Novi pocetak (modeli)
- Sfera Kom
- Garaža: Alfa Giulietta 1.4 170 cv
Maherska,koliko sam video unutrasnjost joj je bruka.Jedino mislim da ce u drugoj boji mnogo bolje izgledati.Prava Alfa kako napred tako i pozadi. Ne mojte ljudi lose o njoj,da su nemci izbacili ovakav automobil njihovi fanovi bi pricali kako je to najbolji automobil ikada koji je napravljen.Ovo je prava Alfa koja jede prosto put i jedva cekam da vidim unutrasnjost i uzivo.Verovatno ostavlja bez daha coveka.Jako los kvalitet je ovih slika,cekamo pravo predstavljanje u nekom testu.Nek je sa srecom.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Ulovih i ja onaj Periscope, iskrivih vrat gledajući prezentaciju
Elem, nisam želeo da pišem bilo šta pre nego što se potvrdi finalni izgled, a sada je red da se svedu prvi utisci. Naravno, moguće je komentarisati samo dizajn, ali i zvuk biturbo benzinca koji me je propisno naježio
Bez turbo laga, snage na pretek i zvučna kulisa sasvim po meri - ovde od mene maksimalna ocena!
Dizajn!?
Moram reći da je delimično izostao onaj "Bum-Tras-Wow" efekat koji se priželjkivao, ali cenim da to i nije toliko loše. Pre svega iz prethodnih iskustava kada mi 156-ica, MiTo, pa čak ni 159-ka na prvu loptu nisu bile ništa specijalno, sve dok ih nisam prvi put video uživo i kada je usledio željeni
efekat! Čak šta više, dizajn je preživeo test vremena na najbolji način, što dokazuje i 159-ka koja i danas bez problema privlači više pogleda od nekih najnovijih konkurenata u segmentu.
Cenim da će i Giuliu trebati videti uživo da bi se doživela dizajnerska ideja do kraja, a pre toga i razne varijacije na temu boja, felni i dostupnih opcija. Jedino mi se dizajn felni čini delimično kao korak nazad, ali biće da je "potkovičasti" iscrpljen po pitanju najboljih varijacija, mada će kupci sigurno dobiti više opcija za odabir. Takođe, trebaće malo privikavanja na dizajn (pre svega prednjih) svetlosnih grupa, ali bože moj - obožavam i MiTo i Giuliettu, pa neće biti problem navići se i na ovo novo Alfino lice
Drugi razlog zbog koga je možda dobro da dizajn nije neki ultra svemirski jeste ciljna grupa i pozicioniranje modela, gde se napada "velika trojka", a tu nije poželjno preterivati u individualizmu. Treba nešto naučiti od Nemaca kada je u pitanju podilaženje kupcu. A ako govorimo o velikoj trojci, nisam verovao da će ikada doći dan kada ću reći da MB ima bolji dizajn od Audija i BMW-a, a to se desilo poslednjih godina! BMW mi nekako i najviše stagnira obzirom da je (po meni) svoj zenit imao sa modelom E46. Kad sada stavim Giuliu naspram konkurencije rekao bih da je meta pogođena i da ovakva kakva je svakako izgleda najbolje. Neke srodne crte sa Ghiblijem nikako nisu stvar za zameriti, a interesantna je i unutrašnjost koja je dobila novo ruho, prilično minimalističko i pomalo retro kombinovano sa poslednjim trendovima. Treba naravno sačekati i bolje fotke za kompletan utisak.
Ono najvažnije biće zapravo kako se ovaj automobil vozi i doživljava u vožnji. Uz (nadam se konačno) adekvatan marketing Giulia može do uspeha, a da joj glavni adut ne mora biti lepota. Sa idealnom distribucijom mase po osovinama, zadnjim pogonom i novim potentnim agregatima svi začini su tu...
Iako moj razum nalaže vožnju manjih hatch modela, nekako mi se čini da bi Giulia bila prevelik mamac da bi bila odbijena. Ne mora top model, recimo neki turbo četvrocilindraš sa oko 250 KS i puna kapa
Snovi na javi mogu da počnu, a novoj lepotici (i svima nama) ostaje jedino da poželim velik tržišni uspeh

Elem, nisam želeo da pišem bilo šta pre nego što se potvrdi finalni izgled, a sada je red da se svedu prvi utisci. Naravno, moguće je komentarisati samo dizajn, ali i zvuk biturbo benzinca koji me je propisno naježio

Bez turbo laga, snage na pretek i zvučna kulisa sasvim po meri - ovde od mene maksimalna ocena!
Dizajn!?
Moram reći da je delimično izostao onaj "Bum-Tras-Wow" efekat koji se priželjkivao, ali cenim da to i nije toliko loše. Pre svega iz prethodnih iskustava kada mi 156-ica, MiTo, pa čak ni 159-ka na prvu loptu nisu bile ništa specijalno, sve dok ih nisam prvi put video uživo i kada je usledio željeni

