Lepljiva plastika
- benke
- Garaža: :
Alfa 156 1.8 TS SW
Omega A 2.0i - Lokacija: Zemun
Neki plastični delovi centralne konzole su vremenom postali "lepljivi" na dodir. Da li se neko do sad susretao sa tim problemom i da li postoji hemija koja može da ga reši? Na jednom stranom forumu sam pročitao da pomaže 3M adhesive cleaner...
- Mikele
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
147 FL 2.0 - Lokacija: Beograd
Kupiš 100% alkohol,krpu u ruke i trljaj dok ne skineš taj prvi sloj,tako većina nas radi 
Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Ili ako zelis da ubrzas malo. Nitro razredjivac,zica za sudove i udri. Naravno posle toga se moraju farbati 
- Mikele
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
147 FL 2.0 - Lokacija: Beograd
I Crni ima dobra iskustva sa nitrom kada je skidao taj sloj
Ne bih rekao da je brže,ko će posle skidati i farbati te delove
Ne bih rekao da je brže,ko će posle skidati i farbati te delove
Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Moze i antisil, koriste ga farbari za ciscenje pre farbanja, takodje je dobar za skidanje lepka i katrana,oko 650rds je
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Kakva je imao iskustva,osim sto nije mogao da opere ruke posle toga ?
Za to si u pravu,pogotovo za rucke na 147/gt 
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Ja sam rucke na vratima 156 unutra,ocistio nitro razredjivacem i posle prefarbao u crno.Islo mi na zivce ona lepljiva guma.Sad je mnogo lepse i prijatnije na dodir.

- benke
- Garaža: :
Alfa 156 1.8 TS SW
Omega A 2.0i - Lokacija: Zemun
Uspeo sam da rešim problem alkoholom, doduše ne stoprocentnim već nešto slabijim koji je uz to još i odstojio pa verujem da je malo i izvetrio... U svakom slučaju, plastika se više ne lepi a nije ni pobelela što je dobro. Sada kada pređem vlažnom maramicom preko nje, ništa crno ne ostaje na maramici niti delovi maramice ostaju na plastici
Hvala svima na savetima, sutra nastavljam sa čišćenjem druge strane.
Hvala svima na savetima, sutra nastavljam sa čišćenjem druge strane.
- VILI
- Garaža: AR 147 1.6TS 105hp 2001,
ex. AR 33 1.4 1992, - Lokacija: Beograd
Za nekog koga čeka ovaj poduhvat .Axel-Sgrasso, (srestvo za odmašćivanje). Jako ali ne oštećuje plastiku. Centralna konzola 147 1.6 2001 je cela gumirana i mora van da bi se to lepo očistilo. Našprica se Sgrasso sačeka malo i sa belim krpama trlja. Ne štedeti sprej, bele krpe a ni ruke. Na kraju isprati običnom vodom.
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Za te gumirane delove je najefikasniji medicinski benzin ali treba voditi računa jer se može dogoditi da u kontaktu sa nekom drugom plastikom ili gumom u automobilu dovede do oštećenja.
- Klon
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
posto sam prosao isto moje iskustvo je sledece, ocistio sam suvozacku stranu petrolejem, inaca da znate (ko ne zna) skidanje nalepnica raznih itd petrolejem ne ostecujete boju, ipak nije zgoreg predhodno testirati na nekom mestu koje se ne vidi. plastiku sam ocistio ali je pobelela, vozacku sam cistio sargrasom axelom i pobelela je takodje, zadnja vrata cu neki drugi put, a onda farbanje. generalno petrolej je skroz zgodan za mnoge stvari na autu, malo duze vetri ali zato ne ugrozava kontakte ili sl