Problem pri paljenju i otkljucavanju

Bez duše bismo bili samo mašine...
Nikolaj Petronijevic
Garaža: Alfa Romeo 156 JTD - Karavan
Pridružio se: Pon Avg 17, 2015 1:38 pm

Problem pri paljenju i otkljucavanju

Pon Avg 17, 2015 1:47 pm

Postovani Alfisti, forumasi nazalost prvi post na ovom forumu pisem povodom iz moje perspektive ozbiljnog problema koji se javio jutros. Naime, automobil nisam vozio 15-ak dana bio sam odsutan te jutros kada sam pokusao da upalim automobil nisam uspeo, i uz sve to primetio sam da su sve lampice i svi pokazivaci na instrument tabli ''podivljali'' kao i strelica na brzinomeru koja se tresla. U redu na pocetku sam pomislio da nema goriva, ali kada sam izasao iz vozila zeleci da odem do pumpe po gorivo skontao sam da je i daljinsko zakljucavanje otkazalo iako sam pre pokusaja paljenja vozilo otkljucao daljinskim putem. Da nesreca bude jos veca nijedan kljuc ne moze do kraja da udje u bravu na vozackim vratima te jedino mogu da udjem u vozilo i tako da ga zakljucam preko suvozackih vrata, uz sve to primetio sam da nesto lupka u zadnjem delu blizu rezervoara prilikom mojih beznadeznih pokusaja da otkljucam vozilo daljinskim putem. Inace vozim Alfa Romeo 156 Karavan 2001. godiste. Ukoliko postoji vec slicna tema izvinjavam se ali nisam uspeo da je pronadjem, i na sve to bih dodao apel- pomagajte :banghead: Hvala unapred
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Re: Problem pri paljenju i otkljucavanju

Pon Avg 17, 2015 1:50 pm

Dobrodosao

Sumnjam na akumulator kao krivac broj jedan. Probaj da napunis svoj ili da ubacis drugi koji je isti ili malo jaci i javi sta je bilo. Vecina automobila koji je koriste kljuc za otkljucavanje imaju taj problem da kljuc nece da udje kako treba zbog prljavstine koja se nakupila godinama jer se brava nije koristila.
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Nikolaj Petronijevic

Pon Avg 17, 2015 1:58 pm

Bolje vas našao, hvala na brzom odgovoru pokušaću da potražim problematiku u akumulatoru jer letnje je vreme a stajao je po mojim merilima prilično dugo.
Uskoro se javljam s odgovorom i u nekim lepšim temama nadam se. Srdačan pozdrav
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Pon Avg 17, 2015 3:35 pm

Tipični simptomi za slab aku...

Sent from maj el dži ge-2 manji
Korisnikov avatar
alfabg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Pridružio se: Pet Apr 11, 2014 5:53 pm

Pon Avg 17, 2015 4:07 pm

:podrzava bas tako
Show Must Go On
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Sre Avg 19, 2015 12:48 pm

ne bi smele brave da nakupe prljavstinu unutra jer imaju "poklopac" na delu gde ulazi kljuc koji bas u te svrhe i sluzi, da je zbog prljavstine onda ni suvozaceva brava ne bi mogla da primi kljuc jer se ona jos redje koristi/la od vozaceve, moguce da je vozacevu bravu neko ostetio gurajuci ko zna sta u nju ili se mozda nesto zalomilo i ostalo unutra
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Nikolaj Petronijevic

Sre Avg 26, 2015 10:43 am

Hvala na odgovorima, u pitanju je akumulator bio. Problem te vrste je resen, brave u septembru izgleda da je neko pokusao da obije ili se pak neko igrao obijanja.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Sre Avg 26, 2015 9:05 pm

Dobro barem se auto kotrlja :)
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”