Radi se o alfi 159-110kw-150ks-1.9jtdm, auto presao 175k a ja sam sprzio jos 20tak hiljada za 6mj.
Moji problemi su poceli prije 20tak dana kad mi se auto ugasilo,kad sam skinuo protokomjer vazduha mogao sam otici do majstora ali sam ga morao drzati u vecim obbrtajima. Ispostavilo se da je DPF filter zacepio i da se zato ugasilo.
Auto inace nije vuklo kako bi trebalo a turbina mu se palila na cc 2.2-2.5k obrtaja.
Odvezao sam ga majstoru koji mi je predlozio da izbacimo dpf i blokiramo egr, to smo i uradili i softverski smo ga iskljucili naravno. Kad sa vec to sve uradio odlucio sam da uradim remap i povecao sam sa 150 na cc 195ks.
Kad su mi to radili majstor koji inace radi turbine mi je rekao da turbina malo baca ulje i da nebi bilo lose da se uradi turbina posto je sad povecana eksplozivnost i snaga motora. Pristao sam....
Nakon repariranja, kad je sve zavrseno auto je islo perfektno, kao sto sam i ocekivao od ovog auta.
Primjetio sam da turbina sad poteze na 1.8k obrtaja ali sam primjetio i da se konstantno cuje i kad se auto vozi sporo turbina pisti ,kada se daje gas pojacava se zvuk (vjerovatno znate taj mocan zvuk:) ) .
Prije par dana sam se vratio sa mora i krenuo do kolege nekih cc 200km udaljenosti, naravno malo sam gasirao

Odvezao sam auto majstoru koji mi je radio turbinu na reklamaciju, rekao je nije probl. da ce je ponovo uraditi. Kaze da je nemoguce da je otisla tako, cudi se...
Po njegovom nemoguce da tek tako ode nakon 2000Km, spominje neke druge uzroke i stvari koje su mogle uticati da turbina strada. Ja sam naravno skeptican jer je org. turbina prije repariranja radila 190000km i nakon repariranja ("koje vjerovatno i nije bilo potrebno") ovo se desi...
Molim za mišljenje i savjet.
Unaprijed vam se zahvaljujem