Pozdrav svima, uzeo sam relativno skoro alfu 147. Bili su joj otisli zadnji amortizeri, prednja gornja desna viljuska i prednja donja leva viljuska, i stabilizator ako se ne varam. E sad vozio sam ga takvog jedno 5-10 dana i naravno lupka po neravnom putu ali ono nista drugo sasvim normalno ide. Bio je kod majstora i zamenio je sve to. Kada sam ga uzeo od majstora nije bilo vise tog lupkanja i naravno nije se nista culo, dok nisam imao potrebu da skrenem u desno, stao sam na jednu raskrsnicu i namotao pun desni, i kada sam krenuo culo se neko krckanje, ne znam kako da opisem taj zvuk, kasnije sam ga isprobao i na pun levi nista, a okrenem pun desni on pocne da krcka.
Bio sam kod istog majstora podigao ga je ali nije mogao da nadje sta nije u redu.
Zanima me da li neko zna sta bi moglo tu da bude ?
Znaci pre zamene amortizera i viljuski to se nije culo, posle zamene toga cuje se krckanje u pokretu, pun desni namotan, cim se volan malo ispravi iz punog namotanog to se vise ne cuje. Plastiku nigde ne kaci, sto je prvo majstor pomislio.
Alfa 147, pun desni namotan krckanje
- Nin
- Garaža: Alfa Romeo 147, 1.9 jtd (85kW)
- radovann
- Garaža: ex Alfa Romeo 156 sw 2002 1.9 jtd
ex Alfa Romeo gt blackline 2006 1.9 jtdm
exAlfa Romeo 156 mjet 2005 - Lokacija: beograd
- Nin
Hemokineticki-kineticki to je isto ?
Kaze da je kineticki ispao bi, i ne znam zasto bi kineticki zezao odjednom posle zamene gore navedenih viljuski. Nije se culo pre nista. I ne mogu da vidim na kojoj se strani cuje, bas sam pokusavao ali ne mogu da procenim, imam osecaj kao da se cuje negde izmedju na sredini.
Kaze da je kineticki ispao bi, i ne znam zasto bi kineticki zezao odjednom posle zamene gore navedenih viljuski. Nije se culo pre nista. I ne mogu da vidim na kojoj se strani cuje, bas sam pokusavao ali ne mogu da procenim, imam osecaj kao da se cuje negde izmedju na sredini.
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Cuje li se krckanje ili kao da udara metal o metal?
Slican problem sam imao posle zamena viljuski. Proveri kada smotas pun desni da ne udara mozda onaj tegic na osovini u sraf od stabilizatora. Ako je to u pitanju videce se cak i tragovi "lizanja" metala o metal.
Slican problem sam imao posle zamena viljuski. Proveri kada smotas pun desni da ne udara mozda onaj tegic na osovini u sraf od stabilizatora. Ako je to u pitanju videce se cak i tragovi "lizanja" metala o metal.
- Nin
@junky01 nisam siguran mozda, nemam mogucnost to sad da vidim. Moram pomenuti majstoru da pogleda.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”