VDC, Hill holder i Vehicle protection not available greska
- Dynamite
- Garaža: Alfa Romeo 159
VDC, Hill holder i Vehicle protection not available greska
Od ljetos sam vlasnik alfe 159, medjutim imam nekolika za sad nerjesiva problema. U toku voznje gotovo svakodnevno mi pali greske VDC i Hill holder. Kad sam je kupio bio je volan malo ukrivo,uradjena je reglaza i zamijenjeno sto je trebalo na trapovima ali i dalje pali iste greske. Od skoro je poceo da mi pali Vehicle protection not available ali samo kod prvog paljenja. Izvadim i ubacim kljuc opet sve normalno funkcionise. E sad citajuci forume obicno ljudi kazu akumulator je, stavio sam novi i ista stvar se desava. Dalje pisu za mikroprekidace na pedalama,oba sam skidao cistio podmazao iako su bili cisti opet ista stvar. Na dijagnostici se ne vidi nista. Ima li neko ideju sto da jos radim prije nego me poludi pa je prodam ?
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Re: VDC, Hill holder i Vehicle protection not available gres
Jesu li ti sve gume istih dimenzija?
A Man's Got to Know His Limitations...
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Imao sam iskustvo sa Meganom, kod zamijene letve volana, nije volan "upucan" tj nije uskladjen sa senzorom polozaja, takoodje sve moguce greske je palio na tabli.....
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
Spulna volana i volan nije centritan kako treba kad je vracen, ili je lose vraceno pa negde gubi kontakt.Dynamite napisao:Od ljetos sam vlasnik alfe 159, medjutim imam nekolika za sad nerjesiva problema. U toku voznje gotovo svakodnevno mi pali greske VDC i Hill holder. Kad sam je kupio bio je volan malo ukrivo,uradjena je reglaza i zamijenjeno sto je trebalo na trapovima ali i dalje pali iste greske. Od skoro je poceo da mi pali Vehicle protection not available ali samo kod prvog paljenja. Izvadim i ubacim kljuc opet sve normalno funkcionise. E sad citajuci forume obicno ljudi kazu akumulator je, stavio sam novi i ista stvar se desava. Dalje pisu za mikroprekidace na pedalama,oba sam skidao cistio podmazao iako su bili cisti opet ista stvar. Na dijagnostici se ne vidi nista. Ima li neko ideju sto da jos radim prije nego me poludi pa je prodam ?
Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
@mladenke na 159 je senzor polozaja volana iza spulne. Potrebno je namestiti tockove pravo,skinuti volan i spulnu. Onda centrirati senzor na marker i vratiti sve na svoje mesto 

- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
upravo tako na to sam i mislio, skinuti volan namestiti spulnu i senzor kako valja i vratiti volan
Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
- Kole78
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 159 jtdm
Ja sam imao isti problem,stim sto je meni to sredjeno ciscenjem mikroprekidaca.Bio sam na nekom besplatnom pregledu auta i oni su mi podmazali prekidace,drugi majstor mi je to ocistio i sve ok.Mozda si malo preterao sa podmazivanjem pa zbunjuje komp daje signal kao da je uvek pritisnuta kocnica ili kvacilo....makar je to kod mene bio slucaj.
- nidza
- Garaža: ex 159
Tako je. Najčešće je problem sa prekidačem kvačila, ili cilindrom. Možda je samo cilindar raštelovan, a šteluje se prosto. Upali auto i više puta stisni kvačilo i vrati ga nogom do vrha u početni položaj. Ako je ispravan posle nekoliko takvih pokreta neće imati problem da se vraća u početni položaj i pritisne taster na kvačilu.
Kad se pojavi greška, ako izvučeš u toku vožnje papučicu nazad u početni položaj da pritisne mikroprekidač, greška će odmah nestati. Tako je najlakše dijagnostifikovati ovaj problem.
Kad se pojavi greška, ako izvučeš u toku vožnje papučicu nazad u početni položaj da pritisne mikroprekidač, greška će odmah nestati. Tako je najlakše dijagnostifikovati ovaj problem.
- Dynamite
Gume su istih dimenzija,sve 4 nove.Ja mu nisam skidao volan,mozda neko prije mene,nego je reglazom doveden da stoji pravo kad ide auto pravo.Volan sam htio da skinem svako da ga lakiram ali me je strah
.

- nidza
- Garaža: ex 159
Nisu gume ni volan, jesi li probao ovo što sam ti predložio?
- Dynamite
Nije ni cilindar,probao sam. Mada nisam ni trebao jer mi je pedala skroz gore i sve to funkcionise super. Juce sam krenuo da skidam volan ali nije sanse bilo da skinem airbag,probah raznim srafcigerima one kopce da skupim ali bezuspjesno. Ali sam po plastikama vidio da je neko vec skidao tuda,moguce da je nesto pomjereno. Zna li neko sto sa ovom "vehicle protection not available" greskom? Prije mi se palilo samo ujutro kad ubacim kljuc sad i u toku dana zna da mi prikaze.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Nije uopšte jednostavno skinuti volan na 159,a posebno nemoj da skidas AB ako nisi raskacio akumulator,da ga ne ispucaš 

A Man's Got to Know His Limitations...
- Dynamite
Evo za vikend sam ugrabio da skinem volan,i bio je centriran dobro,tacno na oznake.A spulna ne moze nikako pogresno da se stavi jer tacno prolazi kroz rupu na volanu.Spulnu nisam skidao jer valjda ni taj senzor ne bi trebalo da moze pogresno da se namjesti,pretpostavljam.
- paux357
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdm
I ja sam danas imao isti problem. Jedva upalio, samo preko kocnice. Sad cijeli dan pali i na kvacilo i na kocnicu.