Naime kada palim auto posle par sekundi pokazuje mi se ponovo lampica grejaca koja treperi, kada je toplo i nije neki problem ali kada je hladno nema sanse da ga upalim. Proverio sam sve grejace i rade ali opet nista. Kacio sam ga na kompijuter pokazuje greska grejaca alii sam siguran da nisu oni u pitanju pa ako neko ima ideju kako da resim molim vas pomozite
Unapred zahvalan
Alfa 156 jtd problem sa lampicom za grejac
- Boland
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd
- FantomX
- Garaža: ex Julija 156 SW JTDm / 159.88whp
ex VW Passat 4motion B5.5 131hp tuned
AR 156 JTD 8v 158.9hp - numero duo :) '04 - Lokacija: Beograd
Re: Alfa 156 jtd problem sa lampicom za grejac
Skinite grejac po grejac, pa palite bez jednog.
Neki sigurno ne valja, moze da baca jako malo struje pa da zavara da je ispravan.
Neki sigurno ne valja, moze da baca jako malo struje pa da zavara da je ispravan.
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Prvo pitanje je kako si proveravao ispravnost grejaca? Unimerom, zicom i spajanjem na "+" ...?
Drugo, da je samo jedan grejac crkako auto bi bez problema i dalje palio.
Sve ovo navodi da je ipak problem do releja i da onda ni jedan grejac ne dobija struju.
Takodje proveri i same kontakte u kapicama ipak je to auto sa dosta godina iza sebe pa su se kontakti ili rasklackali (rasirili) ili jednostavno patinirali.
Drugo, da je samo jedan grejac crkako auto bi bez problema i dalje palio.
Sve ovo navodi da je ipak problem do releja i da onda ni jedan grejac ne dobija struju.
Takodje proveri i same kontakte u kapicama ipak je to auto sa dosta godina iza sebe pa su se kontakti ili rasklackali (rasirili) ili jednostavno patinirali.
- alfabg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Sigurno je do releja jer nece da ti pali...meni vec dugo vremena ne rade dva i pali po minusu sto znaci da ti nemas struju ni na jednom.Sitan kvar nije problem zameniti.Nego sam ja lenj pa nikako da kupim ta dva grejaca.

- Rik
- Saradnik Uprave
- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
- Boland
- rookie
Probacu svakako sve sto ste predlozili pa cu javiti hvala 

- Boland
- rookie
Znaci iznad akumulatora tj ispod creva koje se nalazi odma doakumulatora postoje veliki jaki osiguraci prvo od njih se totalno istopio i unistio kontakte kada sam zamenio i pritisnuo rukom kako bi imao siguran kontakt auto mi je odma upalio i nije pokazivao vise gresku grejaca ali je odma zatim posle samo minut i novi osugurac poceo da se topi i dimi tako da sam morao da ga uklonim. Kad budem video zasto i kako ih topi javicu opet do tada pozdrav
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Topi se sto je kuciste od njega sad popustilo i nemas dobar spoj,moraces to sve da prepakujes i ponovo uradis nove veze,ako nisi siguran idi do bilo kog elektricara resice za 15 minuta.Buksne na instalaciji su sad izdeformisane a struja je tu malo veca pa se greje i izigrava grejac a ne provodnik,ima veci otpor nego sto treba.

- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Da, bas tako. I jos nesto, proveri celu instalaciju sto se grejaca tice...nije se istopio sam od sebe, jedino logicno resenje da se rastreso i nije lepo nalegao(pa da se sam od sebe istopi).