turbo pritisak????
- salej60
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v
Cao svima,
Kada mi je ugasen motor I skinem crevce sa Boost regulator valve, nisam siguran kako se zove na srpskom, oslobodim pritisak. Koliko sam ja razumeo ne bi trebalo da bude pritiska kada je ugasen auto?
Sta moze da bude problem?
Hvala
Kada mi je ugasen motor I skinem crevce sa Boost regulator valve, nisam siguran kako se zove na srpskom, oslobodim pritisak. Koliko sam ja razumeo ne bi trebalo da bude pritiska kada je ugasen auto?
Sta moze da bude problem?
Hvala
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- salej60
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
- mujosuljic2
- Garaža: Alfa Romeo
- Fica
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v
Alfa Romeo 159 SW 2.0 jtdm 136HP - Lokacija: Nis
Auuuu, to li nas zae.avas? Ovo mu dodje elementarno nepoznavanje materije.
Imas na wikipediji teme o nastanku i razvoju JTD motora pa malo prouci. Reci cu ti samo da bi bez turba tvoj auto bio kao traktor i isto tako isao. Kad prestane da radi turbo,znaces.
Dobronamerni savet je da dok dobro ne upoznas svoj auto,narocito motor je da ne cackas nista tipa crevca koja si dirao.
Re: turbo pritisak????

Imas na wikipediji teme o nastanku i razvoju JTD motora pa malo prouci. Reci cu ti samo da bi bez turba tvoj auto bio kao traktor i isto tako isao. Kad prestane da radi turbo,znaces.
Dobronamerni savet je da dok dobro ne upoznas svoj auto,narocito motor je da ne cackas nista tipa crevca koja si dirao.

- alfabg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Jel si ti kupio ili dobio ovaj automujosuljic2 napisao:jel jtd motor turbo,i ako jest kako da znam radi li turbo pozdrav

Show Must Go On
- alfabg
Nije on pitao za crevce,ubacio se naknadno,salej60 je pitao za crevceFica napisao: Dobronamerni savet je da dok dobro ne upoznas svoj auto,narocito motor je da ne cackas nista tipa crevca koja si dirao.
Show Must Go On
- Fica
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v
Alfa Romeo 159 SW 2.0 jtdm 136HP - Lokacija: Nis
Na Mujosuljic2 se i odnosi moj odgovor. Trebo sam da ga iscitiram.Thanks

- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Jbg ja i ne znam da se pravi danas dizel bez turbine.Pitanje je totalno bezvezno...
Nediraj nista vec vozi kod majstora jer u suprotnom ces se zeznuti opasno.Osnove mehanike treba da poznajes pa tek onda da pristupis nekim lakim intervencijama,ovako zaobidji sve i prepusti nekom strucnijem.
Nediraj nista vec vozi kod majstora jer u suprotnom ces se zeznuti opasno.Osnove mehanike treba da poznajes pa tek onda da pristupis nekim lakim intervencijama,ovako zaobidji sve i prepusti nekom strucnijem.

- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
Kad ugasis auto,nakon nekoliko sekundi ili odmah,zavisnosti od varijabile,cuces mali izbacaj vazduha...to znaci da turbo radi dobro
Falcon:
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Da, to je kada motor izdahne jer si ga peglao kao nezdrav! 
Ne, salu na stranu, ako nisi bas upucen bolje nemoj nista sam da radis vec eto pitaj ovde ako vec nemas dobrog majstora kome verujes.

Ne, salu na stranu, ako nisi bas upucen bolje nemoj nista sam da radis vec eto pitaj ovde ako vec nemas dobrog majstora kome verujes.
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Pričao mi jedan mehaničar, za neku ženu...sletela u BGu na aerodrom a trebala ići do Novog Sada...otišla u rent a car, uzela auto i krenula za NS...jedini problem je bio što je bila ubeđena da je auto automatik, pa ga je vozila prvom od BGa do Novg Sada...
Još kaže, komentarisala je kako joj je auto bio nešto čudno bučan...

- G0XY
- Garaža: Mito QV
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Mojoj prijateljici se slicno desilo, ubacila slucajno automatik u manuelni mod, za koji nije imala pojma cemu sluzi, i zalila se kako se auto cudno cujenole1985 napisao:Pričao mi jedan mehaničar, za neku ženu...sletela u BGu na aerodrom a trebala ići do Novog Sada...otišla u rent a car, uzela auto i krenula za NS...jedini problem je bio što je bila ubeđena da je auto automatik, pa ga je vozila prvom od BGa do Novg Sada...![]()
![]()
![]()

- OMP
- Garaža: GP TJet
bilo joj cudno kako se auto cuje a nije joj bilo cudno sto ne moze da prebaci 60 na sat a takodje ni to sto je morala da stisne kvacilo da bi ubacila u tu prvu brzinu i da bi krenula, ma vazi, to su majstorske price uglavnom nafilovane do nerealnosti. aj da je rekao da je ubacila u 3. i tako terala pa i nekako da ima smisla ali za prvu ga bas mnogo nafilovaonole1985 napisao: Još kaže, komentarisala je kako joj je auto bio nešto čudno bučan...

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
mi na poslu imaju neku staru toyotu hilux, i ode kolega da sipa gorivo i nema ga sat vremena. ja ostario čekajući. kad je došao kaže "brate, neće preko 60. sve sam brzine izmenjao" hahahah a neko mu ostavio reduktor u sporom hodu. umro sam.

- alfabg
Nismo mi ni svesni sta sve zivi oko nas i kakvih nas sve ima 

Show Must Go On
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”