Nivo rashladne tecnosti

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
alfabg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Pridružio se: Pet Apr 11, 2014 5:53 pm

Nivo rashladne tecnosti

Uto Maj 05, 2015 10:04 am

Alfa 156 jtd 8 ventila,mozda je pitanje glupo ali ajde.Primetio sam da nivo rashladne tecnosti u ekspanzionoj posudi varira u odnosu da li je motor vruc ili hladan.Kad je hladan nivo je par milimetara ispod minimuma,kad je vruc onda je nivo par milimetara iznad maksimuma :scratch: To sam zapazio na svim jtd sto sam imao a bilo ih je 5.Tecnost ne gubi nigde,temperatura uvek idealna,grejanje kabine super.Jel ovo normalno ili ne?
Show Must Go On
Korisnikov avatar
Vlada R
Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 10:32 pm

Re: Nivo rashladne tecnosti

Uto Maj 05, 2015 4:46 pm

Uvek se meri kada je motor hladan, nema potrebe ni da gledaš ako je motor topao. Variranja postoje kada je zimska i letnja sezona ali to je nešto malo.
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Uto Maj 05, 2015 5:36 pm

tako je, inace kod mene je suprotno, kad se motor ugreje i poraste pritisak nivo tecnosti se smanji, cim malo odvijem cep i otpusti pritisak nivo se podigne, inace ta variranja su mala cca 5mm pa i nisu nesto bitna
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
alfabg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Pridružio se: Pet Apr 11, 2014 5:53 pm

Uto Maj 05, 2015 7:00 pm

OMP napisao:tako je, inace kod mene je suprotno, kad se motor ugreje i poraste pritisak nivo tecnosti se smanji, cim malo odvijem cep i otpusti pritisak nivo se podigne, inace ta variranja su mala cca 5mm pa i nisu nesto bitna
Malopre sam dotegao cep(nije bio stegnut)sad su oscilacije manje :drink
Show Must Go On

Povratak na “Area Servizio”