Kupio sam GT sta prvo da radim??

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
DarkoGT
rookie
Garaža: Alfa Romeo GT, 1,9 JTD 16v 150ks, 2004
Opel Astra 2.0 DTI 110 ks 16v SPORT, 2000
ex Ford Mondeo 1.8 td
Pridružio se: Sub Feb 20, 2016 3:52 pm

Kupio sam GT sta prvo da radim??

Sub Feb 20, 2016 4:33 pm

Pozdrav svima,
Castio sam sebe od ustekanih para od plata Alfa Romeo GT, 2004 god, 1,9 JTD 120ks.

Uvezena je iz svajcarske pre 5 godina sa preslih oko 145000km . Lik koji je vozio retko kada je bio u Srbiji za tih 5 godina i presao sa njom jedva 15000km. A prodaje ga jer ima auto u Americi tako da mu ovaj ne treba jer iam samo troskova oko registracije nepotrebne.

Kada je uvezo ona je vec imala uradjen veliki i mali servis tako da on posto nije ni presao sa jnom puno nije ulaga osim u jedan mali servis i ceo prednji trap je zamenio oktobra kada je poslednji put bio u Srbiji.

Pitanje je: Sta da radim sada posto sam je kupio prvo. Da li da odma uradim veliki servis? Strah me je da zbog stajanja od 5 godina i slabog koriscenja zupcasti kajis efektivnu finkciju ili sta vec da menjam. Jer kada sam ga upalio pislao mi je Engine failure to read information? Samo znam da mu je skidana klema da bi sa akumulator napunio. Inace posto jos nije registrovan, a prenos je zavrsen, cim odradim registraciju vodicu ga na Dijagnostiku u Nis auto posto su oni ovlasceni za FIAT i ALFU.
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Re: Kupio sam GT sta prvo da radim??

Sub Feb 20, 2016 5:16 pm

Ako si pri parama odmah veliki servis i dijagnostiku. Proveri sva creva da nisu propala od stajanja, kočnice. I GT ima 150 ks ne 120
Korisnikov avatar
bums85
Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 11:11 am

Sub Feb 20, 2016 6:13 pm

Ovo me podseca na ono "vozila baba do pijace nedeljom, imala jednu nogu kracu pa nikad nije dala pun gas" :D

Veliki servis obavezno da ne razmisljas i kontrola celog auta
Slika
Korisnikov avatar
Vladisa
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Pridružio se: Sub Jan 09, 2016 5:50 pm

Sub Feb 20, 2016 6:19 pm

Pozdrav.

Cestitam, da je dugo vozis I da te sluzi!

Mogao bi i mali ukoliko si pri parama...
Ko zna sta se desavalo tamo preko....
Korisnikov avatar
Vladisa
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Pridružio se: Sub Jan 09, 2016 5:50 pm

Sub Feb 20, 2016 6:20 pm

Izvini.

Dobro nam dosao, koliko vidim nov si medju nama?
Mogao bi postaviti neke slicice da je vidimo...
Korisnikov avatar
Zex
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp
Pridružio se: Sre Dec 03, 2014 7:50 pm

Sub Feb 20, 2016 7:27 pm

Kolega,pokusaj prvo predstaviti svoj auto u odeljku alfa virus,nalazi se na naslovnoj foruma,pa onda nova tema...predstavi se,slike obavezno itd...vidi kako su to ostali ;) :arflag uradili
Falcon:

Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Sub Feb 20, 2016 7:32 pm

Neveruj vise nikome...pregled celog vozila pa tek onda razmisljanje sta je i kako je,posto si ga vec kupio.
Slika
Korisnikov avatar
Rik
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999
Pridružio se: Pet Jun 13, 2014 7:53 pm

Sub Feb 20, 2016 8:11 pm

Najbolje ti je odmah da uradis i mali i veliki servis. Mali se obicno radi na 10-15k ili godinu dana, a veliki na 50-70k ili 5 godina. Detaljan pregled, vidis sta fali ili sta je lose i lagano sredjujes u odnosu ma hitnost.

Btw, dobro nam dosao :arflag

Sent from my A0001
Korisnikov avatar
DarkoGT
rookie
ex Ford Mondeo 1.8 td

Sub Feb 20, 2016 10:28 pm

alfa&omega napisao:Ako si pri parama odmah veliki servis i dijagnostiku. Proveri sva creva da nisu propala od stajanja, kočnice. I GT ima 150 ks ne 120
I da sam pri parama i da nisam moracu da odradim veliki servis i dijagnostiku sto sam i imao u palnu. Prelazim sa opel astre 20 dti 16v na alficu, tako da je velika to promena za mene :)
Vladisa napisao:Pozdrav.

Cestitam, da je dugo vozis I da te sluzi!

