greska camshaft p0340
- Alfa Romeo np
- Garaža: Ex- Alfa Romeo 146 1.4ts,Alfa romeo 156 2.0ts
pitanje u vezi greske na alfi 156 98 godina 2.0 ts javlja mi gresku na dijagnostici: p0340,trazio sam po internetu i video da je senzor bregaste,sada me zanima do cega moze to da bude dali steti da se tako vozi i dalje auto-dali je potrosnja ista,manja,kakvi su simptomi jer ima puno posla oko zamene treba komplet da se razupci auto.unapred hvala.
- OMP
- Garaža: GP TJet
utice na pravilan rad motora, pravilno doziranje goriva, paljenje, itd. jer taj senzor, kao i senzor radilice, salje kompjuteru podatke o okretajima bregaste ili radilice a samim tim i polozajem klipova prema kojima ECU on podesava sve sto treba kako bi motor pravilo radio i isao.
moze biti simptoma a i ne mora, nekad moze samo da svetli lampica a najcesci simptomi pokvarenog senzora su teze paljenje, tromost u nekim rezimima voznje, losiji rad motora, itd. ne znam sta sve tacno ali svakako utice na rad motora pa ga treba zameniti.
ne znam gde se tacno nalazi na alfi ali obicno je negde na glavi motora oko remenice bregastih, na nekim automobilima je lakse uocljiv a na nekim ne
moze biti simptoma a i ne mora, nekad moze samo da svetli lampica a najcesci simptomi pokvarenog senzora su teze paljenje, tromost u nekim rezimima voznje, losiji rad motora, itd. ne znam sta sve tacno ali svakako utice na rad motora pa ga treba zameniti.
ne znam gde se tacno nalazi na alfi ali obicno je negde na glavi motora oko remenice bregastih, na nekim automobilima je lakse uocljiv a na nekim ne
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Alfa Romeo np
ma treba komplet da se razupci auto pa da se zameni nije mi sto cu da ga zamenim nego da mi opet ne pojavi istu gresku pa da ne bude do tog senzora nego do nekog drugog.
- OMP
pa treba prvo proveriti dal je sigurno senzor bregaste bez obizra sto dijag. to pokazuje, ima nekih fora za proveru tih senzora ali se nisam bas toliko udubljivao u tu tematiku da bih tacno znao kako.
- Alfa Romeo np
malopre sam ga povezao na dijagnostiku izbrisao gresku iskljucio senzor bregaste iz dzeka upalio auto bez njega opet ga povezao na dijagnostiku i istu gresku mi izbacio znaci da je do njega.cistio sam dzekove da nisu mozda zastopali ali je izgleda senzor crkao skroz pa treba da se zameni.e sada jos jedno pitanje,radi auto na velikim obrtajima oko 1200 1300 obrtaja u sekundi pa ih vrati na hiljadu i kada ide na ler npr.dok se spustam nizbrdo i izbacen je iz brzine radi na velikim obrtajima takodje isto ih drzi na 1200 1300 obrtaja.do cega moze da bude i dali pomaze resetovanje ler gasa preko dijagnostike?
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Senzor bregaste prijavljuje i kada je motor lose uzubcen odnosno kada motor nije u fazi,resetovanje ler gasa pomaze kada je nesto menjano oko elektronike uglavnom los ler gas moze da bude i zbog fals vazduha treba proveriti sva vakum creva,usisnu granu kao i creva za iberlauf
- OMP
mislim da ima veze sa pomenutim senzoromAlfa Romeo np napisao:e sada jos jedno pitanje,radi auto na velikim obrtajima oko 1200 1300 obrtaja u sekundi pa ih vrati na hiljadu i kada ide na ler npr.dok se spustam nizbrdo i izbacen je iz brzine radi na velikim obrtajima takodje isto ih drzi na 1200 1300 obrtaja.do cega moze da bude i dali pomaze resetovanje ler gasa preko dijagnostike?
Poslednja izmena od OMP u Pet Apr 17, 2015 8:57 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- OMP
A failing camshaft sensor can be identified based on any one of the 3 following symptoms.
