Mapiranje(chip tuning), turbo prerade, rezultati, saveti
- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
Re: Mapiranje(chip tuning), turbo prerade, rezultati, saveti
Najjeftinije ti da ugradis taj 16v turbo i da teras,mada i tvoj stock moze 155hp,za 150e(turbo i montaza) jos 10-15hp mozda nije losa investicija,ali sve na ziletu
Falcon:
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Cisto da se zna, taj zilet kod mene traje unazad oko 3 godine, tj preko 70 kkm...
A da ne pricamo o neadekvatnom radu, dok nije sve izmapirano...
A da ne pricamo o neadekvatnom radu, dok nije sve izmapirano...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
I kod mene zilet (156konjova) sa standard turbom traje ~3 godine, ali zvizduckanje polako pocinje...zexmaster gt napisao:Najjeftinije ti da ugradis taj 16v turbo i da teras,mada i tvoj stock moze 155hp,za 150e(turbo i montaza) jos 10-15hp mozda nije losa investicija,ali sve na ziletu

Alfa Romeo - The car inside the driver.
- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
A koji je to zilet? Kolko bara, kolko mm3, koji egt? 
Ima ovde "savesnih" vozaca koji stisnu u 200km/h pun gas i ne pustaju pa im se svasta nesto desi.
Zvizduckanje je znak da se neki impeler ostetio ili malo iskrivio. Mada moze tako i da traje godinama sve zavisi. Ako su impeleri bez ostecenja ona zvizduckanje ide od izduvne grane. Pre bih rekao da je to problem kod tebe. Hoce malo veci egt da iskrivi malo granu. Teraj i uzivaj.

Ima ovde "savesnih" vozaca koji stisnu u 200km/h pun gas i ne pustaju pa im se svasta nesto desi.

Zvizduckanje je znak da se neki impeler ostetio ili malo iskrivio. Mada moze tako i da traje godinama sve zavisi. Ako su impeleri bez ostecenja ona zvizduckanje ide od izduvne grane. Pre bih rekao da je to problem kod tebe. Hoce malo veci egt da iskrivi malo granu. Teraj i uzivaj.

Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Sto ne prebace u 5.?mladenke napisao: Ima ovde "savesnih" vozaca koji stisnu u 200km/h pun gas i ne pustaju pa im se svasta nesto desi.![]()

Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- mladenke
Ne znam, pitaj ga. 

- machella
- Garaža: 156 3.0 V6
159 SW 2.4 Q-Tronic - Lokacija: Požarevac
U pararelnom benzin univerzumu tu krecu nalepsi obrtajimladenke napisao: Ima ovde "savesnih" vozaca koji stisnu u 200km/h pun gas i ne pustaju pa im se svasta nesto desi.![]()

- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
@edine,kaurine... Ja samo kazem sta je sigurnija opcija,jer sa 2256 na istom pritisku imace duplo manji egt,sto je i poenta mapiranja,vise vazduha,manji egt,vise hp...na kraju ce kolega da izmapira ovaj stock i da bude prezadovoljan
Ja ne znam kako vama traju te turbinice,ja bre polomim gtb2260,jel vi to terate uopste?

Falcon:
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Sto vise citam i sto vise ulazim u tematiku sve mi je manje jasno
Po logici mi ide da gt2256 ima lag (veca turbina, treba 4 cilindra da je zavrte) koliko to moze mapom da se minimizira? Cilj mi je neki da auto bude svakodnevno upotrabljiv sa povremenim potapanjem. Zasto 2256? Jer mi nekako ide da ce ona na odredjenim performansama raditi u nekom "safe razimu" dok bi na tom istom stadijumu 1749 bila vec na granicama svoje izdrzljivosti. Drugo dostupnost, minimalne prepravke. Svaku kritiku/ispravku prihvatam dobronamerno, slusam, upijam posto sam potpuni laik sto ovoga tice

