motor sistem control failed?
- Dika
- Garaža: Alfa Romeo GT
U putu mi se upalilo ovoni chek lampica, turbina kao da nije radila nekp vreme, kada sam stao ugasio upalio auto opet je pisalo isto ali turbina radi i ide normalno... Sta bi moglo biti? Jel imao neko iskustvo?
Majstor kaze moguce elektroventil turbine zabagovao....
Majstor kaze moguce elektroventil turbine zabagovao....
- FantomX
- Garaža: ex Julija 156 SW JTDm / 159.88whp
ex VW Passat 4motion B5.5 131hp tuned
AR 156 JTD 8v 158.9hp - numero duo :) '04 - Lokacija: Beograd
- Dika
Gornje sam menjao i dobro je, donje ne vidim ali ne sisti nista.. Uzgred sam na putu pa cemo videti lad se vratim u Bg
- OMP
- Garaža: GP TJet
uleteo je u safe mod, jesi ga napinjao mozda 3. ili 4. brzinom preko 3500rpm? obicno se tada desava da uleti u safe mod zbog prepunjavanja turbine a razlog je uglavnom overboost ventil.
kad pukne crevo, bar meni kad je puklo gornje, nije prijavio gresku niti se auto nesto promenio u voznji sem malo u zvuku zbog creva ali isao je normalno cak nije ni dimio.
kad pukne crevo, bar meni kad je puklo gornje, nije prijavio gresku niti se auto nesto promenio u voznji sem malo u zvuku zbog creva ali isao je normalno cak nije ni dimio.
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Dika
Verovatno je to.. Ali eto, vratio se sa puta sve ok ugasio je sam lampicu i ostalo sto ide uz to, sve normalno... Nisam ga punio bas sam vozio lagano, magostrala 5-6 brzina 2.200 obrtaja do 3.000 u preticanju.
- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
E pa druze moj,moz bit protokomer on je 10.k rsd ili el. magnetni ventil 5,5k rsd...turbina je zbog necega u nadpritisku i odmah safe mode...
Falcon:
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
- Dika
Pa pazi taj "safe mode" kako kazete trajao je do prvog gasenja auta, a posle je sve normalno bilo osim te lampice a vukao je isto kao pre problema...nakon nekih 20 tak km je ugasio i lampicu i posle sam presao jos 250 km bez problema i paljenja bilo cega..
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Najverovatnije overboost ventil
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
@diko safe mode obicno i traje do prvog paljenja i gasenja...to lagano moze da bude i da je turbina u blagom debalansu,i to dotakne limiter za datu mapu koju imas,i automarski sm..
Falcon:
- PapaSle
- Garaža: "Il Biscione" 147 JTDm
Nemaš sreće sa tom turbaljkom nikako... A ne gaziš je nešto...
- Dika
dobro moze da znaci svasta a opet da nije to..verovatno je taj ventil sad cu na mali servis da ga teram pa cemo videti ..i koji su simptomi jos debalansa???zexmaster gt napisao:@diko safe mode obicno i traje do prvog paljenja i gasenja...to lagano moze da bude i da je turbina u blagom debalansu,i to dotakne limiter za datu mapu koju imas,i automarski sm..
- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Moze svasta da bude,zato ti treba dobar dijagnosticar
Falcon:
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
dok ne ocitas gresku neces znati... iste simptome prouzrokuje i regulator pritiska goriva na bosch pumpi kada se mikrosito u njemu zapushi...
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Bez dijagnostike mozemo samo da nagadjamo. Ima mnogo razloga za tu gresku, ali kao sto su vec spomenuli nejverovatnije turbina prepunjava

- Dika
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Gde sipaš, da bi ostali znali da zaobilaze tu kompaniju!? Ja ne mogu da verujem da se još uvek negde toči toliko loše gorivo...
zato i praktikujem da sipam samo na jednoj pumpi.

- PapaSle
MOL i Lukoil su navodno najbolji... Al ja nikako da zaobiđem NIS, to mi je neka tradicija... Sve ostale zaobilazim.