1. "Check Engine" Light
The first symptom of a failing camshaft sensor manifests as a warning from the car’s control module. As the camshaft sensor fails, the computer sends the driver a warning sign via the “check engine” light on the car’s dashboard. When the check engine light first comes on, the driver has enough time to service the car and replace all faulty parts, including the failing camshaft sensor. However, if you ignore this flashing light for a considerable time, it could later lead to severe engine trouble.
2. Disrupted Driving
Another symptom of a failing camshaft sensor is experiencing constant disruption while driving. If you are experiencing symptoms like frequent stalling, poor idling of the car at 500 to 600 rpms, a massive drop in the rpms slowing down the car to a crawl, a noticeable drop in engine power, poor mileage, abnormal acceleration activity, frequent stumbling, etc., it probably means you have a failing camshaft sensor that needs immediate attention. If you are experiencing these symptoms, it is best to seek a mechanic before the situation gets worse and the car gives up, refusing to start at all.
3. Ignition Trouble
If you ignore all of the above symptoms, you end up with one that really can’t be ignored—no ignition. Remember, as the sensor begins to weaken, so does the signal it transmits to the car’s computerized control station. If you let the problem carry on for too long, the engine will suffer from a “no spark” situation. Once the signal switches off, so will your engine, thereby stranding you. Thus, it is best not to let your car get to this stage.
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
To sa ler gasom moze biti i step motor, a kada pri nekoj brzini izbacis na ler mislim da se uvek obrtaji malo podignu da bi kasnije mogao lakse da ubacis u brzinu dok je vozilo u pokretu, zabarski sistem
- Alfa Romeo np
hvala na odgovorima,flojd auto je uzupcen blokatorima bregastih i dok nije bio lepo uzupcen prijavljivao mi je par gresaka kao npr.sagorevanje,nepravilno bacanje goriva iz dizni cak je i pisalo na dijagnostici da nije uzupcen kako treba i takodje je bila i ova greska,posle toga uzupcim auto i sve te greske se izbrisale kao i ova.auto sam vozio mesec 2,3 meseca bez ikakvih gresaka dok mi je od jednom na leru izbacio ovu gresku i nece da je izbrise.mislim da nije problem do zupcenja nego cisto do ovog senzora kojeg sam nameravao da zamenim kada sam zupcio auto al reko ajd neka ga svakako ce je izbrisati kad se auto uzupci.
- Alfa Romeo np
Pretpostavio sam da je to normalno jer ih par sekundi drzi oko 1200 1300 obrtaja pa ih spusti na 1000 i posle toga auto stabilno radi bez dizanja i spustanja,da je step motor obrtaji bi varirali konstantno pa zbog toga,kao sto kaze prijatelj OMP-moguce da je do ovog senzora.
- OMP
to sa odrzavanjem obrtaja par sekundi ne bih bas rekao da je normalno, vozio sam dosta alfi i imao ih nekoliko i nisam to primecivao a takodje ne bih rekao ni da je step jer bi cesto varirali obrtaji a ne samo tad, vrlo verovatno je senzor bregastih
- Alfa Romeo np
senzor bregaste zamenjen greska se vise ne javlja ali mi i dalje drzi obrtaje,ja sam bio jednom resetovao obrtaje i tamo pise da auto mora da se vozi 10km kada se resetuje ler gas ja ga posle 3,4 km ugasio.dali moze da bude do toga?sva creva sam isproveravao sve je ekstra ali dok menjam brzine drzi mi obrtaje na 2 hiljade pa posle 5 sekundi smanji na 1500 pa posle 5 sekundi na 1000,ne znam do cega vise moze to da bude,postavicu slike dok sam menjao senzor da vidite kako to izgleda,morao je da se razupci auto.
- Alfa Romeo np
resetovan ler gas i vozio ga 10 km pa ugasio posle toga sve radi ekstra,greska na senzoru se vise ne javlja.stavio sam isti senzor bregaste samo drugaciji je bio dzek-kockasti a meni na alfu je bio okrugli pa sam samo presekao zice i povezao sa starim dzekom,sve je to majstorski uradjeno i sada nemam problema niti gresaka na dijagnostici.hvala svima sto su odgovorili pusticu slike zamene senzora.
- Alfa Romeo np
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”