Pozdrav!

range napisao:Ja sam vozio 3 2.4jtd 166ice: 140ks, 150ks i 175ks. Prvo samo da se ogradim jer po meni bilo kakva prica o gradskoj potrosnji je besmislena. Niti svi zivimo u istom gradu, a i da zivimo recimo u BGD, velika je razlika da li je meni gradska voznja autoput na Novom BGD i malo buevar neki ili cimanje po Dorcolu.
140 i 150ks motori su bili sa potrosnjom vrlo primereni autu od 2.5l i 1.7 tona. Potrosnja je bila oko 8l. Mislim da kad je neki Amerikanac dolazio, imao sam potrosnju oko 10l sa klimom i suludom guzvom. Na otvorenom to je bila smejurija: lagane voznje po Ibarskoj (prosek 72-3km/h do Zlatibora) islo je i oko 5l.
175ks motor je bio automatik i to je druga prica. Po gradu je on znao i da srkne 11-12l, mada je normalno bilo oko 10.
Znaci ne ocekuj od auta da trosi kao upaljac, ali u toj klasi auta vrlo dobar izbor.
Sto se tice odrzavanja i na sta obratiti paznju, po meni jedna stvar pa onda sve ostalo: koliko je auto presao. Taj motor je previse izdrzljiv jer prelazi milion bez da se oseti na snazi, elasticnosti, potrosnji ulja (dosadan sam vec sebi sa pominjanjem moje 166 kupljene sa 700k). Ali sve ostale stvari dolaze na naplatu... Trap sada nije preskup kao nekad, ali je u proseku 2x skuplji od 156. Sto neko pomenu overboost ventil je vise gnjavaza nego skup problem. Elektronika: podizaci, centralna, kompjuter... to sve hoce da strada.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”