ALFA GT PODIZACI PROZORA!
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Gde si radio mapiranje da idem i ja ??
Suvozacev radi normalno.. Koji senzor ? Da ne zeza body comp ? Koliko mikroprekidaca ima u bravi ?

- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
ako mi verujes da ne znam,kad sam i ja sve pokusavao...moli se da prodje ta anomalija ...odvrni muziku i milina

Falcon:
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
- Veloce
- Saradnik Uprave
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
Postavio sam pitanje i na http://alfisti.hr/forum/index.php?topic ... 534976#new pa cemo videti sta tamo kazu. Ujutru idem i kod majstora,ali i on covek ne zna vise sta da mu radi..
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Jeste li pregledali kablove onde gde izlaze iz karoserije i ulaze u vrata? da nije neki kabl tu prelomljen?
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Dovedite popaVeloce napisao: Ujutru idem i kod majstora,ali i on covek ne zna vise sta da mu radi..

- Veloce
- Saradnik Uprave
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
@Wicker jesmo,ali pregladacu ga ponovo po 5x,ali tek sutra jer je danas praznik 
@Falcon to je sledece ahahah

@Falcon to je sledece ahahah

- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
:Hahahaha to za popa dobar predlog.. Majstori dobijy nervni slom kad vide alfe i cudne zahteve
ja sam pre 2god isao do crkve da se pomolim da mi na autu nista ne crkne pred neke trke u kg,dok sam se vracao iz crkve na putu do kuce auto se razleteo pri 80km/h
smejao sam se od muke

Falcon:
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
to je bio znak ... Hocu reci,veloce u problemu si
Re: ALFA GT PODIZACI PROZORA!
Nije bilo samo zbog tiga bukvalno,ali molitva je bilaFalcon037 napisao:E i ti si našo za šta ćeš u crkvu da se moliš

Falcon:
- Veloce
- Saradnik Uprave
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
Malo pre sam ponovo uradio reset i krenuo do Bg-a. Tokom celog puta (sat i jace) prozor je normalno radio,tj.mogao sam da ga podizem i spustam automatski. Tokom puta nisam gasio auto niti otvarao vrata.
- Dika
- Garaža: Alfa Romeo GT
Meni vozacev ne radi i dalje i ne znam kada cu naci vremena da ga sredim, suvozacev radi, ali kada se auto zaprlja teze radi :-/ pa onda ide ono "otvori i zatvori vrata" ja ili suvozac :-D i onda proradi.. Bas bzv dodje mi ruckice da ugradim
- Veloce
- Saradnik Uprave
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
Problem je danas resen kod majstora,krivac je bio modul. Iako je zamenjen to nije bilo dovoljno. Nisam siguran sta je radio sa examiner-om,ali prozor sada radi kako treba (ceo dan danas)

- Klon
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
za te stvari imam majstora ipo, to oko elektrike na kolima, meni je POPRAVLJAO takve stvari, recimo sirena mi nije radila, nasao covek koja zica u volanu zeza i premostio - stavio novu, kao i popravku microprekidaca za otvaranje prozora! Covek oce da se zeza sa tim stvarima a pri tom nije skup, takve stvari obicno naplati po sistemu "casti nesto" ili kaze par stotina dinara nikad preko 1000 din. Kome bude trebao tel na PP a mogu i da ga postavim javno, ne znam kakva je "politika" foruma po pitanju reklamiranja......
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Napiši u temi servisi
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Klon
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Majstor se zove Mica, 064 124 66 99, nalazi se dijagonalno preko puta NBgd buvljaka, tamo je gasna pumpa i nekoliko servisa i placeva za prodaju automobila, najpoznatiji verovatno je Beoafrika..... inace ugradjuje alarme i ostale elektronske zajebancije, ovlascen za neke kuke iz Subotice, i hoce da pogleda svakakve "glooposti" koje drugi "veliki" majstor ni da pogledaju nece.....
- Milan95
Pozdrav, i ja sam skoro uzeo Alfu GT i imam problem sa prozorom ali samo sa vozacevim suvozacev radi perfektno, oba idu lepo na dole al na gore suvozacev ide lepo a ovaj vozacev secka sve po 5 santimetara i kad ga podignem skroz i izadjem iz auta on se spusti i kad zatvorim vrata on se podigne ali ne onoliko koliko treba da bi se skroz zatvorio mozda ostane jos 3 milimetra i tako kad bi non-stop otvarao i zatvarao vrata on bi se spustio do dole, vise se spusti nego sto se podigne ako me razumete, jel neko zna sta to moze da bude ? 

