Razni problemi sa alfom 156
- perkestefan
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.2 jts
Zdravo svima nedavno sam kupio alfu 156 1.8 twin spark 98 godiste, motor dobar ali ima problem sa radom, radi extra dok se na desnom satu ne upali skroz gore u desnom glu neka lampica kao olovka nesto, ima plin, sve dok se ne upali ta lampica alfa extra radi na plinu nekad zapusi plav dim, i trokira, retkost kada radi kako treba na benzinu nekad nekad, kada se ide pod malim gasom non stop on moze da se ne vozi preko 3000 obrtaja... I tad se desi da se ugasi... Zna li neko sta je pitanju pozz... Molim i neki savet kod koga da teram da mi popravi jer ne znam ni jednog dobrog majstora
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- OMP
- Garaža: GP TJet
ta lampica ukazuje na neki problem oko elektronike (iako je lampica simbol dizne mnogi misle da ukazuje bas na dizne ili dovod goriva ali nije bas tako) ukazuje na mnogo stvari pa i na sve vezano za ubrizgavanje goriva a to moze biti bilo sta pa da ne bi nagadjali jedino sigurno resenje je dijagnostka koja ce ocitati gresku pa ces znati tacno sta da radis
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- perkestefan
Na plinu se pali ovo kao dizna a po nekad mi se upali neki krug sa tackicama oko nje. U utorak ide na dijagnostiku pa sta joj bog da. vidim da je neka sitnica u pitanju. na benzinu hoce da se prekine kako ide a na plinu nece preko 5000 obrtaja po nekad preskoci i ide isto kao na benzin
ali manje vise javljam kada se popravi da vidimo sta ce da bude
da znate ako se nekome slicno nesto dogodi.

- perkestefan
A rekao mi je vlasnik prosli da mu je jedan kabal kao da je probio.. Varnici negde okolo
A za sta je lampica sa krugom a okolo su tackice. i ona mi se nekada upali.
A za sta je lampica sa krugom a okolo su tackice. i ona mi se nekada upali.
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Ta lampcia je Engine check. Drugacija je ikonica na Euro3 motorima TS.
Moras da odes na dijagnostiku da vidis za sta je greska. Svasta moze da bude. Meni npr stalno svetli jer su riknule lambda sonde. Ali to ne utice na rad previse tako da jos to nisam resio.
Moras da odes na dijagnostiku da vidis za sta je greska. Svasta moze da bude. Meni npr stalno svetli jer su riknule lambda sonde. Ali to ne utice na rad previse tako da jos to nisam resio.
- perkestefan
Ova lampica sto se pali kao okrugla a ima tackice okolo, ona kada seupali uopste nema problem sa radom motora, samo kada se upali ova kao brizgaljka a to se pali samo na plinu.
- perkestefan
Nasao sam sta je do bombina je i do kablova, kablovi u haosu celi nikakvi jedan ne moze ni da se ubaci lepo na svecicu, bombina jedna slomljena cela isprskala, na jednom od ovih donjih svecica tj na 3 klipu je probio i to se tacno vidi kako je struja bacala ovamo, tako da cu da narucim ceo komplet da zamenim i bombine i kablove.
Re: Razni problemi sa alfom 156
Shanirani napisao:Ta lampcia je Engine check. Drugacija je ikonica na Euro3 motorima TS.
Nasao sam sta je do bombina je i do kablova, kablovi u haosu celi nikakvi jedan ne moze ni da se ubaci lepo na svecicu, bombina jedna slomljena cela isprskala, na jednom od ovih donjih svecica tj na 3 klipu je probio i to se tacno vidi kako je struja bacala ovamo, tako da cu da narucim ceo komplet da zamenim i bombine i kablove.
- OMP
ta okrugla sa tackicama signalizira da su ti prednje kocione plocice potrosene (ako mislis na onu koja se nalazi u km satu u donjem delu negde)perkestefan napisao:Ova lampica sto se pali kao okrugla a ima tackice okolo, ona kada seupali uopste nema problem sa radom motora, samo kada se upali ova kao brizgaljka a to se pali samo na plinu.
- perkestefan
- perkestefan
Zamenio kablove svecice, i opet pali, jel moguce kada je pri kraju plin da pali lampicu. nije mi jasno... Da nije sada do dizni, cim ga malo nacepim on onda pocne da pali lampicu...
- perkestefan
Znate li neko u blizini Raske ko ima da mi pogleda Kraljevo ili nesto slicno? do kragujevca ali da je dobar majstor...
- perkestefan
A i nece bas u startu kada je na leru da primi bas gas nego malo zatrokira pa onda primi gas. ali sto se tice mnogo bolje radi sa novim svecicama i kablovima..
- Shanirani
- perkestefan
Nije daleko 150 km. Ja sam iz Raske. Da vidim jos ovde u Novom pazaru jos jednog ako ne bude mogo nista on onda moram tamo ne vredi.
- OMP
ima i u krusevcu par majstora
- perkestefan
Pozdrav drugari
napokon sam nasao coveka u Novom Pazaru koji ima original alfinu dijagnostiku, u pitanju je bio protokomer, ali sada imam jedan vrlo mali problem, ali na kompjuteru nista ne pokazuje gresku, na primer vozim ga do 5 6000 obrtaja i pustim gas i on padne skoro na 0 pa skoci na 1500 pa opet padne na 0 pa skoci na 1200 i na kraju se umiri na 1100 1000 tako i radi extra, ne skodi mu niti bilo sta ali me to strasno nervira, jel moze da se desi da je regulator gasa, na dijagnostici ne pokazuje nista nema ni jednu greskicu 

