2.0 ts momentovanje klipnjaca
- mohikanac
- Garaža: gtv
Drugari sutra idem da kupim drugi motor posto je moj totalnocrkao,pa sam se dogovorio sa prodavcem da skinemo karter na tom motoru i da proverim kakvi su leteci lezajevi i jesu li na standardu,ako jesu kupujem nove letece i stavljam u auto,a ako nije sve kako treba da vratim kako je bilo,pa me zanima na koliko se stezu klipnjace motor je 2.0 ts 114kw....
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
- mohikanac
Vuk puno hvala na pomoci.......da nemas mozda ceo manual kao na ovoj slici ili gde da skinem...
Kupio sam motor stranac,cim prodju praznici nosim moj blok na hilznovanje i vadim radilicu sa klipovima i klipnjacama iz ovog motora sto sam uzeo i sa novim karikama i lezajevima radilice montiram u moj blok....
E sad sto me interesije moj motor je bio 110 kw a ovaj sto sam uzeo je 114kw ima li neke bitne razlike u njima,znam da je u ovom od 110 obican dihtug glave a na 114 metalni i da li bi taj metalni mogao da stavim na moj blok od 110 i njegovom glavom....
Kupio sam motor stranac,cim prodju praznici nosim moj blok na hilznovanje i vadim radilicu sa klipovima i klipnjacama iz ovog motora sto sam uzeo i sa novim karikama i lezajevima radilice montiram u moj blok....
E sad sto me interesije moj motor je bio 110 kw a ovaj sto sam uzeo je 114kw ima li neke bitne razlike u njima,znam da je u ovom od 110 obican dihtug glave a na 114 metalni i da li bi taj metalni mogao da stavim na moj blok od 110 i njegovom glavom....
- delic
- Garaža: 156 SS
Ima razlike u visini klipova tako da mislim da ti nece odgovarati,metalni dihtung je na euro3 motoru ili ti 110kw
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- mohikanac
Jel nece moci ovi klipovi u moj blok ili ne odgovara samo metalni dihtung....
Re: 2.0 ts momentovanje klipnjaca
delic napisao:Ima razlike u visini klipova tako da mislim da ti nece odgovarati,metalni dihtung je na euro3 motoru ili ti 110kw
Jel nece moci ovi klipovi u moj blok ili ne odgovara samo metalni dihtung....
- delic
- Garaža: 156 SS
Ne odgovara visina klipa od osovinice do cela,precnik klipa je isti.Mozes da ih stavis u blok i verovatno ces iskriviti usisne ventile cim aktivira varijator faze.Izmeri visine klipova pre nego sto ih ugradis,karike takodje nisu iste debljine za ova dva motora.
- Alfa Romeo 164ts
- Garaža: A.R. 164 TS 1989.
A.R. 166 2.0 TS 2001.
A.R. 166 2.0 V6 TB 1999. - Lokacija: Strpce KiM
Ako stavljas klipove od 114 kw na 110 kw onda mora i dihtung od njega odnosno deblji nemetalni. Naravno novi.
Ja sam isto odradio na mom TS-u od 110 kw.
- mohikanac
Izgleda da cu ipak ubaciti ovaj motor sto sam uzeo samo sa mojom glavom,danas kad sam otvorio cilindri kao novi,sutra mi stizu leteci i lezeci lezajevi radilice i pocinjem polako da pakujem....
Re: 2.0 ts momentovanje klipnjaca
E tako sam i mislio da odradim,znaci da tako moze iako svi govore suprotno....Alfa Romeo 164ts napisao:Ako stavljas klipove od 114 kw na 110 kw onda mora i dihtung od njega odnosno deblji nemetalni. Naravno novi.
Izgleda da cu ipak ubaciti ovaj motor sto sam uzeo samo sa mojom glavom,danas kad sam otvorio cilindri kao novi,sutra mi stizu leteci i lezeci lezajevi radilice i pocinjem polako da pakujem....