U pitanju je Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Ljudi imam neko cudno desavanje na Alfi koje cu probati da opisem sto je krace moguce jer bih mogao pisati nasiroko.
Svaki predlog i sugestija ce dobro doci.
Kad sam kupio auto pre neke 3 godine postojala je vibracija manjeg inteziteta prilikom kocenja.
U tom momentu sam kao logicno razmisljao da su verovatno krivi diskovi.
Tad to nije pretstavljalo nesto posebno jer je vibracija bila malog inteziteta
Kad je doslo vreme kupim nove diskove Textar i namontiram. Nakon toga nije bilo vibracije i ja sam sretan i zadovoljan. Ubrzo nakon zamene sa autom se ode na more i po povratku osetim malu vibraciju i tad krece vec nerviranje. Razgovaram sa nekim majstorima i ljudima i kazu da se to desava da su novi diskovi loseg kvaliteta i da se pokrive. Skinem diskove i reklamiram kod prodavca, on posalje dobavljacu i prihvate reklamaciju.
Slusajuci razne price odlucim se da sledeca nabavka bude preko Alfisti iz Nemacke i da kupim Brembo diskove i plocice. Kad je sve konacno stiglo ide montaza, 20 dana sve super a onda opet krecu vibracije koje se pojacavaju. U jednom momentu prilikom kocenja imam vibracije na volanu i na karoseriji da je to strahota.
Sledeci korak je ravnanje glavcine (1 kom) zamena na levom tocku i stavljanje starih diskova dok obradim brembo i drugu glavcinu. I za ne verovati...... nema vibracije. Sledi odusevljenje i skepticizam ....sta, kako, zasto. Obradi se i druga glavcina (vrlo mala deformacija) obrade se Brembo diskovi gotovo mizerno (kaze strugar da je to apsolutno nista i da nije mogao da mi trese zbog ovih mali odstupanja) montiram i drugu glavcinu i Brembo diskove.......proslo je 20 dana i pojavljuje se prva sitna vibracija i u narednih nekoliko pocinje da se povecava vibracija prilikom kocenja.
Da napisem da je auto u gginalu sa 281 mm diskovima a da je neko u Italiji stavljao Brembo kocione diskove i klesta.
Masina mi je legla i strasno sam zadovoljan prethodne tri godine ALI da ga vozim stalno vozim sa ovom vibracijom je ne prihvatljivo!!!!!
Svaki predlog i razmisljanje bi dobro doslo.