Pitanje za gume
- Klon
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Sta mislite o ovome??? pa ovoliko kostaju polovne gume????
iskoristiti priliku ili ne? valjaju li ista kad ovoliko kostaju?
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=46367
iskoristiti priliku ili ne? valjaju li ista kad ovoliko kostaju?
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=46367
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- nidza
- Garaža: ex 159
Zaintrigirao si me cenom, pa sam pogledao šta može da se nađe po netu. Test neki još uvek tražim, ali iskustva korisnika su poprilično jednoglasna: kad su nove okej su po suvom, ali već sledeće godine postaju jako tvrde i bučne. Kažu da je ponašanje na kiši katastrofa.
Ja lično bih ovo zaobišao.
Ja lično bih ovo zaobišao.
- Klon
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pa za stazu naprimer, da se iscepaju, cenim da su odlicne
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Po stazi voziti no-name gume? Pa gde je tu drzanje gume u krivini? Dobre su samo da se od njih napravi saksija i nista vise 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pa i nisu baš no-name,jeste da su sa dalekog istoka ali već su stekli neku reputaciju i svaka generacija je napredak.
Sent from maj el dži ge-2 manji
Sent from maj el dži ge-2 manji
- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
Nankang uopste nije losa guma,niti je no name,ja na firminom vozilu upravo vozim njih,izabrao sam ih jer su bile jeftine a bolje od tigrovih,za normalne uslove su ok
Falcon:
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Bas tako, za normalne uslove mogu da prodju ali za neko jurenje definitivno nisu. Ovde kada vidiš nekoga da vozi nankang na nekom boljem autu znas da mu je auto na rezervi 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Klon
al ste ga zakomplikovali..... meni nekako bliska ona da "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" ili po naski "kolko para, tolko muzike" meni je ta cena ultra sumnjiva, da nisu bajate gume, mozda? 205 55 16 za 30 evrica NOVE? jbm li ga nisu tu cista posla
- interceptor
Ovde teško da ćeš videti bolji auto sa Nankang gumama...takvi kupuju polovne premium gume jer je sramota voziti nove budžet klasu.A sve ubedjuju kako pet godina stara premium guma je sto puta bolja od nove Tigar,Nankang itd.erdeljan napisao:Bas tako, za normalne uslove mogu da prodju ali za neko jurenje definitivno nisu. Ovde kada vidiš nekoga da vozi nankang na nekom boljem autu znas da mu je auto na rezervi
Cena jeste neverovatna i verujem da postoji neko ali. Možda su stare a možda imaju samo jednu a možda ih i nemaju...Klon napisao:al ste ga zakomplikovali..... meni nekako bliska ona da "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" ili po naski "kolko para, tolko muzike" meni je ta cena ultra sumnjiva, da nisu bajate gume, mozda? 205 55 16 za 30 evrica NOVE? jbm li ga nisu tu cista posla
- veljko1
- Garaža: Volvo V50 DRIVe
ex:Alfa Romeo 156 1.8TS - Lokacija: Backi Jarak_NS
Ne razumem dilemu oko izbora pneumatika, gde je razlika u ceni jedan rezervoar goriva, za period od 40.000 km voznje. Ne mislim na nankang niti na rezervoar gasa 

"When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat."
Henry Ford
Henry Ford
- SlobeX
- Garaža: AR 156 2.4 JTD
Lada Niva 1600
MB A170cdi - Lokacija: Bijeljina
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Ja jednostavno ne mogu ni pomisliti na Tigar winteru jer sam imao i imam uzasno iskustvo. Nije bitno ime gume, bitan je kvalitet. Opet uvjek mi se pokaze tacna izreka "koliko para toliko muzike" , i to vezano za sve dijelove za auto...
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- veljko1
Na prethodnim autu sam imao dve tigar wintere, bile nove na autu, dizel od 90 konja. Guma je ODLICNA za sneg. Prve dve godine je bila sasvim solidna i na vlaznom i sl. Ali pri normalnoj voznji. U petoj godini koriscenja, mogu reci da "nije" vise imala grip na vlaznoj i hladnoj podlozi. Michelinov alpin A3 je bio, uslovno receno, i ostao u kvalitetu svih 5 godina. Dubina sare je ostala oko 5mm. Za auta preko 100 konja, misljenja sam, da ne trebaju ici gume iz najnizeg razreda.
Henry Ford
Henry Ford
- interceptor
U redu je sve što pišeš ali vintera je toliko jeftinija da je i možeš menjati češće i češće imaš novu gumu ali nije me to nateralo da pišem već opaska "Za auta preko 100 konja" pa i 150 nije nešto posebno što se teško kontroliše iako to nekima deluje WOW...
- Zvrle
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Ja vec godinama zimi koristim Winteru a zivim u planinskom kraju gde bas ume na napada sneg, ima leda, i zdovoljan sam tom gumom, o ceni da i ne pricam. Naravno da ima boljih guma ali su i duplo skuplje a nisam bas siguran da su bas duplo bolje. Ako se vodi racuna u voznji, ne ocekuju cuda i ne ocekuje da se zimi moze voziti kao leti, mislim da je Wintera dobar izbor. Naravno nemam nista protiv skupljih guma i onih koji mogu da ih priuste. 

