Naisao sam na to na hrvatskom forumu, ali pominju dodatni hladnjak za ulje, tako da je mozda s tim 6 litara.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
@ Peđa
Ja nemam pojma da li QV uopšte ima hladnjak ulja...
@ Dare
Bem li ga ja uvek kupim 5 i kad mi je blizu max-a , ostane mi 400 gr. za dolivanje...
PS.sad gledam Auto Datu, piše 4.4 ... ma to je sve tu negde
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Kod mene u JTS 10/60 sipam pre ovoga sto radim oko motora potrosnja 700g cak i do 1l/1000km. Suv motor je bio. Sad cemo da vidimo kad sklopim motor kako ce se ponasati.
Došlo vreme malog servisa pa se dvoumim između Motul 6100 i Liqui Moly sa nekim grafitom MoS2 valjda. Šta uzeti?
Srkala mi je Racinga oko 400 dcl na 1000 km, radi odlično a tako i ide a vozi se normalno.
АлфаРомеотик
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
Mos2 mozes mesati sa svim uljima,deceniski kvalitet i oprobana stvar,sprecava hladan start...moj tata je to 70tih
sipao u nov auto i Ficek je bio ko lud...ja ga licno sipao u par motora pa i u v6.
Poenta je promuckaj bocicu i na motor koji je dostigao radnu temp.sipaj i provozaj 10tak km
Ja sam presao sa Sintiuma 10w-60 na Motul 6100 15w-50.I ja sam hteo 4100,malo je i jeftiniji ali rekoh da probam 6100 jer ga hvale kao jedno od najboljih polusintetickih ulja na svetu
i 4100 i 6100 su polusintetika,tacnije technosynteze(nesto izmedju) a tek 8100 serija cista sintetika Uglavnom,i jedno i drugo su medju najboljim uljima u klasi,necemo pogresiti
Pa kod njih je to nešto iskomplikovano,ne vode ga kao 100% sintetika,nije polu sintetika već nešto njihovo...Ali u opisu ga vode kao ulje na sintetičkoj bazi pa sami izvucite zaključke...