modifikator plus
- Boban
- Garaža: Alfa 147 1.9 jtd 16V
Šta mislite o "modifikatoru plus", aditivu za motorno ulje koji znatno umanjuje habanje motora? Da li može da pravi problem npr. hladnjaku ulja, turbini? Da li uopšte radi ono što kažu? Da li neko ima konkretna iskustva sa njim?
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Nemam iskustva sa time, ali dobro ulje i blagovremena zamena istog sasvim dovoljno umanjuju habanje motora. Uopste ne bih razmisljao u ubacivanju bilo kakvog dodatnog aditiva u ulje.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pa recimo da podjemo jednostavno logično razmišljane,zar ne mislite da recimo to što nude ti aditivi treba ili nedostaje ulju većina renomiranih proizvodjača ulja nebi stavili u svoje proizvode,ili barem u neke varijante. Naravno tu se može uvek pojaviti neka teorija zavere zbog očuvanja tržišta ili cene itd. A drugo razmišljanje recimo kupiš prosečno ulje i kupiš neki od aditiva,po meni zbrojiš taj ukupni trošak i kupiš kvalitetnije ulje je bolja varijanta.
Sent from maj el dži ge-2 manji
Sent from maj el dži ge-2 manji
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Upravo tako,sa tim modifikatorima i aditivima uvek je macka u dzaku.Provereni proizvodjac ulja i od proverenog dobavljaca kupiti,sve ostalo je smuti i prospi.Ja licno ne bih nikada sipao tako nesto jer postoje moguci problemi i neke nus pojave ako se to koristi.Jedino sto povremeno uradim a to je na velikom servisu isperem motor sa onim sredstvima za ispiranje...i njih skupo platim konkretno Motulov i posle samo redovne zamene ulja i filtera.

- maxy
- Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd - Lokacija: BG
Taj tip proizvoda se stavlja kada je motor produvao, a ovaca za šišanje ni na vidiku. Lepo sipaš, pravac Bubanj potok i uvališ nekome. Namenjeni su naravno kanturinama iz 80 i 90ih godina prošlog veka. Od prilike traju par hiljada km i tu se magija završava.
Kvalitetno ulje u sebi sadrži aditive koji su mnogo kvalitetniji od ovih kvazi proizvoda, jer svako ulje se sastoji od baznog ulja i aditiva. E ti aditivi su tajna svakog proizvođača i oni određuju kvalitet ulja.
S obzirom da voziš alfu sa istim motorom kao i ja, Selenia WR je sasvim dobro rešenje.
Kvalitetno ulje u sebi sadrži aditive koji su mnogo kvalitetniji od ovih kvazi proizvoda, jer svako ulje se sastoji od baznog ulja i aditiva. E ti aditivi su tajna svakog proizvođača i oni određuju kvalitet ulja.
S obzirom da voziš alfu sa istim motorom kao i ja, Selenia WR je sasvim dobro rešenje.
- Boban
- Garaža: Alfa 147 1.9 jtd 16V
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Secam se svojevremeno,moj komšija koji je radio u VTI institutu,pravio se pametan sa tim modifikatorom (Stiba Trade je bio uvoznik).
Ukratko da ne duzim,svašta on meni napriča,pogotovo za Ruske tenkove koje su oni kao ispitivali u institutu i koji kao mina pale na -20/-30 (100% zbog modifikatora) i da je to prava stvar za njegovog Yugića 55,koji je tip-top,a sa njim će da bude pravo čudo YU tehnologije,čak i ako ostane bez ulja
.
Elem,par meseci posle toga,vidim ja uzmuvao se on po naselju,taška u ruci ali pešice na posao.
Reko - komšija šta bi sa autom?
Tuc-muc, uvalili mi falš ulje koje se pretvorilo u žele,jel imaš nekog jeftinijeg majstora,malo zaribao motor ali sigurno nije strašno jer ima modifikator...
Ovaj kada je otvorio motor,pola uljnih kanala se bilo zapušilo i napravile su se nekakve vrste naslaga po zidovima,koje su na kraju dovele do smanjenog protoka ulja i zaribavanja motora...
Ukratko da ne duzim,svašta on meni napriča,pogotovo za Ruske tenkove koje su oni kao ispitivali u institutu i koji kao mina pale na -20/-30 (100% zbog modifikatora) i da je to prava stvar za njegovog Yugića 55,koji je tip-top,a sa njim će da bude pravo čudo YU tehnologije,čak i ako ostane bez ulja

Elem,par meseci posle toga,vidim ja uzmuvao se on po naselju,taška u ruci ali pešice na posao.
Reko - komšija šta bi sa autom?
Tuc-muc, uvalili mi falš ulje koje se pretvorilo u žele,jel imaš nekog jeftinijeg majstora,malo zaribao motor ali sigurno nije strašno jer ima modifikator...

Ovaj kada je otvorio motor,pola uljnih kanala se bilo zapušilo i napravile su se nekakve vrste naslaga po zidovima,koje su na kraju dovele do smanjenog protoka ulja i zaribavanja motora...
A Man's Got to Know His Limitations...
- veljko1
- Garaža: Volvo V50 DRIVe
ex:Alfa Romeo 156 1.8TS - Lokacija: Backi Jarak_NS
ruku na srce, bilo je i fals tih zezancija, kao i fals ulja na svakom cosku, ako je rec o vremenu pre vise od 10 godina.
"When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat."
Henry Ford
Henry Ford
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Taj modifikator je mozda imao smisla ranije u vreme mineralnih ulja, ali je tehnologija dosta napredovala da nema vise potrebe za tim.

- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Inače nije taj aditiv ni toliko nova stvar,Nemačka avijacija ga je koristila u drugom svetskom ratu da bi se avioni sa oštećenim motorima vratili i spasili pilote.