Da li ovaj NTC otporkik kao sensor dobro radi ?sasafilipovic napisao:Skoro sam kupio alfu 156 2.4JTDm '05. Odmah u startu je pokazivala nekorektnu spoljnu temperaturu (55-75 stepeni celzijusa). Pošto je retrovizor kupljen nov, a prethodni vlasnik mi je ostavio fiskalni račun trebao sam da ga zamenim ovih dana. Međutim, firma koja je prodala retrovizor je zatvorena i velika je verovatnoća da neću uspeti da ostvarim garanciju. Zato sam izguglao ceo internet i pronašao šta je ustvari problem. Merač temperature je ustvari termistor od 10k oma. Tj to je sonda koja se nalazi u desnom retrovizoru. Taj termistor košta 66 dinara (jeftinija varijanta) ili 144 dinara (skuplja) u "Kelko electronic shop". Odlučio sam se za skuplju (mislio sam da je kvalitetniji). Skinuo retrovizor, presekao žice koje vode do starog senzora, zalemio novi termistor i zalepio ga tečnom plastikom (hot glue) za unutrašnju stranu retrovizora. Sklopio sve, vratio retrovizor na mesto... i naravno na displeju trenutna temperatura od 9 stepeni celzijusa.... Sve u svemu, sat vremena posla, 150 dinara trošak i REŠEN PROBLEM!!!!