sto dolazi u kontakt sa strujom, i nista, i dalje isto. Probao sa osiguracem od 20A, cisto da vidim sta ce da se desi, odmah pregori.
- DaliborLazarevic
koje su ti sve boje zice,treba da imas dve zice plus i minus,
ako imas 3 zice onda su ti dve struja i jedan minus
Koje su ti boje zica posto kazes imas tri
ako imas 3 zice onda su ti dve struja i jedan minus
Koje su ti boje zica posto kazes imas tri

- Bojan90
Slikacu sutra, jedna je sigurno crna. Cim punjac ili bilo koji drugi uredjaj dodje do plusa, tj. struje, osigurac momentalno izgori. Gledah upaljajc, sve izgleda ok, ne vidim nigde gde bi moglo da dodje do kratkog spoja.
BTW, hvala na trudu i pomoci.
BTW, hvala na trudu i pomoci.
- Bojan90
- DaliborLazarevic
Takodje vidi i te dve preostale zice odakle ide struja.Primer ako je struja uzeta od svetla farova ili table ima vise pozicija odakle da se uzme struja,moras povecati za 5ampera odakle si uzeo.Znaci ako struja ide od svetala a na njemu je osigurac 10ampera ti stavi 15 i za upaljac stavi minimum 20.
Re: upaljač ne radi
Sad probnom lampicom i vidi koje zice imaju struju.I da li su zice debele.Na zici na koju nemas struju MASA isprati je do kraja vidi odakle je izvucena.Bojan90 napisao:Kasnim
Crna, zuto-zelena, kao za uzemljenje, i plavo-crvena.
Takodje vidi i te dve preostale zice odakle ide struja.Primer ako je struja uzeta od svetla farova ili table ima vise pozicija odakle da se uzme struja,moras povecati za 5ampera odakle si uzeo.Znaci ako struja ide od svetala a na njemu je osigurac 10ampera ti stavi 15 i za upaljac stavi minimum 20.

- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Iskreno to mi je sve malo klimavo samo povecavati amperazu..a i zna tacno koji mu osigurac gori. Pa na 20 A radi neko pojacalo u autu a njemu cim usteka slabasni punjac osigurac automstski izgori.
Povecavanjem osiguraca moze samo sebi stetu da nanese, los spoj(ne po Default-u i kratak spoj) moze da dovede do preterane potrosnje struje a samim tim zagrevanjem loseg kontakta koji dalje vodi zagrevanju kablova...
Njegova sreca je sto mu osigurac odmah pregori, sta bi se desilo da je stavio od 50 A?
Proprati instalaciju, pregledaj kontakte,spojeve osiguraca, ispitaj cak i dzekove(moguce da su nagoreli, pa "prorade" tek kada se opterete).
U krajnjem slucaju bolje plati nekom elekticaru da se malo pozabavi time nego da napravis jos nesto gore po auto.
Ono osnovno sto si znao to si i odradio, i ovo ostalo mozes sigurno sam ali izgubices i vreme i zivce a za neke smesne novce profi ce ti to odraditi kvalitetno.
Povecavanjem osiguraca moze samo sebi stetu da nanese, los spoj(ne po Default-u i kratak spoj) moze da dovede do preterane potrosnje struje a samim tim zagrevanjem loseg kontakta koji dalje vodi zagrevanju kablova...
Njegova sreca je sto mu osigurac odmah pregori, sta bi se desilo da je stavio od 50 A?
Proprati instalaciju, pregledaj kontakte,spojeve osiguraca, ispitaj cak i dzekove(moguce da su nagoreli, pa "prorade" tek kada se opterete).
U krajnjem slucaju bolje plati nekom elekticaru da se malo pozabavi time nego da napravis jos nesto gore po auto.
Ono osnovno sto si znao to si i odradio, i ovo ostalo mozes sigurno sam ali izgubices i vreme i zivce a za neke smesne novce profi ce ti to odraditi kvalitetno.
- Bojan90
Ma moracu kod elektricara, cim od 20A izgori trenutno, a ukljucen je samo punjac, bez gps-a ili bilo cega drugog, znaci da postoji neki probem negde. Pored ovog problema, imam jos jedan problem koji je poceo sve cesce da mi se desava. Povremeno mi se desavalo kad zakljucam auto preko daljinskog, alarma, da levi migavci ostanu upaljeni, otkljucam i zakljucam par puta i resen problem, ali sad se desava previse cesto, treba trista puta da otkljucam i zakljucam da bi se ugasili, tako da mi je alarm van funkcije.
- icemilos
Otkaci zice od upaljaca i stavi sijalicu,ili uzmi krace zice i prisloni na sijalicu. Ako radi tebi je problem u upaljacu a ja mislim da ti se pravi kontakt u kucistu upaljaca. Ne stavljaj veci osigurac
- Bojan90
Ideja je ok, samo da probnom lampom utvrdim gde je plus, a gde minus, da ne spojim dva plusa. Osigurac od 20A sam stavio cisto za probu, da vidim sta ce da se desi. Vracen je od 15, zbog klime, upaljac ne koristim, dok to ne resim.