Po logici mi ide da gt2256 ima lag (veca turbina, treba 4 cilindra da je zavrte) koliko to moze mapom da se minimizira? Cilj mi je neki da auto bude svakodnevno upotrabljiv sa povremenim potapanjem. Zasto 2256? Jer mi nekako ide da ce ona na odredjenim performansama raditi u nekom "safe razimu" dok bi na tom istom stadijumu 1749 bila vec na granicama svoje izdrzljivosti. Drugo dostupnost, minimalne prepravke. Svaku kritiku/ispravku prihvatam dobronamerno, slusam, upijam posto sam potpuni laik sto ovoga tice

- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Kako bi ocenio sto ja vozim 2260? turbina krece kao 1749??dobro,moja je novije generacije,pa zato nema veze sa velicinom...razlika je u vnt sklopu,ali da te ne gusimo tim sitnim tebi a nama butnim informacijama...pokusacu da nadjem dijagram sa valjaka 8v i 2256 ,mala je razlika ako se dobro izmapira,podesi aktuator,gorivo..2256 kad se zalaufa id 2.5k do 4.5k rmp,suvozac ce se upiski
Jos ako stavis protocniji air filter,dobijes malo zvuka i na usisu,pa to ima da prsti samo
Pittatore nek prenese utiske,on to vec ima sto tebi treba

Falcon:
- Bracod
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 20v
Zna li ko koliko moze da gura pumpa visokog pritiska na mom autu?
- PapaSle
- Garaža: "Il Biscione" 147 JTDm
Svi ljudi koji zele stock auto da ne mapiraju, obavezno striktna zabrana prilaska Zeksmasteru!
Jednom videh coveka i odma mi prenese tu buvu, sad vec gledam i ucim o NMovima i cudima
i gledam kad da odradim apgrejd 
Jednom videh coveka i odma mi prenese tu buvu, sad vec gledam i ucim o NMovima i cudima

- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
ne citiraj post iznad!
Ja to malo uprostim da se raji svidi,svi polete..dodje isto kao kesh kredit,na reklami na busu pise da si vec dobio pare
@bracod Ako je ispravna 1700-1750bara..
Ja to malo uprostim da se raji svidi,svi polete..dodje isto kao kesh kredit,na reklami na busu pise da si vec dobio pare

@bracod Ako je ispravna 1700-1750bara..
Falcon:
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Nisam mnogo čito temu ali zar nije fabrika ,, Lancia ,, na 1.9 stavila dve turbine da bi dobili 200 konja?
Mislim to bi mogli i vi uz dobro mapiranje.
Mislim to bi mogli i vi uz dobro mapiranje.
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
Jedan se debelo razmisljao posto je nabavio dve 2056 turbine...i trecu koju je imao je hteo u d.pe da trpa 

- mladenke
Ko me zvao? 
Znas li ti koji je poso da se nameste 2 turbine bilo u twin ili compund varijanti? Razmatrao sam to do pre mesec dana ali sam odustao jer prvo nema mesta. Jedino da se produzi auto za jedno pola metra. Drugo kako ces kontrolisati pritisak u obe turbine preko ecu-a kad tamo imas mape samo za jednu. Znaci jedna recimo fabricka bi morala na kontrolu preko ecu-a, a druga bi morala biti na kontrolu preko vakuma i pastete. Starije varijante 2.4jtd turbine. Trece gde smestiti auspuh i sve klapne koje ce raditi u zavisnosti od pritiriska u auspuhu da bi jedna "radila" na nizim a druga na visim obrtajima? Gde da povezes creva pritiska i maf kad vec nemas mesta ni za ovo? Ko ce da ti kvalitetno odradi celu kontrukciju a mora raditi direktno ispod haube?
Sve je ovo izvodljivo, ali po mojoj proceni za ovako nesto treba ti jedno 2 soma evra samo za delove. I kolko ce kostati podesavanje mape za tako nesto? Licno mene nista, ali nekome da podesavam tako nesto bez 300 evrica ne bi ni pogledao auto.
i na kraj kolki su dobici? Hp isto kao sa jednom turbinom. Nm veci, al ode novac na ojacavanje celog seta kvacila sigurno. Ostaje jedino da bi se dobilo na odazivu turbine, ali opet imas gtb turbinu, pa ako hoces instant odaziv eto resenja.
I sve kad saberes ubio si 3 soma evra na auto od 2 soma evra, a imas hp kolko i neko ko je stavio gtb i dao 500-600e za nju. Jedino ti ostaje da se hvalis da imas jtd compound turbo setup jedini u srbiji.