Mogao bi i mali ukoliko si pri parama...
Ko zna sta se desavalo tamo preko....
Hvala Vam na dobrodoslici. Pa iskreno zelja mi se ostvarila da imam Alfu :) moj otac je devedesetih imao crvenu 164 2.0 ts 150ks.... koja je bila za meen tada najludji auto ikada, ali je proda mesec dana pre nego sto sam dobio dozvolu, da je ne bih vozio jer bi sigurno nastradao. :cry: Ali proslo je 14g od tada tako da sam san ostvario :) Uradicu sve sta je potrebano da moja nova ljubav bude dobro :love:
Vladisa napisao:Izvini.

Dobro nam dosao, koliko vidim nov si medju nama?
Mogao bi postaviti neke slicice da je vidimo...
Hvala i Vama na dobrodoslici, ULTRA sam nov, iskreno ne znam kako funkcionise ovaj sajt ali trudicu se da uradim najbolje sto je moguce. Iskreno nisam je fotkao jos jer je kaki vreme, tako da imam jednu fotku sa neta sto sam nasao koje je bukvalno istovetna, cak i felene i jedna mala ogrebotina, pomislio sam da je bas to moja :D Ali postavicu je uskoro cim se vreme prolepsa jer bih voleo da zasija na suncu :)
Slika
zexmaster gt napisao:Kolega,pokusaj prvo predstaviti auto u odeljku alfa virus,nalazi se na naslovnoj foruma,pa onda nova tema...predstavi se,slike obavezno itd...vidi kako su to ostali u ;) :arflag radili
Hvala Vam puno na pomoci oko sajta i kako funkcionise. Pozabavicu se ovim. Iskreno trebace mi malo vremena da se uhodam. Hvala na razumevanju. :)
elas napisao:Neveruj vise nikome...pregled celog vozila pa tek onda razmisljanje sta je i kako je,posto si ga vec kupio.
U pravu ste. Ali zaljubio sam se. Kupio sam ga srcem i zeljom koja mi tinja u podsvesti. Mada imao sam i podrsku oca koji me je bodrio. Jer je i on kao bivsi reli vozac zaljubljen u Alfe :arflag
Rik napisao:Najbolje ti je odmah da uradis i mali i veliki servis. Mali se obicno radi na 10-15k ili godinu dana, a veliki na 50-70k ili 5 godina. Detaljan pregled, vidis sta fali ili sta je lose i lagano sredjujes u odnosu ma hitnost.

Btw, dobro nam dosao :arflag

Sent from my A0001
Hvala i Vama na dobrodoslici pre svega :)
Iskreno nisam verovao da postoji ovakva solidarnost. Presrecan sam. Nekako sam sigurniji jer sam svestan da uvek mogu pravi savet dobiti sta god i kad god mi treba. Ipak svi vi ovde prisutni na forumu imate ogromno iskustvo u odnosu namene. Ne kazem da nemam iskustva sa automobilima jer ipak imam 32g ali daleko od toga da sam poznajem stvari.

I ajde sada da VAS sve pitam koliko manje vise kostaju delovi za mali i veliki servis + koliko obicno uzima majstor za ruke. Pitam orjentaciono da bih mogao uporediti sa cenama kod majstora u Nisu da me ne voze i zavlaca i deru.... Ja racunoam da ce veliki i mali servis sa rukama da mi izadju do oko 300e. Ispravite me ako gresim. Gledao sam neke cene po netu pa tako racunao slobodno.
Korisnikov avatar
junky01
Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT
Pridružio se: Sub Avg 04, 2012 1:25 pm

Sub Feb 20, 2016 11:08 pm

Dobro dosao.
Pa otprilike nisi se prevario u racunici za servis i ruku. Koji evro vise ili manje zavisno od majstora ali to je to, jer za ruku uzimaju od 40-70e zavisno od majstora.
Korisnikov avatar
Zvrle
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god.
Pridružio se: Pet Sep 06, 2013 9:50 am

Sub Feb 20, 2016 11:08 pm

:arflag Dobrodoslica i od mene i neka te Alfica lepo sluzi. Sto se tice cene velikog i malog servisa sa delovima i rukama majstora od prilike je ta cena koju si vec naveo, mozda i nesto malo manje. :drink :arflag
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
Korisnikov avatar
Rik
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999
Pridružio se: Pet Jun 13, 2014 7:53 pm

Sub Feb 20, 2016 11:46 pm

Tu smo da priskocimo u pomoc kad zatreba. ;)
Inace u Nisu imas Auto Sportivo (Nesu) gde su dosta pristupacne cene, a i sam vlasnik je alfista koliko znam. Cak mislim da je i prijatelj kluba(neka me ispravi neko ako gresim).