- Veloce
- Saradnik Uprave
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
Moras malo da ga naucis pameti
Zatvori prozor i zadrzi prekidac jos 15 sekundi,onda ga otvori pa opet zadrzi 15 sekundi. 

- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Možeš i da mu daš afričku šljivu, libido, i slične preparate koji se reklamiraju non stop na TV-u...ako je problem samo u 'dizanju'!
Morao sam, bilo je jače od mene!
Malo šale mislim da nije na odmet.
Reći će ti kolege GTovci šta da preduzimaš po pitanju prozora, a za sad sam preduzmi predstavljanje svog ljubimca na točkovima u delu foruma koji je namenjen za to.
Poz.

Morao sam, bilo je jače od mene!

Reći će ti kolege GTovci šta da preduzimaš po pitanju prozora, a za sad sam preduzmi predstavljanje svog ljubimca na točkovima u delu foruma koji je namenjen za to.
Poz.

- Milan95
Hocu probacu to hvala na savetu, hahahahaha moram da probam da mu sipam africku sljivu mozda proradi
vazi hocu da se predstavim ja sam nov pa jos ne znam sta i kako na forumu 
Citao sam po forumima da restartujem neki "ecu" to je kompjuter ako sam dobro skapirao skinem kleme na 45 minuta itd itd jel to istina ? imam jedan problem ako skinem akumulator posle nemam kod od radia

Citao sam po forumima da restartujem neki "ecu" to je kompjuter ako sam dobro skapirao skinem kleme na 45 minuta itd itd jel to istina ? imam jedan problem ako skinem akumulator posle nemam kod od radia

- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Ako je radio od tvog auta on i ne bi trebalo da ti traži kod pri promeni akumulatora i sličnim akcijama. On traži kod kad oseti da si ga upario s nekom drugom karoseriom a ne onom s kojom je izašao iz fabrike.
Prozore prvo resetuj držanjem dugmeta po 10-15 sec kada su skroz spušteni i skroz podignuti, na taj način kompjuter nauči pozicije skroz zatvorenog i skroz otvorenog prozora na baš tvom automobilu.
Inače prozor se zaustavlja pri zatvaranju kad oseti najmanji otpor ili prepreku, to je tzv. antipinch mehanizam, da slučajno nekog ili nešto ne priklješti. Nuspojava toga je da će se zaustavljati često i ako su vođice prljave, nešto zaribalo i nepodmazano, napon struje kilav ili motor zreo za remont i čišćenje. To je i razlog što se mnogima prozor normalno otvara a trokira kad se zatvara. Ceo taj mehanizam i elektronika u vratima su znatno složeniji na autu bez rama oko prozora nego na autu sa vratima s ramom.
Prozore prvo resetuj držanjem dugmeta po 10-15 sec kada su skroz spušteni i skroz podignuti, na taj način kompjuter nauči pozicije skroz zatvorenog i skroz otvorenog prozora na baš tvom automobilu.
Inače prozor se zaustavlja pri zatvaranju kad oseti najmanji otpor ili prepreku, to je tzv. antipinch mehanizam, da slučajno nekog ili nešto ne priklješti. Nuspojava toga je da će se zaustavljati često i ako su vođice prljave, nešto zaribalo i nepodmazano, napon struje kilav ili motor zreo za remont i čišćenje. To je i razlog što se mnogima prozor normalno otvara a trokira kad se zatvara. Ceo taj mehanizam i elektronika u vratima su znatno složeniji na autu bez rama oko prozora nego na autu sa vratima s ramom.
- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
[youtube]J8Z7Ho7d3QY [/youtube]
Evo mog baga,samo da se upisem.. Cim je pocelo hladno vreme,eto problema
Evo mog baga,samo da se upisem.. Cim je pocelo hladno vreme,eto problema
Falcon:
- Milan95
Dejane hvala na odgovoru dosta si mi pomogao, ovako danas sam skinuo stari akumulator (probao sam da ga punim ali ne vredi slab je) i uzeo nov jer sam primetio da teze malo pali skinuo sam stari i stavio novi i nije trazio kod radio i to je to sto si ti pricao hvala ti Dejane
a sto se tice prozora nekako bolje radi mislim lakse ide gore al nije to to ko suvozacev i i opet secka probao sam da drzim 10-15sec i nece opet :\ moram da skinem tapacirung i da ocistim i podmazem
i da sa cim mi preporucujete da namazem to? i elektro motor taj mali cu pogledati ako treba remont pa javljam sta sam uradio
@zexmaster gt a sta je kod tebe problem zakljucavanje ?

