Kolege
Kvacilo mi je dosta tvrdo i nakon zamene cilindra kvacila i resio sam da zamenim celi set korpu lamelu i drug lager.
E sad vecina delova uzimam iz Grcke tacnije iz Soluna radi kvaliteta.
Hocu da stavim Valeo ali imam nedoumicu oko cene.Naime ima set za 240 evra i seta za prvu ugradnju 320 evra.
Sta je tolika razlika od jedne do druge sta je to prva ugradnja, kao originalni set ili nesto je drugo u odnosu na kvalitet.
Promena Lamele i celi set
- jozovac
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 ts + LPG Zavoli 2000 god.,
Lancia lybra 1.8 sw 2000 god
Suzuki swift 1.3 93 hp 2008 god - Lokacija: Skoplje Makedonija
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pa ja ovde nisam cuo da se prodaje set za prvu ugradnju kad sam kupovao, inace taj set pravi Valeo. Pazi da ne bude marketinska fora da je isti set u obe opcije samo druga kutija. Inace 99% sam siguran da je taj Valeo iz Soluna za 240e 1:1 isti kao ovaj za 120-30e kod nas. Ja sam presao 50 hiljada s njime i nemam problema...
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Mnogo ti skupa oba seta...
Mozda vidi nesto iz srbije, dosta su jeftiniji, a iskerno gomila nas se navoza sa tim setovim, i to bogami i podosta cipovanih JTD makina, ne vidim sto ne bi radili i na TS-u
Mozda vidi nesto iz srbije, dosta su jeftiniji, a iskerno gomila nas se navoza sa tim setovim, i to bogami i podosta cipovanih JTD makina, ne vidim sto ne bi radili i na TS-u

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- jozovac
Dosta razlike ima u cenama ima kod nas u Srbiju i Grcku.Pitanje koje mi se namece je sta cini tu razliku.Dali prodaju foru oko kvaliteta ili stvarno ima kineske, replike itn.Isto se desilo i kad sam menjao svecice NGK iridium i termostat.U oba slucaja bilo isto dosta sarene cene i opet kao NGK uvoznik za Grcku ja porucio od tamo izaslo mi 125 evra 8 komada i 70 evra termostat iz Alfine prodavnice.
Za Lybru sam prosle godine platio celi set Valeo 250 evra.
Za Lybru sam prosle godine platio celi set Valeo 250 evra.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pa razliku cini to sto su u grckoj drugaciji porezi i marze nego u srbiji. Valeo ova kvacila iz prodaje kod nas pravi u fabrici u Turskoj i trazi da ti iz Grcke daju isti info pise na njemu, ako je Turska to je 100% isti set. Mislim da bacas pare.
- machella
- Garaža: 156 3.0 V6
159 SW 2.4 Q-Tronic - Lokacija: Požarevac
Valeo može biti iz Španije, Turske i Kine, svi frikcioni delovi. Takođe postoji fabrika u Indiji, USA itd za druga tržišta, tako da gde god da kupiš sve je isto osim cene 
Postoji uvozna deklaracija, i sam proizvod ukoliko ima fabričke oznake mora biti originalan. Sachs je takođe jako dobar, ukoliko je cena dobra možeš i njega.
Koje god da stavis, gledaj da je brendirano pod bilo kojim EU brendom, kvalitet je danas upitan na delovima svih proizvođača zbog ludog vremena odnosa cene i kvaliteta u kom živimo.

Postoji uvozna deklaracija, i sam proizvod ukoliko ima fabričke oznake mora biti originalan. Sachs je takođe jako dobar, ukoliko je cena dobra možeš i njega.
Koje god da stavis, gledaj da je brendirano pod bilo kojim EU brendom, kvalitet je danas upitan na delovima svih proizvođača zbog ludog vremena odnosa cene i kvaliteta u kom živimo.
- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
Ima veze iz koje zemlje dolazi set,nisu standardi isti,kao sto i cokolade idu razlicitog materijala...ja sam set za jtd kupio u francuskoj,valeo,i pri ojacavanju istog kod malinica,uradjeno je na 27 bara,malo su se gledali u cudu,jer pre toga nije uradjen set iznad 23-24 bara pritiska
Falcon:
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
- jozovac
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Ima razlike kvaliteta izmedju istocne evrope i zapadne...mi spadamo u neku istocnu i tako nas kategorisu...Sad ovde i kad hoces nesto da kupis po velikoj ceni neces dobiti kvalitet...samo mozda drugo pakovanje koje ti prodaju po vecoj ceni.U svim granama industrije i prehrane je tako.

- jozovac
Sve ovisi i da ti recimo kao prodavac auto delova zavisi ko ti je dobavljac istih.Pretpostavljam da ako imas opciju da nabavis set proizveden u zemlju EU francuske ili italije za 200 evra nabavne i drugi ti nudi od iste fabrike ali proizveden u turskoj kini ili indiji za 120 evra,a i konkurencija ti prodaje jeftinije ti ces sam reci da ti se ne isplati nabavku skupljeg zasto verojatnost da ga prodas je mala i odlucis se za jeftinju varijantu ali i nedokazanog kvaliteta.
Zato i kad ides u ovlasteni servis delovi su skuplji mozda i duplo, zbog toga sto ne smeju da se zajebavaju sa delovima proizvedenih ko zna gde,nego se zna od dakle smeju da poruce konkretnu stvar.
Ja sam licno porucio od ovlastenog uvoznika za Alfu kod nas usisno crevo( bilo mi je pokidano) komplet sa kucistem i kostalo me 150 evra i cekanje od 2 meseci.Ali kad je stiglo imas bate garanciju, zig od fabrike i znas da je to to.
Zato i kad ides u ovlasteni servis delovi su skuplji mozda i duplo, zbog toga sto ne smeju da se zajebavaju sa delovima proizvedenih ko zna gde,nego se zna od dakle smeju da poruce konkretnu stvar.
Ja sam licno porucio od ovlastenog uvoznika za Alfu kod nas usisno crevo( bilo mi je pokidano) komplet sa kucistem i kostalo me 150 evra i cekanje od 2 meseci.Ali kad je stiglo imas bate garanciju, zig od fabrike i znas da je to to.
- Mili
- Garaža: Alfa Romeo 147, 1.6 Twin Spark 120ks
Druze slobodno uzmi kod nas set kvacila. Ako ga budes porucivao iz inostranstva dobices isti set za duplo veci novac i uz tri puta vise cimanja oko nabavke. Ne komplikuj sebi zivot teorijama zavere o izradi delova za istocno trziste. Kome bi se uopste isplatilo da pravi pogone i proizvodi bilo sta loseg kvaliteta pod svojim imenom? Naravno da postoje fush delovi, ali ih u prodavnici i kupujes kao fush delove po daleko nizoj ceni...
- jozovac
Nova lamela ugradjena
Kad na 166 promenis set lamelu i kasnije sednes da vozis to ti je kao da si uzeo drugi auto.
Koja razlika pre (boli noga posle 20 min kad vozis u grad) i kasnije (mozes sa prstom da menjas)wow
Strasno mekana pedala da ti je milina da menjas brzine.
Promenjene i dve donje viljuske nakon toga bilo centriranje.
Ovo je uzivanje u voznji
Kad na 166 promenis set lamelu i kasnije sednes da vozis to ti je kao da si uzeo drugi auto.
Koja razlika pre (boli noga posle 20 min kad vozis u grad) i kasnije (mozes sa prstom da menjas)wow
Strasno mekana pedala da ti je milina da menjas brzine.
Promenjene i dve donje viljuske nakon toga bilo centriranje.
Ovo je uzivanje u voznji
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”