- Shanirani
Pogledaj klapnu. Hoce da se zaprlja pa da varira, ai moguce da je pri kraju. Nije skupa polovna.
Takodje isproveravaj filtere goriva i plina pod obavezno. A i ne bi bilo lose da isproveravas mapu plina. Mozda treba kalibracija.
Takodje isproveravaj filtere goriva i plina pod obavezno. A i ne bi bilo lose da isproveravas mapu plina. Mozda treba kalibracija.
- perkestefan
Mapa plina je odlicna gledali smo na dijagnostici, filteri su zamenjeni koliko vidim da su novi, a jedino klapna ona gde je regulator gasa majstor mi je cistio ali izgleda da cu morati da narucim drugu.
- perkestefan
E da zna li neko kako se menjaju sijalice na ona tri kruga sto je sat temperatura i za gorivo? desna sijalicica mi ne radi a ne vidim nikako kako se skida ono 

- Shanirani
Ona bi trebala sama da se kalibrise. Verovatno je gotova.
Sto se tice satica. Moras komplet konzolu da izvadis.
Evo ti slikovito objasnjeno kako da skines konzolu. A satice za temperaturu ces morati sam. Mada ima 4 srafa tako da nije neki problem.
http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr_in ... bulbs.html
E da kad vec skidas sve, izmenjaj sve sijalice za svaki slucaj. Cisto moj savet da se ne majses opet skidanjem svega..
Sto se tice satica. Moras komplet konzolu da izvadis.
Evo ti slikovito objasnjeno kako da skines konzolu. A satice za temperaturu ces morati sam. Mada ima 4 srafa tako da nije neki problem.

http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr_in ... bulbs.html
E da kad vec skidas sve, izmenjaj sve sijalice za svaki slucaj. Cisto moj savet da se ne majses opet skidanjem svega..
- perkestefan
Mislio sam da je teze, ali kada vidim gde su srafici nije strasno cas posla cu da skinem da izmenjam
hvala puno 

- slavko
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts
imas mali crni deo na grani kod klapne gasa na njega ide crevo koje ide iz dekle za uljne pare je valjda to zameni i nece te vise zezati to ti je kao neki ventil koji popusti opruga unutra ili pukne plasticni klincic koi cesto pukne i falsira vazduk i poludi ler gas .imas temu na forumu potrazi jeperkestefan napisao:Pozdrav drugarinapokon sam nasao coveka u Novom Pazaru koji ima original alfinu dijagnostiku, u pitanju je bio protokomer, ali sada imam jedan vrlo mali problem, ali na kompjuteru nista ne pokazuje gresku, na primer vozim ga do 5 6000 obrtaja i pustim gas i on padne skoro na 0 pa skoci na 1500 pa opet padne na 0 pa skoci na 1200 i na kraju se umiri na 1100 1000 tako i radi extra, ne skodi mu niti bilo sta ali me to strasno nervira, jel moze da se desi da je regulator gasa, na dijagnostici ne pokazuje nista nema ni jednu greskicu
- slavko
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts
- perkestefan
Treba naci ovo medju onim kablovima i crevima auu.. Jel moguce da je samo do njega da nije do regulatora gasa?
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”