Novi pocetak (modeli)
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- Shanirani
I evo ga "Novi" Audi.. Dizajn se nije promenio ali su mu gurnuli Q7 enterijer.. I jako ruzan volan..

- Bg_Silver
- Garaža: /
https://www.youtube.com/watch?v=l9xQUcKc5KE
Re: Novi pocetak (modeli)
Da li je stvarno trebalo da ti kacim ovaj videoerdeljan napisao:Nista ne fali ručnoj - ne izmišljaj!

https://www.youtube.com/watch?v=l9xQUcKc5KE
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Nije trebalo... Da si i ti bio u tom sedištu isto tako (ne) vezan i tebi bi sisice tako landarale 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Shanirani
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Sad pregledah slike Audija. Jel moguće da oni od 2008 samo zatežu crte i prodaju isti auto svake dve godine? Potpuno sumanuto. Ali potpuno!
Shanirani napisao:I evo ga "Novi" Audi.. Dizajn se nije promenio ali su mu gurnuli Q7 enterijer.. I jako ruzan volan..![]()
Sad pregledah slike Audija. Jel moguće da oni od 2008 samo zatežu crte i prodaju isti auto svake dve godine? Potpuno sumanuto. Ali potpuno!
Turismo Internacionale
- Shanirani
Rade ristajling sa poboljsanom tehnologijom.. kao ovaj sada sto ima ekran iza volana.. itd..
Ali ljudima se to svidja i prodaje se...
Inace bas pratim ova 2 dana auto medije. Iako je ovaj Audi "nov auto" uospte se nije digla prasina.. Tj sam Audi je dize. Dok je Djulija podigla sve na noge..
Ali ljudima se to svidja i prodaje se...
Inace bas pratim ova 2 dana auto medije. Iako je ovaj Audi "nov auto" uospte se nije digla prasina.. Tj sam Audi je dize. Dok je Djulija podigla sve na noge..
- Shanirani
- Jurke
- Drug Član
- Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW - Lokacija: Srbija
A @Shanirani je postavio dobre 3 slike gde se vidi sličnost.
Nisam ja kudio zadnji kraj, samo rekao da me podseća na već postojeći
E hvala ti čovek!!! Ja pretražiovao Jaguare nove, nikako Maser da mi padne na pametspeedfreak968 napisao:Iste, niko kol'ko ja znam. Slicne, opet kol'ko ja znam - Maserati Quattroporte, Audi A3 sedan, Mazda 6 i ima tu jos par komada... Rekao bih da je u pitanju trend koji eto, i Alfa resila da prati, i nadam se se samo privremeno odustala od individualnosti po kojoj je svi znamo, volimo i postujemo. Nemoj pogresno da me razumes, Giulia je izuzetno lep automobil i svaki danom mi se sve vise svidja narocito posle snimaka u voznji i mislim da taj automobil treba doziveti - pipnuti i stipnuti pre nego se donese bilo kakav sud. Ipak je to ALFA!Jurke napisao:Ljudi ubih se razmišljajući i ne mogu da se setim ko ima takve stop lampe? Možda ste i komentarisali, ali ne mogu da čitam 15 strana a muči me sad

A @Shanirani je postavio dobre 3 slike gde se vidi sličnost.
Nisam ja kudio zadnji kraj, samo rekao da me podseća na već postojeći

Алфа Ромеотик
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
Listam forum i razne komentare i jedna meni potpuno neverovatna stvar se ponavlja (na b92 da oprostim, ali ovde...). A to je: zadnja prava alfa je 159?! Pobogu, ja kapiram da svi volimo auto u koji smo se prvi zaljubili, ali ta recenica meni para usi zbog toga sto meni 159 oznacava alfu zbog koje sam ja promenio brand. Prvi razlog je dizajn: kada sam usao osecao sam se kao u bilo kom drugom automobilu. Drugo izbor motora je jadan. 2 benzinca za koje nije ti jasno sta placas) i dva dizela (meni ne toliko interesantna). Naravno 2 godine prekasno je dosao 1750tbi. Iz ovih razloga sam ja iz 166 uskocio u nemca.
