Nivo rashladne tecnosti
- alfabg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Alfa 156 jtd 8 ventila,mozda je pitanje glupo ali ajde.Primetio sam da nivo rashladne tecnosti u ekspanzionoj posudi varira u odnosu da li je motor vruc ili hladan.Kad je hladan nivo je par milimetara ispod minimuma,kad je vruc onda je nivo par milimetara iznad maksimuma
To sam zapazio na svim jtd sto sam imao a bilo ih je 5.Tecnost ne gubi nigde,temperatura uvek idealna,grejanje kabine super.Jel ovo normalno ili ne?
Show Must Go On
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Uvek se meri kada je motor hladan, nema potrebe ni da gledaš ako je motor topao. Variranja postoje kada je zimska i letnja sezona ali to je nešto malo.
- OMP
- Garaža: GP TJet
tako je, inace kod mene je suprotno, kad se motor ugreje i poraste pritisak nivo tecnosti se smanji, cim malo odvijem cep i otpusti pritisak nivo se podigne, inace ta variranja su mala cca 5mm pa i nisu nesto bitna
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alfabg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Malopre sam dotegao cep(nije bio stegnut)sad su oscilacije manjeOMP napisao:tako je, inace kod mene je suprotno, kad se motor ugreje i poraste pritisak nivo tecnosti se smanji, cim malo odvijem cep i otpusti pritisak nivo se podigne, inace ta variranja su mala cca 5mm pa i nisu nesto bitna
Show Must Go On