''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Ja ću sebi da uzmem 4 nove Winter1 za zimu, za moj stil vožnje i 120 ks sasvim dovoljno. Bolje 4 nove Winter1 nego 4 polovne koje su se izpostile sa DOTom iz 2006. A cena Winter1 za 185/65 R15 je 4k dinara po komadu.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- PapaSle
- Garaža: "Il Biscione" 147 JTDm
Wintere su po snegu odlicne, al po suvom i pre svega vlaznom sumnjive... Al nisam neki Loeb, pa i mije neki problem...
Plus auto je sa njima nestabilniji i dosta meksi...
Plus auto je sa njima nestabilniji i dosta meksi...
- Shanirani
Ja uzimam Savu Eskimo HP ovaj put. Winteru imam na autu od kad sam ga kupio. Nisam se nesto odusevljavao performansama, pogotovu kada u zimskom periodu kada je suvo pa izadjem na autoput. Auto nije stabilan jednostavno. Ali ako uglavnom ljudi voze do 80kmh ne vidim zasto ne bi uzeli Winteru.
Inace igrom slucaja je vozim vec Mesec ipo dana po ovom suncu, i skripi na svaku krivini, a cim je negde vlazno kao da umesto tockova imam skije. Abs se odmah upali pri malom kocenju.
Inace igrom slucaja je vozim vec Mesec ipo dana po ovom suncu, i skripi na svaku krivini, a cim je negde vlazno kao da umesto tockova imam skije. Abs se odmah upali pri malom kocenju.
- veljko1
Meni nova zimska guma, bar po dubini šare, moze trajati 6 godina. Onaj ko menja gume na dve godine zbog dubine šare, njemu se isplati jeftinija guma, ali samo sa ekonomskog aspekta. Zasto 100 konja, pa zato sto auto od 75 ili 150 konja definitivno nisu automobili koji isto opterecuju gazeci sloj pneumatika. Ali svako ima svoj nacin razmisljanja, neko vozi auto od 50.000 evra i vintere na njemu, u avgustu mesecu, sa 3mm šare, a neko vozi punta na mišelinkama... vintera je ipak bolja, u januaru, od letnje koja kosta 200€
Henry Ford
Henry Ford
- Zvrle
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Svako bira gume a i ostalo prema svojim mogucnostima, a i 100 ljudi 100 cudi, nekom ono najbolje nije dobro i obrnuto. Zimska guma ne znam koliko skupa nece pomoci, kao ni ABS, ESP i raznorazni bezbednosni sistemi u koliko se zimi ne vodi racuna i ne vozi oprezno, to znam iz licnog iskustva. Zimi bez obzira koje zimske gume i koje bezbednosne sisteme imali ne treba se mnogo oslanjati na to ( voziti kao da su na autu letnje gume i da tih sitema na autu nema ) i onda nema problema.
Poslednja izmena od Zvrle u Sre Sep 16, 2015 11:03 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- Shanirani
- Mac
- Garaža: 159 Selective 2.0jtdm, Insignia, BMW G30 Xd
-------------------------
Ex BMW F10
Ex Giulietta Exclusive 2.0jtdm,
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS - Lokacija: Beograd
Bez obzira na price Tigar winter1 dobar, nije dobar itd.....u 17 dimenziji kosta 6100 din!!! To je bezobrazno povoljno!
Ovih dana gledam da kupim zimski komplet i ne mogu da se odlucim. Tigar je prakticno u ovoj dimenziji min. duplo jeftiniji od "krstenih" brendova. Savu nemaju na stanju nigde, bice je tek od oktobra. Ovo ostalo, Fulda, Hankok, Bf-GR, Uniroyal kostaju od 12-15000 i sve su kao i Tigar u H brzinskom indexu.
Postavlja se pitanje da li treba izdvojiti duplo vecu cifru, za gumu kao sto je Fulda i sl. ili 3-4 puta vecu cifru za Michelin, GY, Dunlop, Conti??
U kemoimpexu su do skora imali Riken, koji je identican sa Winter1 po ceni od oko 5700, jako povoljno.
Ovih dana gledam da kupim zimski komplet i ne mogu da se odlucim. Tigar je prakticno u ovoj dimenziji min. duplo jeftiniji od "krstenih" brendova. Savu nemaju na stanju nigde, bice je tek od oktobra. Ovo ostalo, Fulda, Hankok, Bf-GR, Uniroyal kostaju od 12-15000 i sve su kao i Tigar u H brzinskom indexu.
Postavlja se pitanje da li treba izdvojiti duplo vecu cifru, za gumu kao sto je Fulda i sl. ili 3-4 puta vecu cifru za Michelin, GY, Dunlop, Conti??
U kemoimpexu su do skora imali Riken, koji je identican sa Winter1 po ceni od oko 5700, jako povoljno.
- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
Ja zimi koristim protekt gume iz rume,mishelinova stara zimska sara,cela firma takodje vozi te gume,mogu da kazem da su fantasticne...16ice su 4500din
Falcon: