Negdje Sam procitao da svaki TS 8v ima ostavljen prikljucak za hladnjak ulja, a da poneka 155ica GA ima I fabricki ugradjen.
Interesuje me zna Li neko gdje se nalazi taj prikljucak, ili ima sliku kako to vec izgleda ugradjeno....
Svaka informacija je dobrodosla.
I to je to? Samo se nakaci i pretpostavljam poveze nekim crijevima? Iz motora vrelo ulje ide u hladnjak , hladnjak ga hladi, i opet crijevima vraca u motor? Ja to tako zamisljam.....
NE mogu da GA kontaktiram, Ni da nadjem temu.....u svakom slucaju bi to ugradio, mnogo korisna stvar, pogotovo u ovim ljetnim predstojecim danima I guzvama.
da, ide poseban hladnjak. ono je samo kućište filtrera, čisto da vidiš kako izgleda tj ona dva izvoda. kolegu ziap13 džabe kontaktirate jer sam ga ja već pitao čuvao je da ugradi kod sebe. jedino ako se nešto promenilo. ognjene probaj da kontaktiraš ovog dečka, drži delove za alfe. bojan 062/77-00-50 iz mačvanske mitrovice je, imao je prošle jeseni i meni je tražio 40e.
nisam video uživo kako to stoji ali sa slika izgleda da su creva na hladnjaku prilično kratka i da se montira negde pored hladnjaka. pre bilo čega probaj da nađeš kako na 164 to izgleda. mada na kraju krajeva creva mogu da se urade po meri.
Evo me
Hladnjak ulja imam,ali sam ga ostavio da ga ugradim kod mene,jos nisam stigao,ali uskoro cu.
Nisam kuci da ti slikam kako izgleda,i necu biti kuci sigurno jos dve nedelje,na poslovnom putu sam,ali,mogu da ti opisem sve.
Taj hladnjak stoji pored desne(suvozaceva strana) maglenke,malo je veci od unutrasnjeg hladnjaka za grejanje,onog u kabini,i ima cevi,nema creva,koje sa jedne strane odvode zagrejano ulje iz motora,ulje prolazi kroz njega,hladi se,i vraca se u motor.Nosac za filter je isti kao na slici,i u njega se srafe te dve cevi,koje su ovamo povezane na hladnjak.
Citao sam da bas dosta pomaze,pogotovu nekome ko ostro vozi(npr meni ) jer mi brzo dodje temperatura ulja do 80-100.
Hladnjak je bio fabricki na toj 155-ci koju sam kupio,bila je 2.0 8v,bila je dobra sa opremom,elektricni siber,digitalna klima,podizaci,i sve ostalo.
I cak je na instrument tabli imala jednu lampicu crvene boje,za koju do dan danas niko nije uspeo da mi objasni cemu sluzi,u pitanju je crvena lampica koja se pali kad se da kontakt i pise 120km/h
2.0 8v u toj 155ici je isti valjda kao kod mene u 164rci?? Ono sto mene zanima je gdje se nalazi taj otvor na motoru-bloku odakle dolazi vruce ulje tj gdje se spajaju te cijevi za odvod vruceg i dovod hladnog ulja?
Isti je motor U bloku nemas nikakve otvore za ulje i hladnjak,svi otvori za cevi su na onom nosacu filtera za ulje sto je postavio Radojica.
Dakle samo se zameni nosac za ulje,spoje se cevi sa hladnjaka na nosac,i to je to
Mnogo prosto brate
Kad se vratim kuci,slikacu ti,i namontiracu ga kod mene,jer moram da menjam ulje,mnogo mi trosi 10w-40,moracu da sipam 10w-60 ili 15w-15.videcu
2.0 8v je odlican motor. Jako izdrzljiv. Bolji od 16v bar duplo. Ne znam koliko je na njemu potreban hladnjak ulja,ok ko vozi Bg pa guzva ovo ono. Kvalitetno ulje i cepaj. Mada to nije losa investicija za 16v,odgovara sa td isto se lako montira. Po ljeti jaaako pozeljno.
Trosi ga nekih 700grama po Bg guzvi sto rece kolega Darko,i to posle generalke,kad ga cepam po auto putu ne trosi nista,normalna potrosnja,300-400grama.
Pre 20 dana do manastira Ostrog i nazad,ravno 1000km puta,potrosio mi oko 400grama ulja.
Zato cu morati da promenim ulje,da vidim kako ce da se ponasa.
Ako slucajno naletim po oglasima na hladnjak,javicu ti,pa ako si zainteresovan,kupicu ti,i poslati,kad ti stigne,sibnes mi kes po neki bus ili nesto,i tolko