Pozdrav,
Od kako sam kupio alfu tvrdo mi je kvačilo i hvata pri vrhu. Uglavnom ne proklizava ali je malo nezgodan osjećaj pri puštanju kvačila da nekad trzne jer hvata pri samom vrhu. No drugi me problem muči uglavnom sam se na ovo navikao. Dešava mi se da kad je hladan auto da sasvim normalno salta bez ikakvih problema bez zapinjanja. Kada se auto malo ugrije (tj mjenjac) prilikom stajanja na semaforu kada zelim da ubacim u prvu kao da negdje zapinje, to uglavnom rjesim ubacivanjem u drugu pa u prvu. Medjutim probao sam u tom trenutku da ubacujem u ostale brzine medjutim nema nekog pravila zaglavljuje i u drugim brzinama cak i u rikvercu. Kada se auto krece ulazi u sve brzine, kada stanem pa malo sacekam pa ubacujem u brzinu onda zapinje. Kada auto pustim malo da krene kada je izbacen iz brzine pa ubacujem u brzinu tada uklopi lagano.
Mozda nije bas pravo objasnjenje ali pokusao sam da docaram sta mi se u odredjenim situacijama desava.
Mjenjač teže ubacivanje u brzinu alfa 147jtd 85
- kazanovic
- Garaža: Alfa Romeo
- motorhead
- Drug Član

- Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8 - Lokacija: beograd
Re: Mjenjač teže ubacivanje u brzinu alfa 147jtd 85
Prvo prekontrolisi cilindre kvacila,pa zatm a na to mi i mirise zamena seta kvacila,tada ces videti i plivajuci...
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
Kako zapinje? zapinje da nece da upadne ili zapinje da zagrci kao kad kvacilo ne odvaja kako treba?
Assumption is the mother of all fuckups
- kazanovic
- Garaža: Alfa Romeo
Ne cuje se ako mislite kao kada se ne pritisne dobro kvacilo. Problem je sto rucica mjenjaca kao da zapinje - nece u brzinu i to samo kada se zagrije tek kada se upali auto nekih minut radi kako treba - valjda sam dobro primjetio. ako jace pritisnem udje ono u brzinu ma da se bojim da ne pokidam rucicu ili sajle.