Krovna lajsna za 147

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
erak
Garaža: srbobran
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 7:03 pm

Krovna lajsna za 147

Pon Maj 28, 2012 5:53 pm

Hteo bih da promenim lajsne na krovu moje 147. E sad nisam siguran kako se zove lajsna ili guma al nije ni bitno, radi se o delu koji ide duz krova sa leve i desne strane. Trazio sam po NS ali nigde nema, ako neko zna molim za pomoc. :oops:
Korisnikov avatar
maxy
Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 5:09 pm

Re: Krovna lajsna za 147

Pon Maj 25, 2015 6:20 pm

Izgleda da se ovom temom malo ko bavio. Lajsne su izradjene od gume i uglavljene u kanal, dakle, nisu lepljene ili kacene zabicama. Vremenom boja na njima ispuca, ali se tek pri bluskom pogledu to moze i videti. Problem je izrazeniji na svim bojama osim crne. Lajsne se lako skidaju. Sa strane soferke se izmedju lajsne i dihtunga sofersajbne ubaci neki spicast, ali ne i ostar predmet i lagano podvuce pod lajsnu, a zatim se malo podigne, taman da pocetak lajsne ispadne iz lezista. Zatim cete dalje lako izvaditi ostatak. Vazno je da lajsna prilikom vadjenja ostane u svom polozaju, pa je prema tome ne savijajte mnogo jer moze da pukne ili osteti lak. Kanal na krovu ocistite, osusite, a zatim ociscenu lajsnu vratite u leziste. Po zelji je prelakirajte i to je to. Nove ne znam da li mogu da se kupe, ali su zato tu otpadi.
Korisnikov avatar
maxy
Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 5:09 pm

Re: Krovna lajsna za 147

Pet Jun 19, 2015 9:35 am

Mala ispravka, lajasne su ipak na krajevima lepljenje, samo je kod mene to istrulilo, pa je delovalo kao da je prljavština. Može ponovo da se zalepi obostrano lepljivom trakom, samo se mora dobro očistiti kanal i lajsna, mada nema potrebe za lepljenjem.

Povratak na “Area Servizio”