Sent from my A0001
Korisnikov avatar
PapaSle
Garaža: "Il Biscione" 147 JTDm
Pridružio se: Sub Jun 07, 2014 11:56 pm

Ned Feb 21, 2016 12:40 am

Ja da sam na tvom mestu, prvo bih popio jedno doobro pivo.. E ondaaa...I drugo sigurno...

A što se kola tiče, kompletan pregled i veliki i mali servis... I onda polako... :drink :arflag
Korisnikov avatar
DejanGT
Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 12:09 am

Ned Feb 21, 2016 1:30 am

Kao prvo treba da vodiš sve nas na pivo - ipak si kupio, za tebe, nov auto! :)
Korisnikov avatar
motorhead
Drug Član
Drug Član
Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8
Pridružio se: Pet Maj 03, 2013 9:22 pm

Ned Feb 21, 2016 7:47 am

Dobrodosao! Pun gas i u servis.
Korisnikov avatar
Sava
Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170ks
Pridružio se: Sre Dec 28, 2011 12:59 pm

Ned Feb 21, 2016 2:14 pm

Moram da dodam da moze jedino da ima 150ks, od 120ks GT ne postoji.

Sto se tice greske Engine Failure, uglavnom je precizan opis na dijagnostici i lako se utvrdi problem.

Sent from my LG G2
Korisnikov avatar
alfabg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Pridružio se: Pet Apr 11, 2014 5:53 pm

Ned Feb 21, 2016 3:44 pm

Dobrodosao :arflag
Show Must Go On
Korisnikov avatar
DarkoGT
rookie
ex Ford Mondeo 1.8 td

Pet Feb 26, 2016 7:40 pm

junky01 napisao:Dobro dosao.
Pa otprilike nisi se prevario u racunici za servis i ruku. Koji evro vise ili manje zavisno od majstora ali to je to, jer za ruku uzimaju od 40-70e zavisno od majstora.
Ovako Veliki servis (set zupcastog + spaneri, vodena pumpa i sve sta ide uz nju, ulje, svi filteri koji postoje.... i sve sta ide uz veliki servis) + RUKE(4000din) = sve zajedno ce me kostati oko 28.800din.
Ovaj servis radim ko mog majstora koji me nikada nije izneverio i koji je uvek precizan sto se tice roka opravke. Ziv mi bio on. I naravno i kod njega imam garanciju od 50000km. Lik je car. I ako ste u Nisu nekada i treba vam servis rado cu vas uputiti na njega.
Postenijeg i skromnijeg majstora sa ogromnim poznavanjem DTI i JTD i HDI motora odavno nisam video.
Zvrle napisao::arflag Dobrodoslica i od mene i neka te Alfica lepo sluzi. Sto se tice cene velikog i malog servisa sa delovima i rukama majstora od prilike je ta cena koju si vec naveo, mozda i nesto malo manje. :drink :arflag
Hvala Zvrle na dobrodoslici, i da bio si u prevu nesto malo manje.
Rik napisao:Tu smo da priskocimo u pomoc kad zatreba. ;)
Inace u Nisu imas Auto Sportivo (Nesu) gde su dosta pristupacne cene, a i sam vlasnik je alfista koliko znam. Cak mislim da je i prijatelj kluba(neka me ispravi neko ako gresim).

Sent from my A0001
Hvala za preporuku, ali ipak sam hteo da ostanem odan mom majstoru jer je mnogo posten i nenormalno korektan lik. Uvek je tu bio kada je bilo najteze i da priskoci u pomoc. Ali mislim da su i kod mog majstora pristupacne cene. Sve u svemu hvala i izvinjavam se na cimanju jer nisam bio siguran. Euforija je preovladala. Ipak mi se ostvarila dugogodisnja zelja :)
PapaSle napisao:Ja da sam na tvom mestu, prvo bih popio jedno doobro pivo.. E ondaaa...I drugo sigurno...

A što se kola tiče, kompletan pregled i veliki i mali servis... I onda polako... :drink :arflag
Hahahhah PapaSle, dobra preporuka samo sto ja ne pijem :) ali volim da cascavam :D
I danas je zvnaicno 2. dan kako da vozim i prezadovoljan sam samo sto ima par stvari koje mi truju cef.
DejanGT napisao:Kao prvo treba da vodiš sve nas na pivo - ipak si kupio, za tebe, nov auto! :)
Ooooo da i te kako treba da vodim. Ko god da je u Nisu neka se javi da se druzimo :)
sawa napisao:Moram da dodam da moze jedino da ima 150ks, od 120ks GT ne postoji.

Sto se tice greske Engine Failure, uglavnom je precizan opis na dijagnostici i lako se utvrdi problem.

Sent from my LG G2
Tacan naziv je Greska provere motora, ali cas mi se palila prvi dan, drugi dan ne vise cak su mi i SENZORI za uparkiravanja proradili :D
alfabg napisao:Dobrodosao :arflag
Hvala AlfaBG :D

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”