- Zex
- Saradnik Uprave
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Nije zakljucavanje,nego taj neki senzor,ocitava da su vrata otvorena pa nece da zakljuca
Falcon:
- Veloce
- Saradnik Uprave
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
Mikroprekidac brljavi
kontakt sprej,wd,dezodorans u ruke i prskaj. Razradi malo bravu,simuliraj otvaranje i zatvaranje vrata sa srafcigerom. Imao sam zimus takav problem.

- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Elem, neću više da davim, samo ukratko... Zbog tog antipinch sistema prozori su vrlo osetljivi pri zatvaranju i zaustavljaju se pri nailasku na minimalnu teškoću ili prepreku.
Iako je prepreka najčešće ustvari mehaničke prirode svi pomisle da ih zeza elektronika pa prvo po njoj brljaju i time ustvari leče posledicu problema a ne uzrok. Kažem najčešće, ali ne i uvek. Sistem je kompleksan, pošto nema rama, kompjuter mora da zna i dali su vrata otvorena, zatvorena, u procesu otvaranja ili zatvaranja, gde je staklo u odnosu na ostatak karoserije i sl. Zato preskakanje i izbacivanje nekog dela elektronike ili ubacivanje nekog mehaničkog ili elektronskog dela sa 147 ili 156 može samo da celu stvar dodatno iskomplikuje i razludi i da da pogrešne rezultate.
Ja bih svakako počeo od mehaničkih delova i sklopova, ribanja i podmazivanja, to ne može da škodi, pogotovo ako dijagnostika ne pokazuje nikakvu grešku, pa ako to stvar ne popravi prešao bih na kupusanje elektronike. Čak i banalnost kao slab akumulator može da pravi problem... Strpljenje je najvažnije, a i kad jednom taj problem raspleteš neće se hronično vraćati, tako da vredi truda.
Moj GT je pre nekoliko godina bio i po 3 nedelje pod snegom i ledom na onim temperaturama -10 i niže i nikad ni najmanji problem s prozorima nisam imao, tako da nije taj sistem baš toliko osetljiv.
... baš i nije bilo ukratko
Iako je prepreka najčešće ustvari mehaničke prirode svi pomisle da ih zeza elektronika pa prvo po njoj brljaju i time ustvari leče posledicu problema a ne uzrok. Kažem najčešće, ali ne i uvek. Sistem je kompleksan, pošto nema rama, kompjuter mora da zna i dali su vrata otvorena, zatvorena, u procesu otvaranja ili zatvaranja, gde je staklo u odnosu na ostatak karoserije i sl. Zato preskakanje i izbacivanje nekog dela elektronike ili ubacivanje nekog mehaničkog ili elektronskog dela sa 147 ili 156 može samo da celu stvar dodatno iskomplikuje i razludi i da da pogrešne rezultate.
Ja bih svakako počeo od mehaničkih delova i sklopova, ribanja i podmazivanja, to ne može da škodi, pogotovo ako dijagnostika ne pokazuje nikakvu grešku, pa ako to stvar ne popravi prešao bih na kupusanje elektronike. Čak i banalnost kao slab akumulator može da pravi problem... Strpljenje je najvažnije, a i kad jednom taj problem raspleteš neće se hronično vraćati, tako da vredi truda.
Moj GT je pre nekoliko godina bio i po 3 nedelje pod snegom i ledom na onim temperaturama -10 i niže i nikad ni najmanji problem s prozorima nisam imao, tako da nije taj sistem baš toliko osetljiv.
... baš i nije bilo ukratko