katalizator
- igor 84
- Garaža: Alfa Romeo 147 88kw 120ks
sumnjam da su mi prednji katalizatori zapuseni i da slavo vuce zvog njih. dali bi pomoglo skidanje zadnjeg lonca i da pokusam da izduvam alfu malo na auto putu u visokim ovrtajima
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Pa dobice katalizator valjda 
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- OMP
- Garaža: GP TJet
ako je E3 motor on ima 3 sonde i 3 kat-a (dve napred kod prva dva kat-a i jedna pozadi posle drugog kat-a) obzirom da kazes da su prednji katalizatori (mnozina) zapuseni onda je to E3 motor i ako povadis prednje katalizatore imaces pogresna ocitavanja sondi i izbacivace gresku, to sve moze da se prebudzi pomeranjem sonde, laziranjem istih, ima i onaj lambda sliv ako se tako zove sto se navlaci na sondu, itd. ne znam bas detalje. Kad se izbaci treci kat mislim da onda nema problema i nema greske.
Na E2 motoru je sve lakse jer ima jednu sondu i kat.
Sta si mislio pod skidanjem zadnjeg lonca i produvavanja auta? mislis ako skines zadnji lonac da time produvas katalizatore i isteras sav taj lom iz izduva??? a sta ces onda sa trecim kat-om i zadnjim loncem i u njima sv to moze da se zadrzi i zacepi?
bilo je slucajeva gde su prednji katovi pravili problem trecem kat-u kao i zadnjem loncu jer se bas u njima zadrzavalo sve to sto "ispadne" iz prednjih.
Ako je neki katalizator zapusen onda je i beskoristan i treba ga ukloniti a ne pokusavati produvavanja i sl. ali treba videti koji je u problemu, isto vazi i za lonac.
Na E2 motoru je sve lakse jer ima jednu sondu i kat.
Sta si mislio pod skidanjem zadnjeg lonca i produvavanja auta? mislis ako skines zadnji lonac da time produvas katalizatore i isteras sav taj lom iz izduva??? a sta ces onda sa trecim kat-om i zadnjim loncem i u njima sv to moze da se zadrzi i zacepi?
bilo je slucajeva gde su prednji katovi pravili problem trecem kat-u kao i zadnjem loncu jer se bas u njima zadrzavalo sve to sto "ispadne" iz prednjih.
Ako je neki katalizator zapusen onda je i beskoristan i treba ga ukloniti a ne pokusavati produvavanja i sl. ali treba videti koji je u problemu, isto vazi i za lonac.
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- igor 84
- Garaža: Alfa Romeo 147 88kw 120ks
da imam 3 katalizatora tj mislim 2 samo prednja posto mi je zadnji tj 3 izvadjen. upoznat sam sa tim ako izvadom ova dva da ce sonda odmah prijaviti gresku ali to sam hteo da resim ili pomeranjem ili stavljanjem tih navlaka na sonde. skidanjem zadnjeg lonca sam upravo to mislio ako je moguce nekako da te katove izduvam od cadji. ali imam pitanje ako i skinem i ta 2 katalizatora sta ce biti sa zvukom onda ce mi biti ceo izduv otvoren to bi moralo da urla
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Poskidaj to, daj ovima sto valjaju katalizatore neka ih istresu pa vrati loncice gde su i bili. Mozda uzmes neki dinar ako je ostalo nesto u katalizatorima.
Nema gorih ljudi od alfista.
- OMP
- Garaža: GP TJet
kod mene nije skinut katalizator vec je samo otvoren i povadjeno iz njega saće kao sto moth3 rece (tako sam kupio auto) e sad sto se zvuka tice ne znam dal je bucniji ili nije od nekog drugog jtd-a, imam utisak da jeste malo ali...???
u svakom slucaju da sam ja to radio ne bih uradio tako nego bih skinuo ceo kat i umesto njega stavio neki mali zamenski protocni lonac, ima takvih koji sluze bas u te svrhe tako da mozes to da uradis, nikako nemoj da stavljas samo cevku umesto katova jer ce onda zvuk sigurno biti drugaciji.
sto se tice tog izduvavanja od cadji skidanjem zadnjeg lonca mislim da slaba vajda od toga ali mozes da probas pa vidi. takodje prvo proveri i stanje tog zadnjeg lonca da nije on zacepljen.
u svakom slucaju da sam ja to radio ne bih uradio tako nego bih skinuo ceo kat i umesto njega stavio neki mali zamenski protocni lonac, ima takvih koji sluze bas u te svrhe tako da mozes to da uradis, nikako nemoj da stavljas samo cevku umesto katova jer ce onda zvuk sigurno biti drugaciji.
sto se tice tog izduvavanja od cadji skidanjem zadnjeg lonca mislim da slaba vajda od toga ali mozes da probas pa vidi. takodje prvo proveri i stanje tog zadnjeg lonca da nije on zacepljen.
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Dika
- Garaža: Alfa Romeo GT
Ako izvadis prednja dva zvuk se menja neprimetno, mozes a i ne moras da stavljas protocni lonac ja nisam i zvuk je skoro pa isti (mozda je preko 4.000 obrtaja drukciji malo). Ja sam na mojoj GT skinuo prednja tva tj izvadio komplet sa "kucistem" ne pali nikakve greske 
- simke87bgd
- Garaža: Alfa Romeo
Kod mene je na 156 2.0 ts izvadjen treci i prijavljuje gresku ali auto ide daleko bolje....
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
- Lozickovic
- Drug Član

- Garaža: Curr. Alfa Romeo Spider 916
ex. Alfa Romeo 159
ex. Alfa Romeo MiTo
ex. Alfa Romeo 147
ex. Alfa Romeo 166
ex. Alfa Romeo GTV
ex. Alfa Romeo 155 Silverstone - Lokacija: Zaječar
Ljudi planiram da izvadim katalizator iz 155-ice, pa iam jedno pitanjce u vezi te sonde, ako ju izdzekujem ili stavim u ravnu cev, kako ce se ponasati motor?
Oce li brljaviti ili ce raditi kao i sada?
Oce li brljaviti ili ce raditi kao i sada?
WUUUuTUTUTUUUTUUUUU PAF kleKleKlekLekLe
- bane
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Mislim da je tebi sonda pre katalizatora kao i kod mene, nema potrebe da je diras.
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- Lozickovic
- Drug Član

- Garaža: Curr. Alfa Romeo Spider 916
ex. Alfa Romeo 159
ex. Alfa Romeo MiTo
ex. Alfa Romeo 147
ex. Alfa Romeo 166
ex. Alfa Romeo GTV
ex. Alfa Romeo 155 Silverstone - Lokacija: Zaječar
- bane
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Pogledaj gde se nalazi sonda!
Ja sam izbacio kat i stavio samo cev, malo se vise przi sonda ali nista strasno.
Cela investicija je kostala 1000rsd a kat sam prodao na buvljaku za 3000rsd.
Ja sam izbacio kat i stavio samo cev, malo se vise przi sonda ali nista strasno.
Cela investicija je kostala 1000rsd a kat sam prodao na buvljaku za 3000rsd.
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…