Imam dva volana. Jedan sam uzeo kako bih budzio komande u prvi verziju 156(sto ce da saceka malo). A drugi sam uzeo jako jeftino (jer je nikakav).
No nebitno.
Bitno je da imam dva i da sa jednim mogu da eksperimentisem.
E sad grejanjem fena i secenjem koncica skinuo sam kozu. Ispod koze je naravno guma, a ispod gume metalni okvir. E sad krenuo sam da skidam gumu. Nije svuda zalepljena tako da se lako skida. ali na mestima gde je zalepljena bog otac ne moze da je odlepi bez da se iscepa. Sto se mene tice nije BAS veliki problem jer kad se iscepa na obe strane ostaje kao kalup pa mogu da se snadjem da je zalepim na isto mesto. Ali na dosta mesta se iscepaju mali parcici pa to posle ne mogu da vratim.
Ono sto sam primetio je, da je ova guma izlivena nekako oko okvira volana. Napravljen kalup, stavljen okvir i kao da je iz tecnog stanja presla u cvrsi.
Pitanje u vezi toga. Da li ima kod nas da se kupi nesto tako? Tj ja da napravim kalup od smole i da izlijem gumu oko okvira.
Mozda da uzmem da popunim te rupice silikonom ili necim drugim? Svi saveti oko toga su dobrodosli.
Sto se tice metalnog okvira. Mislim da tu nece biti problema. Isecem na par mesta savijem i to je to.
Hocu da napravim volan kao sa slike dole. A mozda ako me posluzi sreca i da ga suzim malo.

ili ovako.