U pitanju je Alfa 156 1,9 jtd 2001 god 81kw.
Sipao sam pun rezervoar neke,ispostavilo se lose, nafte (bilo je 15tak litara dobre nafte u rezervoaru). Taj isti dan nakon sipanja je malko duze verglao nego obicno i kao da je radio na tri klipa nekih 15tak sekundi. Nakon toga je isao ok i palio. Nakon stajanja od nekih 3,4 sata je opet teze upalio i opet radio na 3 klipa na leru. Primao je gas dobro i nije dimio. Kad sam stigao kuci i tako zagrejan je radio na tri klipa do nekih 2500 obrtaja, preko toga je zvucao ok. Ujutru je dugo verglao bez znakova zivota a onda posle toga kao pocinje da hvata ali nije upalio.
Sve smo gledali i sve je delovalo ok. na kraju smo izvukli svu naftu i videli da je mutna a na dnu rezervoara je kao lepljiva..kao neki med..
Sve smo to iscistili i izduvali creva, sipali novu naftu i probali da palimo..tek kad smo ga povukli upalio je ali je opet radio na tri klipa..ali je vukao ok..vozio sam i 120 da probam da ga produvam..
Iako je radio kao na tri klipa uopste nije dimio.. Nakon toga se ugasio i posle nisam ni probavao da palim..
Pitanje je da li ima sanse da se zapusio regulator pritiska goriva ili su dizne zapusene?
Nadam se da sam bio dovoljno detaljan