Alfa Romeo 147 1.6 TS motor control system failure POMOC!!!
- daco1811
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark
Alfa Romeo 147 1.6 TS motor control system failure POMOC!!!
Poz. svima, Kupio sam pre mesec dana Alfu 1.6 TS. Naime imam problem sa upozorenjem "motor control system failure" lampica non stop sija, a kada se auto nadje na uzbrdici non stop obavestava i pisti ili kada je udavljen u 5 brzini. Promenio sam svecice, bobine, kablove, ocistio dizne ali nikakvih promena. Dijagnostika pokazuje problem na 4 cilindru. Ako moze neki savet sta dalje. Hvala
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
- daco1811
Re: Alfa Romeo 147 1.6 TS motor control system failure POMOC
Proverene su dizne, sa njima je sve uredu, najveci problem je to da bilo koja jaca uzbrdica pomalo udavi auto a na tabli se odmah pocinje da trepce zuta lampica motora, i konsanto pisti sve dok auto ne krene nizbrdo ili ravno data prestaje. Ponekada se desi da malo na leru nekako trucka na volanu se oseca. Kao da radi na tri cilindra. Hvala
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Da li je ugrađen TNG na auto? Meni deluje kao da na trenutke nema goriva što može da znači i regulator pritiska goriva ili da je oslabila benzinska pumpa. Idi kod nekog majstora da proveri pritisak goriva u railu i da prekontroliše regulator.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- daco1811
Nije ugradjen TNG, poci cu do majstora daa proverim. Hvala
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Ja imam slican problem. Doduse, nista ne pisti i ne pali se lampica, ali nesto nije u redu. Primecujem da omasuje paljenje, i kao da se gusi. Dodje do odredjenog broja obrtaja, oko 3200-3300, i onda obicno prestane da vuce i trza, a nekad prodje tu granicu bez problema, mada osecam da slabije vuce. Ono sto sam uradio: Proverio protokomer, proverio lambdu, proverio senzor temperature, ocistio dizne.
Ono sto mi je ostalo: Bobine, svecice, pritisak goriva, i da sredim auspuh, jer mi zadnji lonac nije kako treba.
Ako se posle toga ne popravi, onda moze da bude samo da nije dobro uzupcen ili da se izduvna bregasta izlizala, pa da ne otvara dovoljno i da odredjena kolicina dima ostaje u cilindru, pa da gorivo ne moze da sagori jer nema dovoljno kiseonika.
Ono sto mi je ostalo: Bobine, svecice, pritisak goriva, i da sredim auspuh, jer mi zadnji lonac nije kako treba.
Ako se posle toga ne popravi, onda moze da bude samo da nije dobro uzupcen ili da se izduvna bregasta izlizala, pa da ne otvara dovoljno i da odredjena kolicina dima ostaje u cilindru, pa da gorivo ne moze da sagori jer nema dovoljno kiseonika.
- Aco_siba
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS 88kw 120 PS
imam alfu 147 1.6 TS 120 PS, upalila mi se lampisa i pise motor control system failure, ne znam u cemu je problem.. stalno sija.. a cini mi se da radi normalno auto.. ako iko zna ista neka mi javi. hvala!
- Mikele
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
147 FL 2.0 - Lokacija: Beograd
Moze biti vise stvari,najbolje kod majstora na dijagnostiku da se utvrdi tacno sta je u pitanju.
Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
- Aco_siba
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS 88kw 120 PS
Hvala na odgovoru
poz
P.S. Mada danas kad sam gledao pise mi distance to service 0 KM.. dali se pali ta lampica ako je dosao red da se servis uradi.
P.S. Mada danas kad sam gledao pise mi distance to service 0 KM.. dali se pali ta lampica ako je dosao red da se servis uradi.
- oms[t]
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo
Pomoc oko Motor Control System Failure....
Pozdrav, Skoro sam uzeo alfu 147 1.6 2001g. i redovno mi pali lampicu Motor Control System Failure. Prosli vlasnik kaze da je menjao lambda sondu i opet mu se palilo. Drugar mi rece da se njemu palilo ali on imao na plin i da je do loseg plina,ja nemam plin, probao sam na vise pumpi da sipam tj sipam na jednoj pa potrosim pa sipam na drugoj i sve tako, i nista
bivsi vlasnik mi rece da sipam 95 oktana, da probam mozda 98? Ako neko ima neke informacije bio bih mu zahvalan!
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Mozda da probas da posetis nekog majstora koji zna nesto o Alfama...

- forestpk
- Garaža: Alfa Romeo 147
Evo i ja da se uclanim u klub. Juce mi se upalilo to motor control system failure. Sutra cu da idem na dijagnostiku. Inace nema nikakvih promena, auto najnormalnije radi. Pre 15 dana mu je radjen veliki servis, sve je bilo ok do juce dok se u toku voznje nije upalila ta lampica.
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- forestpk
Bio sam na dijagnostici, sve je ok, jedino je kao gresku izbacio da sa katalizatorom nesto nije uredu. Kada je zavrsio i kada smo upalili auto vise nije pokazivao gresku i majsotr kaze da je najverovatnije usled loseg goriva i da se ne brinem da je to to.
Proslo je nekoliko dana, normalno sam vozio i danas par kilometara nakon sto sam sipao gorivo na pumpi opet se upalilo. Znaci definitivno jeste nesto sa gorivom, katalizatorom, izduvnom granom. Sta sada da radim? Da menjam katalizator? Da li ima veze sto mi je zadnji lonac u losem stanju? Mozda je negde probusen pa zato pravi problem?
Proslo je nekoliko dana, normalno sam vozio i danas par kilometara nakon sto sam sipao gorivo na pumpi opet se upalilo. Znaci definitivno jeste nesto sa gorivom, katalizatorom, izduvnom granom. Sta sada da radim? Da menjam katalizator? Da li ima veze sto mi je zadnji lonac u losem stanju? Mozda je negde probusen pa zato pravi problem?
- Shanirani
Ispred katalizatora imas lambda sondu koja poslamatra izduvne gasove. Mozda je pri kraju pa zeza..
Kod kog majstora si isao?
Kod kog majstora si isao?
- forestpk
Ovde kod mene kod autoelektricara koji radi dijagnostiku.
Da li to zna da pogleda majstor koji radi oko auspuha posto znam jednog, tu mi je u komsiluku.
Da li to zna da pogleda majstor koji radi oko auspuha posto znam jednog, tu mi je u komsiluku.
- Shanirani
Komso otidji u Nis u Auto Sportivo nek ti rese to. Nije ti daleko. Ja sam 100% siguran da je lambda sonda. Oni ce da vide koja i mozes odma kod njih danarucis i da namontiraju.
- forestpk
Nije to bas tako jednostavno kada si zaposlen da za svaku sitnicu trcis u Nis. Zna valjda i neki majstor u PK sa zameni lambda sondu.
- FantomX
- Garaža: ex Julija 156 SW JTDm / 159.88whp
ex VW Passat 4motion B5.5 131hp tuned
AR 156 JTD 8v 158.9hp - numero duo :) '04 - Lokacija: Beograd
Ma skini to i neka je ugase u kompu 
- Shanirani
Pa otidji neka probaju.
Javi utiske!
Javi utiske!