Cenim da će i Giuliu trebati videti uživo da bi se doživela dizajnerska ideja do kraja, a pre toga i razne varijacije na temu boja, felni i dostupnih opcija. Jedino mi se dizajn felni čini delimično kao korak nazad, ali biće da je "potkovičasti" iscrpljen po pitanju najboljih varijacija, mada će kupci sigurno dobiti više opcija za odabir. Takođe, trebaće malo privikavanja na dizajn (pre svega prednjih) svetlosnih grupa, ali bože moj - obožavam i MiTo i Giuliettu, pa neće biti problem navići se i na ovo novo Alfino lice

Drugi razlog zbog koga je možda dobro da dizajn nije neki ultra svemirski jeste ciljna grupa i pozicioniranje modela, gde se napada "velika trojka", a tu nije poželjno preterivati u individualizmu. Treba nešto naučiti od Nemaca kada je u pitanju podilaženje kupcu. A ako govorimo o velikoj trojci, nisam verovao da će ikada doći dan kada ću reći da MB ima bolji dizajn od Audija i BMW-a, a to se desilo poslednjih godina! BMW mi nekako i najviše stagnira obzirom da je (po meni) svoj zenit imao sa modelom E46. Kad sada stavim Giuliu naspram konkurencije rekao bih da je meta pogođena i da ovakva kakva je svakako izgleda najbolje. Neke srodne crte sa Ghiblijem nikako nisu stvar za zameriti, a interesantna je i unutrašnjost koja je dobila novo ruho, prilično minimalističko i pomalo retro kombinovano sa poslednjim trendovima. Treba naravno sačekati i bolje fotke za kompletan utisak.
Ono najvažnije biće zapravo kako se ovaj automobil vozi i doživljava u vožnji. Uz (nadam se konačno) adekvatan marketing Giulia može do uspeha, a da joj glavni adut ne mora biti lepota. Sa idealnom distribucijom mase po osovinama, zadnjim pogonom i novim potentnim agregatima svi začini su tu...
Iako moj razum nalaže vožnju manjih hatch modela, nekako mi se čini da bi Giulia bila prevelik mamac da bi bila odbijena. Ne mora top model, recimo neki turbo četvrocilindraš sa oko 250 KS i puna kapa

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pa iskreno, prijatno sam iznenadjen 

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Pa i meni nerealno 2.9... Al tako napisase neki. Ima render ja sam postavio gore.
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Prednji kraj mi nekako nije baš ... mada srediće možda neke detalje za proizvodni model.
A performanse
samo još sa cenom da se uglave i saraniše konkurenciju
A performanse

- Shanirani
- Alex V6
- Garaža: V6 inside
http://video.alfaromeopress.com/p/it/it ... post/30783
http://www.alfaromeopress.com/press/article/117019
2.99 kg / ks, 510ks, 3.9s do 100km/h
[youtube]O9lssMxtttw[/youtube]

http://www.alfaromeopress.com/press/article/117019
2.99 kg / ks, 510ks, 3.9s do 100km/h
[youtube]O9lssMxtttw[/youtube]

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Deluje mi da nije prevelika, ako zadrze tezinu oko 1600 kg, sto i nije nerealno, eto dobrog automobila...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Plexform
- Garaža: 2010 MiTo, 1.4TBi 155 Rosso
2022 Giulia QV, 2.9 V6 510 Rosso - Lokacija: Beograd
Volan, koliko sam mogao da uhvatim sa onog live stream-a. Deluje dobro, retro, svidja mi se sto je dugme za paljenje na volanu. DNA prekidac je sada kruzni, kao BMWov iDrive, i ima 4. rezim - RACE. U sredini se nalazi dugme za suspenziju

- Alex V6
Posto je odnos 2.99 kg po ks, ispada 1525kg.

Poslednja izmena od Alex V6 u Sre Jun 24, 2015 6:10 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- Coo
- Garaža: ex 147 '07 JTDm 8v
Yeti TDI 4x4 - Lokacija: BGD
Za restyle će da dodaju po sredini mrežice branika hromiranu lajsnu i promene oblik fara
. Elem, ovo je top model za Markjoneove prijatelje, braću i kumove, da li ima negde slika 'normalne' verzije?

