Drustvo vlasnik sam,od skora, Alfe 147 1.6 TS (sa plinom) i pojavio mi se problem koji nikako nije mogao da bude uocljiv prilikom kupovine.
Problem je nastao kad mi je merac poceo pokazivati postepeno povecanje temperature,tj problem je bio nedostatak vode...Ok resimo mi taj problem tako sto opet dospemo mesavinu vode/antifriza (50/50%). Medjutim...posle samo nedelju dana u posudi je,nekim cudom,falilo skoro litra tecnosti. Tacnije 8 deci...Sipam pre tri dana opet tecnosti do MAX i sada za 3 dana voznje nije se ni milimetar pomerio vodostaj.
Ocekivajuci da je neki prikriveni problem,drugar i ja nateramo kola na kanal da vidimo da li je mozda nesto desava ispod auta,da utvrdimo gde curi ili nesto tako slicno posto su creva u odlicnom stanju. Zabrinjavajuca situacija jeste IZGLEDA da negde kod vodene pumpe flisuje i curi preko kompresora klime (tuda se spusta voda a i vidi se crveni trag od antifriza). Jos malo ozbiljnija situacija jeste kad smo skinuli poklopac zupcastog kaisa...kais je sa ravne stane (zadnje,kako god) bio malo vlazan.
Sad...po svemu sto sam ja izneo pred vas,sve simptome koje sam ja odoka mogao da primetim, da li neko ima vise iskustva sa ovim autom i ovakvom opisanom situacijom pa da mi pojasni sta bi moglao biti uzrok toga i kako se to da popraviti.
Unapred Hvala, Marko
Problem sa vodom!!! Pomoc
- Marecagiva
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TwinSpark + Plin (vlasnik sam auta od pre jedno 40-tak dana)
- Zvrle
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Po ovome sto si napisao verovatno je puma za vodu propisala. Moj ti je savet radi veliki servis sto pre jer ko zna kad je zadni put radjen.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- KapetanK
- Garaža: Alfa Romeo (Facelift) 147 1.9JTD 2005.
Verovatno pumpa za vodu. Moze da vozi, do majstora. 

La meccanica delle emozioni <3
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pravac na veliki servis, ako je pumpa losa verovatno je i zupcasti kais los... Takodje ako pumpa provrti u lezistu moze da ti se desi da za par desetina sekundi u voznji prokuva motor...
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Blaža varijanta koja može da bude je da pušta vodu na nekom spoju gde se račva tečnost za grejanje kabine (ne znam bolje da objasnim). Ja sam to rešio sa onim prahom i nema više problema. Takođe može da se desi da pusta hladnjak egr-a pa da sliva u izduv što mi se isto dešavalo ali ovu situaciju prati beo dim na auspuhu od isparenja...
edit: prva stavka je bila senzor tople vode u crevu grejanja.
edit: prva stavka je bila senzor tople vode u crevu grejanja.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Semering pumpe ako je i kais mokar,sto znaci da je pumpa zrela za zamenu i verovatno je veliki servis na redu.Retko se desi da u periodu od velikog do sledecg velikog servisa propisa semering pumpe.Jedino ako je neki krs ili kineska kopija,pre ce biti da je prethodni vlasnik vozio sve do isteka servisnog intervala i tako prodao...mada je posteno da ti je to rekao jer nije mala stavka ako kais pukne a ti ne znas da je na kraju veka nego vozis kao da si nov kupio.

- Marecagiva
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TwinSpark + Plin (vlasnik sam auta od pre jedno 40-tak dana)
Ima li neko predstavu koliko bi veliki servis izasao? Novcano mislim
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”