E sad ako nemate uslove da napravite ili nabavite nešto bolje ili nećete da platite par hiljada za 4 plastična prstena (kao ja

Kao prvo, odštampajte uputstvo iz eLearn-a za skidanje tapacira kako nebi nešto polomili prilikom demontaže.

Na modelima koji nemaju BOSE u vratima se nalaze dva zvučnika, visokotonac i srednjetonac. Ja sam ugradio dvosistemce ali sam zadržao i fabrički visokotonac.
Elem kada skinete fabrički zvučnik potrebno je da ga "odvalite" od distancera ...
Za to će vam biti potrebna kombinirke i skalpel .

Kada završite sa ovim korakom potrebno je pričvrstit novi zvučnik. Za ovo će vam biti potreban pištolj za toplu plastiku, lemilica i šrafovi za plastiku 12-15mm (mogu da posluže i ovi za ivericu).
Pre početka treba proveriti mogu li vaši novi zvučnici uopšte da stanu u fabrički distancer.

Pištoljem treba naneti plastiku na par mesta u kanal distancera i brzo pritisnuti zvučnik da se zalepi. Vodite računa da ga nacentirate pre nego se stegne plastika.

Sledeći korak je pravljenje otvora za šrafove. Sve zavisi od pozicije rupe na zvučnicima, na mojim je rupa bila van okvira distancera pa sam morao da pravim otvore pod kosinu. Za to sam koristio lemilicu kojom sam istopio rupe u plastici.

Kao dodatno ojačanje može da se stavi još malo plastike oko šrafova ali mislim da nema potrebe za time.
Na kraju najbitnije ... treba zalemiti žice između zvučnika i konektora na distanceru kako bi radili

Ovo je gotov i namontiran proizvod

Poboljšanje je primetno u kvalitetu kao i u maximalnoj jačini bez distorzije u odnosu na fabričke kartonce