Ne radi zadnje svjetlo

Bez duše bismo bili samo mašine...
nedavgd
rookie
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Pridružio se: Uto Dec 29, 2015 10:32 pm

Ne radi zadnje svjetlo

Uto Dec 29, 2015 10:53 pm

Molim za pomoc, otkacila mi se zica sa zadnjeg lijevog svjetla i vjerovatno je dotakla masu pri cemu je vjerovatno iskocio neki osigurac i vise na nju ne dolazi struja. Posto lijevo svjetlo radi, kad uzmem struju sa njega i prosledim je kroz "detektor greske" i posaljem na sijalicu, sijalica radi a i greska na instrumentalki se izbrise i sve se cini u redu medjutim nije. Treba da osposobim zicu koja je za zadnje lijevo svjetlo, kao sto rekoh na njoj nema struje jer se vjerovatno prilikom otkidanja dotakla sa masom i iskocio je neki osigurac ili je ta zica izgorila. Uglavnom nemam struje na njoj pa molim da mi neko kaze postoji li kakav osigurac i kako da resim problem. Unapred hvala
Korisnikov avatar
junky01
Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT
Pridružio se: Sub Avg 04, 2012 1:25 pm

Re: Ne radi zadnje svjetlo

Sre Dec 30, 2015 12:29 am

Malo mi je nejasno sta si hteo da kazes sa ovim slanjem struje...ali sam ukapirao da nemas struju na zadnjoj poziciji.
Prvo proveri dal` ti neki osigurac nije izgoreo, posto inace zato i sluze ;) , da pregore pre nego sto zica izgori.
Tabla sa osiguracima ti je ispod volana do rucke za otvaranje haube. Cak i na poklopcu imas semu koji osigrac cemu sluzi.
nedavgd
rookie
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Pridružio se: Uto Dec 29, 2015 10:32 pm

Sub Jan 02, 2016 9:10 pm

Hvala drug sto si se ukljucio, tek sam kupio alfu i novi sam na forumu pa se ne snalazim bas najbolje... Gledao sam osigurace izgledaju kao da rade. Nisam svaki proverava omski samo vizuelno. Problem je sto nemam semu osiguraca i ne znam koji bi to trebao biti osigurac. Ako ti nije tesko proveri kod sebe pa mi reci koji je, ne mogu ni na internetu da nadjem sliku. Pozzz
Korisnikov avatar
spin
Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 1:05 am

Ned Jan 03, 2016 12:24 pm

Evo šema osigurača

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
tasicss
Garaža: AR 156 1.9 JTD
Pridružio se: Uto Dec 02, 2014 12:57 am

Pon Jan 04, 2016 1:28 am

Ne mozes omski da proveravas osigurace jer tu nema otpora, osigurac ti je uvek u kratkom spoju, ako nije znaci da je los.
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen.
Korisnikov avatar
junky01
Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT
Pridružio se: Sub Avg 04, 2012 1:25 pm

Pon Jan 04, 2016 10:20 am

Da sada ne produbljujemo temu nebitnim stvarima ali omski moze proveriti ispravnost osiguraca(cak je i pozeljno) :arflag .
Ako "zujalica" pisti ili mu pokazuje vrenost "0" onda je osigurac ispravan, tj. u kratkom spoju :)
OK, semu si dobio, isproveravaj osigurace pa idemo dalje. :arflag

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”