If it ain't broke, don't fix it.
- PapaSle
- Garaža: "Il Biscione" 147 JTDm
Kombinacija Bmw, Audija i Mazde... Ja sam ne zadovoljan vec vrlo razocaran... Utapanje u kalup sto se izgleda tice...
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Ruzniji auto nisu realno mogli da naprave, koji je ovim fiatovcima, jel ovo mustang/charger/challanger drugar, proporcije totalno pogresne... debeo i mastan iz auspuha ispadaju chwarci na full gasu...
nebitno, 166 je mnogo lepsi i upecatljiviji auto od ovoga. ovo mi ne lici na italijanski dizajn uopste, nema stila, nema prefinjenosti, nema flow...
prednji branik je need for speed, pravili ga na tuning styling forumu... debelo, debelo, tromo...
nebitno, 166 je mnogo lepsi i upecatljiviji auto od ovoga. ovo mi ne lici na italijanski dizajn uopste, nema stila, nema prefinjenosti, nema flow...
prednji branik je need for speed, pravili ga na tuning styling forumu... debelo, debelo, tromo...
- Alex V6
Ne znam sta ste ocekivali. Sve je vec napravljeno i vidjeno. Sta su mogli novo da izmisle? Jos su im Nemci preuzeli sve dizajnere. Meni se dopada. Ima elemenata drugih vozila, ali to je sve normalno. Da su je prestavili 2011 godine kad je trebalo ne bi bilo ovih prica.
- JaMaL
Kako su razvukli i dobili x5-x6 takoje neko razvukao alfu i dobio ovo... ali nije cak ni ta klasa sem po nemastovitosti dizajna...
- JaMaL
"Sta su mogli da izmisle?"
Kako bi bilo da su malo kopirali maserati a ne bmw...
Kako bi bilo da su malo kopirali maserati a ne bmw...
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Odlicna,nista ja tu ne bih dirao
Kako nesto moze da bude lose sa rwd i jos je Alfa 

- Alex V6
Pre bih rekao da je BMW kopirao njih. Samo su malo zakasnili sa novim modelom. Kad sam prvi put video F10 pomislio sam ista 166-ica kad se gleda pod uglom od pozadi.
[youtube]qaJmyvjFhnE[/youtube]

[youtube]qaJmyvjFhnE[/youtube]

- motorhead
- Drug Član
- Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8 - Lokacija: beograd
Da,meni se najvise svida ponuda motora,zadnji kraj auta...dok ne vidim auto uzivo nista bitno ne komentarisem!
Da je promasaj ja je volim i dalje!
Da je promasaj ja je volim i dalje!
- maxy
- Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd - Lokacija: BG
Prednji kraj kod bele varijante izgleda kao storm trooper :-)
Aj da ga vidimo i uzivo. A ienterijer me interesuje. Zao mi je, ali ovo nije alfa dizajn :-(
Verovatno su ljudi izgoreli od iscekivanja pa sad daj sta das samo da se nesto predstavi.
Aj da ga vidimo i uzivo. A ienterijer me interesuje. Zao mi je, ali ovo nije alfa dizajn :-(
Verovatno su ljudi izgoreli od iscekivanja pa sad daj sta das samo da se nesto predstavi.
- Alex V6
[youtube]kVrhbj9ds3s[/youtube]

Poslednja izmena od Alex V6 u Sre Jun 24, 2015 6:41 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- Shanirani
Ovo je dizajn za prodaju. Dakle napada tacno bmw 3 / m3. I poenta je da se prodaje ako ne i vise.
Dosta vas moraju da shvate da Alfin dizajn ne kapiraju svi. I plus prica o losoj pouzdanosti tako da im nista ne ide u prilog. To sto je vama ruzno jos 10-orici je lepo i prodavace se 10x bolje od bilo koje iskrene alfe. Ako tako mogu da se nazovu ove u zadnji 10ak godina.
Dosta vas moraju da shvate da Alfin dizajn ne kapiraju svi. I plus prica o losoj pouzdanosti tako da im nista ne ide u prilog. To sto je vama ruzno jos 10-orici je lepo i prodavace se 10x bolje od bilo koje iskrene alfe. Ako tako mogu da se nazovu ove u zadnji 10ak godina.
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Bela izgleda bolje od crvene.
Mislim da nijedna Alfa nije imala toliko detalja koji kao da su uzeti sa drugih auta, gledano zajedno eksterijer i enterijer. Ceo auto moze proci kao facelift BMW3. Dakle nisam odusevljen, pogotovo enterijerom. S druge strane motori i vozne karakteristike bi trebali biti na nivou konkurencije, ako ne i bolji. Dizajn me nece privuci, ostalo mozda, vreme ce pokazati.
P.S. Ovo ovde je prikazana najjaca verzija, kako li ce izgledati narodske onda
Mislim da nijedna Alfa nije imala toliko detalja koji kao da su uzeti sa drugih auta, gledano zajedno eksterijer i enterijer. Ceo auto moze proci kao facelift BMW3. Dakle nisam odusevljen, pogotovo enterijerom. S druge strane motori i vozne karakteristike bi trebali biti na nivou konkurencije, ako ne i bolji. Dizajn me nece privuci, ostalo mozda, vreme ce pokazati.
P.S. Ovo ovde je prikazana najjaca verzija, kako li ce izgledati narodske onda

`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- maxy
- Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd - Lokacija: BG
Potpisujem. Sad ce germanofili da nagrnu u salone i postanu alfistiShanirani napisao:Ovo je dizajn za prodaju. Dakle napada tacno bmw 3 / m3. I poenta je da se prodaje ako ne i vise.
- Shanirani