Menjao remenicu ugasila se nakon 4 km

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
mrvica
rookie
Garaža: Alfa Romeo 147
Pridružio se: Ned Apr 26, 2015 1:51 am

Menjao remenicu ugasila se nakon 4 km

Čet Maj 28, 2015 11:14 pm

Pozdrav svima, nisam se predstavio jer nisam nasao temu za to. :) Nadam se da ce me neko uputiti na istu :)
Inace zovem se Ilija.

Kupio sam Alfu 147 103KW 2003 pre 15-ak dana, jos je nisam video, posto sam van zemlje.

Rekao sam da se otera majstoru da se uradi mali servis, veliki ako je potrebno i sve sto misli majstor da treba.
Promenio je ulja i filtre, remenica (polovna), spaner pk kaisa i kais.

Burazer je pokupio od majstora i na cetvrtom kilometru se samo ugasila, probao da upali nije htela i pozvao majstora.

Kad su je vratili (odslepali) kaze da su otvorili gore deklo i da ce do sutra da srede to (kao desava se).
Burazer kaze da je zupcasti kais bio malo labav.

Znam i ja ponesto oko svega toga, po mom misljenju je klip stigao ventile (prezubila), verovatno kad su menjali remenicu nesto nisu dobro stegli?

Molim nekoga ko se razume da da neki opis sta bi to moglo biti, sta raditi, ja se bojim da to auto vise nije to... :cry:

Hvala svima.
Korisnikov avatar
Vlada R
Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 10:32 pm

Re: Menjao remenicu ugasila se nakon 4 km

Pet Maj 29, 2015 8:12 am

Jedino što sada možeš je da vidiš da li će ga završiti do sutra, šta će da kažu burazeru kad preuzme kola i da li će auto da ide nakon svega. Ako ga završe za dan onda verovatno i nije bilo nekih posledica, ako pokušaju da ti natovare da je nešto drugo uzrokovalo kvar to je već razlog za raspravljanje. Ako misliš da su oštećeni ventili možeš da odeš kod nekoga da ti izmeri kompresiju.

Auto možeš predstaviti u odeljku Virus.
mrvica
rookie
Garaža: Alfa Romeo 147
Pridružio se: Ned Apr 26, 2015 1:51 am

Re: Menjao remenicu ugasila se nakon 4 km

Pet Maj 29, 2015 9:51 pm

Promenjene klapne na ventilima i dve bregaste. Majstor kaze da nisu ventili iskrivljeni (a polomili klapne?!)

Ostaje da se vidi nakon 1000 Km sta ce da se desi...

Da li se doteze glava ponovo i nakon koliko kilometara ako je menjan diftung glave?
Nakon koliko Km bi trebalo opet promeniti ulje ako je menjana bregasta?

Povratak na “Area Servizio”