- Dika
Sipao sam na Knez petrolu pre ulaska na Zlatibor, morao sam tu da sipam...i posle 50km mi je upalilo to , nakon 100 km sam sipao na Avia pumpi i odmah je ugasilo.. Tek kasnije sam povezao sa tim sipanjima i to je verovatno to...
- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Jedno obavestenje ko sipa gorivo na knez petrol pumpama,Mol i knez koriste iste aditive,knez tera gorivo i jednima i drugima,tako da ta opcija otpada,ali nije iskljucena...a gresku za zaprljano sito ce tesko da izbaci,pre ce auto poceti da trokira,naravno uz gresku,ali nikako safe mod,kao i za diznu kad je losa...
Falcon:
- Dika
Nema to veze ko kome tera , verovatno se desi da stigne losa tura a i sigurno se desi da na samoj pumpi muljaju tako da to nema veze ko od koga nabavlja gorivo. Evo sinoc je drug sipao na OMW u Reno Megan F1 100 oktana auto katastrofa ide i gusi se, upalio lampicu, danas ide da uzme uzorak goriva i da im verovatno ce im naplatiti debelo...Isto takl se drugaru desavalo ranije da preko puta Djelmasa sipa gorivo ali tada nije bila Petrol pumpa vec neka druga, i kad god sipa tu palio mu je chek i safe mod odnosno gasio turbinu...
- PapaSle
Kako aditiviraju ne znam, ali potpuno druga goriva koriste, ovo da MOL koristi Knezovo gorivo nema pojma... MOL tera svoje gorivo, Knez tera najčešće gorivo Lukoila, koje prolazi još jednog posrednika...zexmaster gt napisao:Jedno obavestenje ko sipa gorivo na knez petrol pumpama,Mol i knez koriste iste aditive,knez tera gorivo i jednima i drugima,tako da ta opcija otpada,ali nije iskljucena...a gresku za zaprljano sito ce tesko da izbaci,pre ce auto poceti da trokira,naravno uz gresku,ali nikako safe mod,kao i za diznu kad je losa...
- OMP
- Garaža: GP TJet
ja uvek sipam ili na mol-u (koji mi je u komsiluku) ili nis-u, druge pumpe nisam koristio od kako vozim jtd mada nisam cuo da hoce da pali gresku i baca u safe mod zbog loseg goriva
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Dika
Losu smesu pravi i to je to... Ma to se ne zna ko od koga nabavlja, ja sam cuo da Knez uzima od NIS-a, a i da sve pumpe se snabdevaju od nisa...
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
za ovo nisi u pravu, zaprljano mikrosito ubacuje auto u safe mode pri ubrzanju u 4 ili 5oj brzini preko 3000 obrtaja slicno kao i overboost problem kad postoji nekad se tako manifestuje... izbacuje gresku za regulator pritiska goriva P0191... imao sam taj problem resen je zamenom regulatora (mikrosito se nalazi u njemu)... a o tom problemu je jos pisano po forumu...
mikrosito se vremenom prlja, nije to vezano samo za neku konretnu turu prljavog goriva pri pojedinacnom sipanju na nekoj pumpi...
Re: motor sistem control failed?
zexmaster gt napisao:...a gresku za zaprljano sito ce tesko da izbaci,pre ce auto poceti da trokira,naravno uz gresku,ali nikako safe mod,kao i za diznu kad je losa...
za ovo nisi u pravu, zaprljano mikrosito ubacuje auto u safe mode pri ubrzanju u 4 ili 5oj brzini preko 3000 obrtaja slicno kao i overboost problem kad postoji nekad se tako manifestuje... izbacuje gresku za regulator pritiska goriva P0191... imao sam taj problem resen je zamenom regulatora (mikrosito se nalazi u njemu)... a o tom problemu je jos pisano po forumu...
mikrosito se vremenom prlja, nije to vezano samo za neku konretnu turu prljavog goriva pri pojedinacnom sipanju na nekoj pumpi...