Ventilator u 156 1.9 jtd
- goranspartak
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9jtd 116ks
Mitsubishi Mirage 1.5 12 v 95 ks - Lokacija: Beograd
Imam problem sa ventilatorom, samo je prestao da radi ( ventilator grejanja ), jel moguće da su osigurači i oni releji kod akumulatora, fan 1 , fan 2 , jel to za klimu i ventilator hladnjaka ili. A ako je ventilator kabine gde se nalazi ispod brisača ili ispod table. 

a pa ne moze ovo ovo je dzunta sa sitnim navojem 

- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Mislim da je to onaj ventilator ispod filtera klime, ispod poklopca suvozacevog brisaca. A to fan 1 i fan 2 su ti releji ventilatora hladnjaka vode.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- goranspartak
- Drug Član
to sam i ja mislio Milose za fan 1 fan 2 a nadam se da je ventilator ispod brisaca a najvise se nadam da je osigurac u pitanju
posto radim od ujutro do uvece pa nisam pipnuo nista a i kisa mi pomazae da ne pipam nista ovih dana 

- goranspartak
- Drug Član
Danas ( sad u 9 ujutro
) sam pregledao sve osigurace u kabini i ni jedan nije pregoreo
tako da molim za savet sta bi jos moglo da bude pa da ventilator ne radi ( sem samog ventilatora ) . Kako se skida prekidac za brzinu ventilatora da proverim prvo njega i da se pomolim da je on crkao ili da se raskacio jer ako je ventilator koliko sam ukapirao on je u kabini ispod instrument table i ako sam u pravu za njegovu zamenu treba da se skine cela instrument tabla
a mislim da je to skupa investicija u ovom momentu za mene 

- drakce011
- Garaža: alfa 156 1.9jtd
Ako je ventilator u pitanju,on se nalazi kod nogu na strani suvozaca i naprotiv,lako je za zamenu. Nema potrebe celu tablu skidati. Meni je isto riknuo i cekam malo toplije vreme (bez kise) da ga sredim.U svakom slucaju,kada sredis,javi da znamo sta je u pitanju jer moze to i nekom drugom pomoci.
Pozdrav
Pozdrav

- goranspartak
- Drug Član
Druže ma i ja čekam lepše vreme,
ali to i jeste problem, sad mi treba ventilator, baš zbog ovakvog vremena. 

- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Ventilator ili reostat (cesalj). Reostat ti je pored samog ventilatora. Proguglaj i videces kako izgleda. Mada on kad rikne ventilator duva na najjace. A probaj 3 dugme na kontrolnoj tabli da okrenes na max. Cisto da vidis dal nije ta ploča crkla.
- goranspartak
- Drug Član
ako ne pojasni mi molim te sta si mislio da proveris sa tim ?
Re: Ventilator u 156 1.9 jtd
Pozdrav druze probao na max i nista znam da tad pali klimu i duvanje sad se samo upali klima cujem kompresor i taster klime svetli ali NISTA ne duva u kabini a i kako bi moglo kad i klima preko njega ( ventilatora ) radi koliko se razumemShanirani napisao:Ventilator ili reostat (cesalj). Reostat ti je pored samog ventilatora. Proguglaj i videces kako izgleda. Mada on kad rikne ventilator duva na najjace. A probaj 3 dugme na kontrolnoj tabli da okrenes na max. Cisto da vidis dal nije ta ploča crkla.

- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Time sam hteo da proveris da nije crkla tabla koja zadaje sve to. Tj da nisu crkli ti dugmici. Jer mkze i to da se desi. Ja mislim da ti je ventilator crkao. Vidi sa nekim od kolega da zamenite ventilatore da vidite dal radi.
- drakce011
- Garaža: alfa 156 1.9jtd
Ispod table,kod suvozacevih nogu,imas dzek sa zicama za ventilator. Proveri pre nego sto skines motor ventilatora. Procackaj ih malo levo,desno sa ukljucenim ventilatorom. Mozda tu gubi kontakt. Losa je plastika na tim zicama i od prevelikog grejanja hoce da popucaju.
Ako nije nista od toga,skidaj motor.

Ako nije nista od toga,skidaj motor.

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”