Ovo je meni sjajno za sada. Po najavama, motori ce biti vrlo konkurentni. Ovo iako je QV meni vrlo lici na kombinaciju maseratija/jaguar/lexus. Slazem se ne ultra originalno, ali upareno sa dobrim motorom i opremom...meni dosta. Kao sto se vise nikad necu osetiti one leptirice, isto tako ne ocekujem onaj osecaj kada sam prilazio prvoj 166 tamo 2003.
I da ne zaboravim: zadnji pogon su ispostovali! Ako ne useru sa izvodjenjem, tj kontrolom kvaliteta mislim da prave pravi potez i eto nama radosti.
Samo da dodam poredjenje sa Audijem novim: nije korektno porediti QV i standardnu A4. Ajde da sacekamo RS4 pa da vidimo. Ali sa komentarom da Audi ne izbacuje nove motore vec restajlinge sa poboljsanim motorima se potpuno slazem.
Ovo je meni sjajno za sada. Po najavama, motori ce biti vrlo konkurentni. Ovo iako je QV meni vrlo lici na kombinaciju maseratija/jaguar/lexus. Slazem se ne ultra originalno, ali upareno sa dobrim motorom i opremom...meni dosta. Kao sto se vise nikad necu osetiti one leptirice, isto tako ne ocekujem onaj osecaj kada sam prilazio prvoj 166 tamo 2003.
I da ne zaboravim: zadnji pogon su ispostovali! Ako ne useru sa izvodjenjem, tj kontrolom kvaliteta mislim da prave pravi potez i eto nama radosti.
Samo da dodam poredjenje sa Audijem novim: nije korektno porediti QV i standardnu A4. Ajde da sacekamo RS4 pa da vidimo. Ali sa komentarom da Audi ne izbacuje nove motore vec restajlinge sa poboljsanim motorima se potpuno slazem.
Unutra je meni prilicno dosadna. Spolja je bila ok, mada joj ja ne oprastam tezinu koju je teralo smesnih 120/150/185/210ks... Ja sam se u njoj uvek osecao kao u obicnom automobilu.
Meni su nasi zakoni nesto sto treba da se prihvati. Dakle, registraciju ili imam da platim, ili vozim nesto sa jeftinijom reg. Ako imam da dam 500/1000 eur godisnje za auto, e onda ima da ide. Ali da das te pare I dobijes 185ks u 2.2jts bez ikakvog zvuka je suludo. Evo ja I dalje imam 2.5 u 166. I barem znam zasto placam to: ona kida I onaj zvuk je vredan svake pare.
IMHO germanizacija alfe je upravo krenula sa 159. Sto kazem, ako je to bio neophodan korak da bi se pojavila Giulia koja ce me ubediti da je bolja kupovina od M3, puna podrska s moje strane.
Meni su nasi zakoni nesto sto treba da se prihvati. Dakle, registraciju ili imam da platim, ili vozim nesto sa jeftinijom reg. Ako imam da dam 500/1000 eur godisnje za auto, e onda ima da ide. Ali da das te pare I dobijes 185ks u 2.2jts bez ikakvog zvuka je suludo. Evo ja I dalje imam 2.5 u 166. I barem znam zasto placam to: ona kida I onaj zvuk je vredan svake pare.
IMHO germanizacija alfe je upravo krenula sa 159. Sto kazem, ako je to bio neophodan korak da bi se pojavila Giulia koja ce me ubediti da je bolja kupovina od M3, puna podrska s moje strane.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Nije mi jasno ili nisam čitao svaki post detaljno... Ko je napisao sem tebe: "Zadnja prava alfa je 159?!"
I kakve veze ima šta ljudi pišu, ti sve jedno kupuješ auto po svom ukusu a ne po mišljenjima "žitelja sela";)
I kakve veze ima šta ljudi pišu, ti sve jedno kupuješ auto po svom ukusu a ne po mišljenjima "žitelja sela";)
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Shanirani
- Shanirani
- Danilo
- Garaža: 159 2.2JTS '08
S obzirom da je 159-ka sa 2.2 JTS motorom od 2008. teška 1445kg (v. http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/f ... 006/44583/) i ima 185KS, a 166-ica 2.5V6 u varijanti do 2001. od 190KS ima 1490kg (v. http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/f ... 999/16046/), rekao bih da obe jednako idu ili ne idu (166-ica 8.1s do 100km/h, 159-ka 8.7s — nije mala razlika, sigurno, ali veliki deo je do strožijih ekoloških normi i naravno manjeg motora).
Zvuk je sigurno bolji u 2.5 v6, i nesumnjivo je brži, ali s obzirom da su automobili otprilike iste veličine (4720mm vs 4660mm dužine, 1812mm vs 1828mm širine, 1416mm vs 1422mm visine — 166-ica je duža 6cm, a uža 1,6cm i niža 0,6cm), ne znam dokle više te priče o velikoj masi kada je od 166-ice lakša za 45kg.
Sad, motor jeste ugušen navodno zadnjim loncima i katalizatorom, to se sve može koliko-toliko jeftino rešiti (čim budem imao vremena, zabaviću se time), ali meni je najveći problem menjač koji je baš iritantan kada želiš brzo da šaltaš.
Zvuk je sigurno bolji u 2.5 v6, i nesumnjivo je brži, ali s obzirom da su automobili otprilike iste veličine (4720mm vs 4660mm dužine, 1812mm vs 1828mm širine, 1416mm vs 1422mm visine — 166-ica je duža 6cm, a uža 1,6cm i niža 0,6cm), ne znam dokle više te priče o velikoj masi kada je od 166-ice lakša za 45kg.
Sad, motor jeste ugušen navodno zadnjim loncima i katalizatorom, to se sve može koliko-toliko jeftino rešiti (čim budem imao vremena, zabaviću se time), ali meni je najveći problem menjač koji je baš iritantan kada želiš brzo da šaltaš.
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
166-ica ti je prava alfa a 159 nije? Ok, ako nije 159, onda to nikako nije ni 166. Prostran, lep, ali dosadan iznutra, poput lancie... Front wheel drive. Jedino izbor motora je bio kul.range napisao:Listam forum i razne komentare i jedna meni potpuno neverovatna stvar se ponavlja (na b92 da oprostim, ali ovde...). A to je: zadnja prava alfa je 159?! Pobogu, ja kapiram da svi volimo auto u koji smo se prvi zaljubili, ali ta recenica meni para usi zbog toga sto meni 159 oznacava alfu zbog koje sam ja promenio brand. Prvi razlog je dizajn: kada sam usao osecao sam se kao u bilo kom drugom automobilu. Drugo izbor motora je jadan. 2 benzinca za koje nije ti jasno sta placas) i dva dizela (meni ne toliko interesantna). Naravno 2 godine prekasno je dosao 1750tbi. Iz ovih razloga sam ja iz 166 uskocio u nemca.
Turismo Internacionale
- Shanirani
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Moguće, moguće. Umesto da se zove faceliftom prethodnog modela oni su rekli da je ovo novi model i to je to, novi Audi A4. I ovde se ponavlja ista priča, svaki novi model kao da je kompilacija nekoliko modela konkurencije.byMaX napisao:Sad pregledah slike Audija. Jel moguće da oni od 2008 samo zatežu crte i prodaju isti auto svake dve godine? Potpuno sumanuto. Ali potpuno!
- kAcA
- Garaža: Alfa GT
- Shanirani
Al sam se najezio dok sam gledao klip...
Naslednik 166 ce morati da se dosta potrudi...
http://www.vrelegume.rs/vesti1/nova-e-k ... do-najava/
Naslednik 166 ce morati da se dosta potrudi...
http://www.vrelegume.rs/vesti1/nova-e-k ... do-najava/
- Shanirani
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- Shanirani
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal