Pozdrav svima
Od pre neki dan sam postao clan foruma,a od pred 3 nedelje sam postao ponosan vlasnik 166 2.0ts + Zavolli tng 2000 god.Prvo bi hteo da pohvalim forumase da su izvrsni u savetima i upute za odredjene probleme s kojima se suocavamo svi mi.Sad da prijavim istoriju mog problema:Uradio sam redovni servis plina ( zamenjene filtre i stelovanje na kom.)sve je bilo super kad od pre neki dan obrtaji su poceli da me zezaju naime kad ubacim u ler nekad se dogodi da obrtaji padnu ispod 500 i vrate se na 900,a u zadnje vreme pocelo je i da se gasi kad padnu ispod.Bio danas kod majstora proverili kaze da ce ocistiti klapnu da ne mozda ona zeza.Vratio se na poslu i kolega me uputi na tip koji radi dijagnostiku da on prover.Bio danas kod njega prikaci kom.i kaze ucitacu ti pravilan rad gasa.Nakon toga upalimo auto i odjedanput poce da radi na 1500 rpm.Mene uhvatila panika ali tip kaze vozi jedno 20 km a da ne ugasis auto da bi sve doslo na svoje.Ali i nakon voznje po autoputu,gradu obrtaji su pali na 1100 rpm,a trebali bi na 900 ali kad opet dajem gas drzi na 1500 rpm jedno 5 min pa ,malo padne pa dam gas opet kaci na 1600 u leru i nikako da se stabilizuje.Nervozan sam puno jer mi puko film,a sutra trebam da zamenim filter vazduha. Sumljam na maf ili step motor dali je imao neko slicnu situaciju. Pozdrav
Pomoc Alfa 166 2.0 ts radi na 1500 rpm
- jozovac
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 ts + LPG Zavoli 2000 god.,
Lancia lybra 1.8 sw 2000 god
Suzuki swift 1.3 93 hp 2008 god - Lokacija: Skoplje Makedonija
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Re: Pomoc Alfa 166 2.0 ts radi na 1500 rpm
Proveri protokomer, da li ti negde uvlaci fals vazduh? I jel ti tako radi samo na plinu ili na oba?
- jozovac
Na oba.
Evo sada sam napravio opet testnu voznju i moram da kazem da se situacija poboljsala.Obrtaji su pali na 1000 pri palenju ali i dalje kad dam ler u voznji ili dam gas u mestu ostaju na 1500 rpm ali sada vreme se smanjilo na otprilike 4-6 sec sto mislim da je mnogo vreme nesto da reaguje,pa polako spusta na 1000.To mislim da vec ukazuje na ciscenje klapne ako se ne varam.Mozda i ona da zeza.Ali prvo cu zameniti filter vazduha,pa onda da ide na detaljnu proveru mozda nesto ce da se poboljsa u radu.
Evo sada sam napravio opet testnu voznju i moram da kazem da se situacija poboljsala.Obrtaji su pali na 1000 pri palenju ali i dalje kad dam ler u voznji ili dam gas u mestu ostaju na 1500 rpm ali sada vreme se smanjilo na otprilike 4-6 sec sto mislim da je mnogo vreme nesto da reaguje,pa polako spusta na 1000.To mislim da vec ukazuje na ciscenje klapne ako se ne varam.Mozda i ona da zeza.Ali prvo cu zameniti filter vazduha,pa onda da ide na detaljnu proveru mozda nesto ce da se poboljsa u radu.
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Od kad sam ja ugrafio plin desava se kad stajem na semafor da se obrtaji zadrze na 1500 dok ne stanem stroz. Meni to ne smeta jer tad se lakse saltaju brzine. Sto se tice avega ostalog. Proveri klapnu i vidi dal ti negde vuce fals vazduh.
- Fittipaldi
- Drug Član
- Garaža: KIA Pro Ceed
Z101 mediteran '82 - Lokacija: Beograd
Kod mene isto zadržava 1500 giri duže nego što je normalno. Mislim da nije dobro u momentu kada se koči ili staje a motor drži obrtaje. Ispade da kočiš a on drži gas.Sumnjam na klapnu. Ili čišćenje ili zamena. Čim se vratim za BG moraću da rešim to. Napisaću svoje iskustvo. 

- jozovac
Samo da kazem da se situacija normalizovala.Tip sa dijagnistikom najverovatnije je uradio pravu stvar.Nakon ucitavanja fabrickih parametra rada motora,usisavanje vazduha itn kako sto napisah auto je radio na visim obrtajima i uhvatila me panika ali nakon dva tri dana odnosno paljena gasenja,obrtaji su se smirili i sad kad dam ler ili obuzmem gas padaju na 1000 i posle na 900 sto je i normalno.Najverojatno se klapna namestila kako treba nakon par paljenja i ono sto je naj naj je sto mi vise obrtaji ne variraju nego stoje zakucani na 900 rpm.Bio do Aleksinca u nedelju i auto super vuce i ide i rad motora se normalizovao.E sad ne znam kako ali sam od sebe se oravio nakon one dijagnostike.
Pozdrav
Pozdrav
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”