Znas li ti koji je poso da se nameste 2 turbine bilo u twin ili compund varijanti? Razmatrao sam to do pre mesec dana ali sam odustao jer prvo nema mesta. Jedino da se produzi auto za jedno pola metra. Drugo kako ces kontrolisati pritisak u obe turbine preko ecu-a kad tamo imas mape samo za jednu. Znaci jedna recimo fabricka bi morala na kontrolu preko ecu-a, a druga bi morala biti na kontrolu preko vakuma i pastete. Starije varijante 2.4jtd turbine. Trece gde smestiti auspuh i sve klapne koje ce raditi u zavisnosti od pritiriska u auspuhu da bi jedna "radila" na nizim a druga na visim obrtajima? Gde da povezes creva pritiska i maf kad vec nemas mesta ni za ovo? Ko ce da ti kvalitetno odradi celu kontrukciju a mora raditi direktno ispod haube?
Sve je ovo izvodljivo, ali po mojoj proceni za ovako nesto treba ti jedno 2 soma evra samo za delove. I kolko ce kostati podesavanje mape za tako nesto? Licno mene nista, ali nekome da podesavam tako nesto bez 300 evrica ne bi ni pogledao auto.
i na kraj kolki su dobici? Hp isto kao sa jednom turbinom. Nm veci, al ode novac na ojacavanje celog seta kvacila sigurno. Ostaje jedino da bi se dobilo na odazivu turbine, ali opet imas gtb turbinu, pa ako hoces instant odaziv eto resenja.
I sve kad saberes ubio si 3 soma evra na auto od 2 soma evra, a imas hp kolko i neko ko je stavio gtb i dao 500-600e za nju. Jedino ti ostaje da se hvalis da imas jtd compound turbo setup jedini u srbiji.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Pittatore napisao:Jedan se debelo razmisljao posto je nabavio dve 2056 turbine...i trecu koju je imao je hteo u d.pe da trpa

A Man's Got to Know His Limitations...
- mladenke

- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Goxy ne citiraj,meni vec neko obrisao citat a nije mi najavio 

Falcon:
- bane
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Nije problem citiranje prethodnih postova vec zadnjeg posle kojeg je tvoj post!
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Momci, jer mislite da je realno da se remapom na jts dobije 15ks i 20Nm.
Video sam na sajtu Novaspeed da rade.
I ukoliko je to izvodljivo da li je to osetno poboljsanje
Video sam na sajtu Novaspeed da rade.
I ukoliko je to izvodljivo da li je to osetno poboljsanje

- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Za sve postoji prvi put
Nisam video da se neko usrećio re-mapom atmo benzinca.

Nisam video da se neko usrećio re-mapom atmo benzinca.
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- Dule gti
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2
Remaped by Safe-chip tuning - Lokacija: Novi Sad
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Mapiranje JTS je radio kolega Darkstar sa ovog foruma, ako uspeš da iskopaš njegovu temu možda i nađeš neki info.
Mislim da je bilo jedva primetnih promena i to uz korišćenje nestandardnih goriva.
Mislim da je bilo jedva primetnih promena i to uz korišćenje nestandardnih goriva.
- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Kolega,gubitci u transmisiji 35hp?? Wtf?
Falcon: