"harmonika" crevo
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
kolege, ima li neko ideju gde se moze kupiti novo crevo koje ide od protokomera do turbine (bez onog plasticnog savijenog dela ili s njime ako ne moze bez)? gledao sam po netu ali ne nalazim nista, cak ni na stranim prodavnicama delova...
danas sam rastavio ta creva da sve ocistim i primetio sam da na harmonika delu imam solidnu pukotinu 1cm... ne bih uzimao polovno jer tesko da je u mnogo bolje stanju, prakticno svi delovi harmonike s obe strane lagano pucaju a jedan je pukao...
danas sam rastavio ta creva da sve ocistim i primetio sam da na harmonika delu imam solidnu pukotinu 1cm... ne bih uzimao polovno jer tesko da je u mnogo bolje stanju, prakticno svi delovi harmonike s obe strane lagano pucaju a jedan je pukao...
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Ako je mala pukotina mozes to da zakrpis Sikaflex masom. Ja sam radio na 147 isto crevo ka turbu i evo drzi vec dve godine bez problema.
- Djo83
aha pa i mislio sam da ima neko sredstvo, mala je rupa skoro 1cm duzine na tom harmonika delu, za sad sam stavio mali komad trake "otmicarke" preko pa cu videti da li ce stajati ili ce otpasti...
koliko gledam na netu taj deo uopste ne moze da se kupi nov, vjerovatno samo nov preko Fiat zastupnika... a i cijene je sigurno da boli glava...
tako da bice opcija sa krpljenjem
koliko gledam na netu taj deo uopste ne moze da se kupi nov, vjerovatno samo nov preko Fiat zastupnika... a i cijene je sigurno da boli glava...
tako da bice opcija sa krpljenjem

- Falcon037
- predsednik kluba
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Oribaj crevo četkicom i domašćivačem nekim pa onda ošmirglaj kanale okolo i zalepi pukotinu flex super lepkom i onda napuni kanale Sikaflex-om i ostavi 24h.
Ja sam i moje rebrasto crevo na V6 preventivno zalepio jer su krenule pukotinice, a inače novo košta 250€

Ja sam i moje rebrasto crevo na V6 preventivno zalepio jer su krenule pukotinice, a inače novo košta 250€

- Djo83
vec sam ocistio ostaje samo onda da sredim rupu i kanale, hvala na pomoci 

- OMP
- Garaža: GP TJet
i kod mene to puklo na dve meste, rez po 2-3cm duzine, lepio otmicarkom ali nema vajde a cimanje mi da skidam pa da krpim
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Djo83
pa malo je nepristupacno doci do shelni odozgo ali moze, treba nekih 10ak min da se sve razmontira, s time sto je vece zezanje vratiti jer posle moras staviti klasicne shelne sa srafom a njih je malo zeznuto zavrnuti jer je jako sve skuceno...
- OMP
ma znam sve zato se i ne upustam u taj poduhvat
- Falcon037
- predsednik kluba
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Šta nepristupačno ? Ja sam na 147 morao da skidam nosač akumulatora da bi mogao da dođem uopšte do creva 

- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
Dusan je kacio negdje da je narucio ovo crijevo novo i bez ispusta za iberlauf.. ja sam zvao bio isto, mislim da nije preko 20-25 vjeverica...
Assumption is the mother of all fuckups
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Crevo ne mora da bude rebrasto...

Ovo sam naručivao od firme "Gumiplast Ivon" - http://www.gumiplast.co.rs/kontakt/

Ovo sam naručivao od firme "Gumiplast Ivon" - http://www.gumiplast.co.rs/kontakt/
Alfa je stil... ostalo je status...
- Gremlin
- Garaža: Alfa 147 JTD 16V
Mali update...
Dragaru puklo crevo, original svi znamo koliko kosta
Narucili kod firme Gumiplast prema Dusanovom crtezu - hvala profesore.
Staro je poslato Dejanu iz Rakovice 064/1299305, kako bi iskoristio za proizvodnju novog.
Ocekujem da ce biti i kod njega u narednom periodu, pa cisto da javim ako nekom zatreba.
Dragaru puklo crevo, original svi znamo koliko kosta

Narucili kod firme Gumiplast prema Dusanovom crtezu - hvala profesore.
Staro je poslato Dejanu iz Rakovice 064/1299305, kako bi iskoristio za proizvodnju novog.
Ocekujem da ce biti i kod njega u narednom periodu, pa cisto da javim ako nekom zatreba.
- Super_genije
Kad je vec crijevo otislo, stvarno, ali stvarno treba odraditi ovo sto je profesor predlagao (viewtopic.php?f=29&t=51291)
komplet usis je cist kao suza a i osjeca se da motor lakse dise...
- Gremlin
- Garaža: Alfa 147 JTD 16V
Inace, profesor je legenda
Re: "harmonika" crevo
To sam uradio jos u martu, egr takodje.Super_genije napisao:Kad je vec crijevo otislo, stvarno, ali stvarno treba odraditi ovo sto je profesor predlagao (http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=29&t=51291)
Sledece je vadjenje katalizatora.
Inace, profesor je legenda

- Djo83
ja sam juce izvadio i prednji kat (srednji izvadjen jos pre 3god), tj samo smo ga ispraznili i od njega do "pletenice" stavili siru cev sirine 76mm... rezultat je totalno lud zvuk turbine
koji se ipak ne cuje unutra osim kad se otvori malo prozor i rekao bih da je auto minimalno zivlji na niskim obrtajima, cekam jos da izadjem na autoput da ga dobro isprzim pa da vidim onda... sve u svemu jako mi se svidja ta akcija i trebao sam to jos ranije uraditi...

- Super_genije
iz nekog razloga ja vece benefite osjecam kako prolazi vrijeme... cim sam odradio katalizatore, ocistio usis i izvadio iberlauf - auto je isao bolje, ali ne sad ne znam ni ja.. sada ide dosta bolje i sto ga vise przim u obrtaje - ide bolje... a u medjuvremenu sipam isto ulje, isto gorivo, iste filtere... valjda mu je trebalo vremena da se iscisti cijeli sistem...
- OMP
u kom smislu lud zvuk, kako se cuje?DjomlaN napisao: rezultat je totalno lud zvuk turbine![]()
- OMP
treba naci tu temu
- Djo83
Pa moram snimiti pa da okacim, meni se svidja mozda se nekome nece svideti
cuje se fijukanje vazduha i pri dodavanju i pri oduzimanju gasa dosta izrazenije... Varijacija zvuka zavisi sigurno i od toga da li je kat skroz izvadjen ili samo ispraznjen i nastavljena sira ceva dalje kao kod mene...

- Djo83
- OMP
jbg ne znam kako se ranije culo pa da znam sta treba da cujem
cujem zvizdanje koje dolazi od turbine ili sta vec to se i kod mene cuje i mozda malo kad pustis gas neki odusak poput blow off ventila, takodje i kod mene se to cuje mada kod mene nije ceo kat uklonjen vec samo sace a lonac ostao

- Djo83
Pa ranije se nije tako culo to sistanje vazduha kao da ima blow off ventil
a upravo to mi se svidja... kod mene je srednji kat skroz izvadjen a iz prednjeg je samo sace uklonjeno on je kao ostao supalj i od njega do pletenice ide 76cm cev to je oko 1cm sire nego ranije i posle pletenice je opet takva cev na mestu gde je bio srednji kat...

- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Milose, jel imas cistu cevku do zadnjih lonaca ili ima i nesto izmedju? 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.